Doi botosaneni, printre cei mai buni studenti romani din strainatate!

Doi botosaneni, printre cei mai buni studenti romani din strainatate!

 LUCIAN CRACIUN  

Pentru al cincilea an consecutiv, Liga Studentilor Romani din Strainatate ii va premia pe cei mai buni studenti romani din tara si din strainatate in cadrul unui eveniment de exceptie.

Gala Studentilor Romani din Strainatate va avea loc in data de 8 ianuarie 2014 la Palatul Parlamentului in Bucuresti.

200 de tineri romani s-au inscris in cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Roman al Anului din Strainatate.

Dintre acestia, aproape 50 de finalisti au fost selectati pentru cele 8 categorii ale Competitiei "Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate" pentru anul universitar 2012-2013, printre ei figurand si doi botosaneni. Este vorba despre Lucian Ștefan CRĂCIUN și Ana-Maria LEBĂDĂ.

Selectia finala a candidatilor este realizata de catre Comisia de evaluare prezidata de Prof. Univ. Dr. Acad. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane.

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate.


CRĂCIUN, Lucian Ștefan, la categoria EUROPA UNIVERSITAR:

"Mi-am dorit dintotdeauna să excelez și să ajung la performanță, depășind orice limite, indiferent de activitatea sau de concursurile în care am fost implicat, demonstrând încă de la o vârstă fragedă o dorință foarte mare de cunoaștere, fiind premiat an de an la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică. Un pas important în cariera mea a fost reprezentat de alegerea pentru continuarea studiilor a unui profil ce îmbină matematica și științele economico-statistice la Universitatea Warwick din Marea Britanie, un mediu multicultural și elitist în același timp, unde pot să îmi fructific la maximum potențialul, reușind să termin anul întâi pe prima poziție în întregul departament. Pe plan profesional, am avut șansa a două internshipuri în cadrul a două instituții economice fundamentale din România, Banca Națională și Ministerul Economiei, iar pe termen lung, visez să lucrez într-una dintre cele mai importante organizații de profil economico-financiar din lume, revenind la un moment dat în România și contribuind cum voi putea mai bine la dezvoltarea ei". (Oraș de proveniență: Botoșani)



LEBĂDĂ, Ana-Maria, categoria EUROPA POST-UNIVERSITAR

"Sunt primul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League și primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (care a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi). Ca tânăr antropolog, specializat în identitate națională și dezvoltare durabilă, am onoarea de a stabili agenda de discuții pentru sute de tineri care se adună la sediul ONU și de a le insufla curaj, pasiune și responsabilitate pentru a demara sau continua proiectele la care lucrează și care au un impact direct asupra mediului și comunităților naționale și internaționale. În 2012-2013, ca specialist în  marketing și comunicare, am avut privilegiul de a-mi folosi cunoștințele dobândite în Școala Românească pentru a conduce spre succes cea mai importantă conferință din domeniul mediului de la Universitatea Columbia, singura organizație studențească din domeniul dezvoltării durabile, cu membri din toate facultățile Universității Columbia și două conferințe la nivel înalt, organizate de directorul Columbia Business School. Reprezint cu mândrie România în toată activitatea mea". (Oraș de proveniență: Botoșani)

Citeste si:

LUCIAN CRACIUN Tanarul masterand in matematica si economie la Warwick

ANA MARIA LEBADA Incredibila poveste a botosanencei care, la Universitatea Columbia, a invatat Lectia fundamentala despre bunatate

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
14

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
35

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...

Detectoare de fum, monoxid de carbon și gaze, instalate de pompierii SVSU Cristești în locuințele bătrânilor bolnavi și singuri din localitate! (foto, video)

astăzi, 18:23
40

Elena are 78 de ani și locuiește singură de mult timp într-o casă de la marginea localității Cristești. Copiii sunt plecați în lumea largă, spune femeia, resemnată.Pentr...