Doua dintre filmele in care joaca Vlad Ivanov, distinse cu premiul criticilor la sectiunea Un Certain Regard de la Cannes!

Doua dintre filmele in care joaca Vlad Ivanov, distinse cu premiul criticilor la sectiunea Un Certain Regard de la Cannes!
Filmul "Caini", regizat de Bogdan Mirica, a obtinut premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, in sectiunea Un Certain Regard. In distributia filmului figureaza nu mai putin de patru actori botosaneni: Vlad Ivanov, Catalin Paraschiv, Constantin Cojocaru si Andrei Ciopec.

Totodata, pelicula "Toni Erdmann", de Maren Ade, in care de asemenea il regasim pe Vlad Ivanov, o coproductie Germania-Austria-Romania, a obtinut acelasi premiu (FIPRESCI), in cadrul Competitiei Oficiale, conform Variety.com.

Vlad Ivanov este singurul actor român cu recordul de a fi în același an în distibuția a trei filme din competiția Festivalului de Film de la Cannes - este înfricoșătorul contrabandist Samir în thrillerul românesc "Câini", director de sucursală în filmul german turnat în țara noastră "Toni Edermann" și inspector de poliție în "Bacalaureat" (Cristian Mungiu). 

Sectiunea Un Certain Regard face parte din selectia oficiala a Festivalului de la Cannes, avand loc in paralel cu competitia oficiala. In fiecare an, sectiunea Un Certain Regard prezinta o serie de filme cu viziuni si stiluri diverse, originale si diferite, care cauta recunoastere internationala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...