Doliu in lumea muzicala: A murit compozitorul Adrian Enescu VIDEO

Doliu in lumea muzicala: A murit compozitorul Adrian Enescu VIDEO

 ADRIAN ENESCU  

Compozitorul Adrian Enescu, devenit cunoscut pentru melodii precum "Buna seara, iubite" sau "Cred in tine", a murit vineri, la varsta de 68 de ani.

Trupul neinsufletit al compozitorului va fi depus, marti, la Uniunea Compozitorilor si muzicologilor din Romania, unde cei dornici pot veni sa-i aduca un ultim omagiu regretatului artist, transmite Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, citata de Mediafax.

Adrian Enescu s-a nascut pe 31 martie 1948. A absolvit Conservatorul de Muzica "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti, la sectiunea de compozitie dirijata de Aurel Stroe si cea de armonie, unde l-a avut dascal pe Alexandru Pascanu.

A fost membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, iar in 1985 si 1986 a urmat cursurile Facultatii de Muzica Electronica a Universitatii Stanford, din California.

El a abordat stiluri diferite in cei 40 de ani de cariera, printre care muzica electro-acustica, dar si simfonica si jazz.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
14

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
187

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...