Doliu în lumea artei: S-a stins din viaţă omul de teatru NATALIA DĂNĂILĂ

Doliu în lumea artei: S-a stins din viaţă omul de teatru NATALIA DĂNĂILĂ

NATALIA DANAILA

A format generaţii întregi de actori, printre cei care s-au bucurat de învaţaturile sale fiind şi artistii botoşăneni Marius Rusu, Valentin Ligi sau Dana Bucătaru. A montat la Teatrul de Păpuşi Vasilache Botoşani primul său spectacol, "Trenuleţul mult visat", în anul 1983. A fost un OM, dar şi un ARTIST desăvârşit, căruia păpuşarii, dar nu numai ei, îi vor purta o veşnică amintire.

Profesorul, omul de teatru NATALIA DĂNĂILĂ a trecut în nefiinţă, după o lungă perioadă de suferinţă, pe 24 august 2010. Trupul neînsufleţit este depus la biserica Sfântul Lazăr, de lângă Teatrul pentru Copii şi Tineret Luceafărul Iaşi. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 27 august 2010, ora 10.00, la biserica Sfântul Lazăr Iaşi. Între 11.00 şi 11.30 va fi un moment de reculegere în foyerul Teatrului pentru Copii şi Tineret Luceafărul Iaşi. Înmormântarea va avea loc la ora 11.45 la cimitirul Sfântul Vasile.

Prof.univ.dr. Natalia DĂNĂILĂ s-a născut pe la 13 decembrie 1936 în Murgeni, judeţul Vaslui. În 1959 a absolvit Facultatea de Filosofie-Ziaristică a Universităţii Bucureşti, iar în 1983 a urmat Cursul post-universitar de regie al IATC Bucureşti, specializarea Teatru de păpuşi şi marionete. A ocupat funcţiile de Secretar literar la Teatrul de păpuşi Iaşi, Redactor Principal la Radio Iaşi (realizator de emisiuni "Teatru la microfon" şi "Actualitate teatrală"), Director şi Regizor la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Luceafărul" Iaşi.

Fondator al specializării "Arta actorului mânuitor de păpuşi şi marionete" în cadrul Universităţii de Arte "G. Enescu" Iaşi. Din 1990 a activat ca Profesor universitar în cadrul Universităţii de Arte "G. Enescu" Iaşi, la disciplinele Regie şi Antropologie - Teatru de păpuşi şi Marionete.

Actorii botoşăneni, oamenii de cultură, colectivul Teatrului pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani îi aduc un ultim omagiu!

DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
60

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
108

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
139

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...