DIN EXPERIENTA LOR: Vindecarea prin oferire de daruri

DIN EXPERIENTA LOR: Vindecarea prin oferire de daruri
La o luna de la data casatoriei, Cami Walker, 32 ani, a fost diagnosticata cu scleroza multipla. Foarte curand nu si-a mai putut folosi mainile, apoi vederea unui ochi. Simtindu-se deprimata si gandindu-se la sinucidere, Cami a cerut ajutorul unei prietene, pentru sustinere. Dar a primit o reteta neobisnuita: "inceteaza sa te gandesti la tine si incepe sa oferi 29 de daruri in 29 de zile".

Cami Walker a scris mai tarziu cartea "29 de daruri – cum o luna de daruire iti poate schimba viata".

Reporter: Cand ti-am citit povestea, am gasit-o de necrezut in mare parte, fiindca nu pare plauzibila. Prin oferirea de daruri iti poti schimba viata. Si nu doar psihologic, ci si fizic. Vreau sa revin la 2006, cand ai fost diagnosticata cu scleroza multipla. Cum spuneai, o tanara de 32 de ani, proaspat casatorita. Cat de repede a avut boala un impact asupra ta?

Cami Walker: Boala mea a progresat foarte rapid, de fapt. Dupa doi ani de la diagnosticare imi era greu sa merg, casnicia imi era foarte tensionata, pentru ca sotul meu ma ingrijea tot timpul. Si aveam dureri mari. Mai mari decat majoritatea bolnavilor de s.m.. Deci lucrurile nu stateau bine. Eram profund in depresie.

Reporter: Intr-un astfel de moment ai sunat o prietena. Cautand compasiune, ai gasit cu totul altceva. Spune-mi despre ce ati vorbit.


Cami Walker: Ei bine, ea este de fapt un sfatuitor spiritual pentru mine, deci nu doar prietena.

Reporter: Numele ei este Imboli Crioso.

Cami Walker: Imboli Crioso, da. Si cu siguranta nu m-as fi asteptat ca ea sa… sunasem sa-mi plang de mila. Dar ea m-a intrerupt si mi-a spus: "Trebuie sa incetezi sa te concentrezi pe problema. Dai prea multa energie si atentie acestei boli. Tu o hranesti, practic". Si mi-a spus: "am o reteta pentru tine". Imi mai daduse multe retete de-a lungul anilor, erau intotdeauna foarte ciudate.

Reporter: Dar aceasta presupunea 29 de daruri in 29 de zile! Care a fost prima ta reactie cand ti-a spus asta?

Cami Walker: M-am gandit ca e simpla nebunie! Eu abia puteam cobori din pat in majoritatea zilelor! Cum ar putea sa ma faca sa ma simt mai bine daruirea unui rest de bani sau donarea unor haine folosite?

Reporter: Si totusi, ai inceput s-o faci si ai inceput sa vezi schimbari!


Cami Walker: Da, asa e. Ce cred ca s-a intamplat: am trait o mare modificare psihica. Care a ridicat calitatea gandurilor mele. Si am inceput sa ma concentrez… in fiecare zi, cand ma trezeam, eram emotionata de ce oportunitati am de a oferi. Si am inceput sa ma concentrez pe lucrurile de care eram capabila in fiecare zi, in locul limitarilor mele, cauzate de scleroza multipla.

Reporter: Si este vorba despre daruri simple, in majoritatea lor. Unul era sa gatesti cina pentru sotul tau – ceva ce nu putusei sa faci in ultima vreme. Sau sa duci o carte unui prieten.

Cami Walker: Da. Toate – lucruri foarte mici. I-am dat un servetel unei prietene intr-o zi, pentru ca era trista. Tocmai isi pierduse mama din cauza unor complicatii ale sclerozei multiple.

Reporter: In carte vorbesti despre faptul ca dupa 14 zile de oferit daruri, nu mai foloseai cadrul!

Cami Walker: Da, de fapt am observat ca nu-l mai foloseam abia dupa 2 zile! Dupa 2 zile am realizat ca mersesem fara el!

Reporter: Si tu crezi sincer ca asta are legatura cu actul de a oferi.

Cami Walker: Chiar cred ca este datorita modificarii energiei mele si gandurilor mele. Cred ca arata puterea pe care gandurile noastre o au. Si cum gandirea negativa si cea pozitiva au un impact direct asupra sanatatii noastre mentale si fizice.

Reporter: Si ai dus aceasta provocare online. Primind o multime de reactii. Aproximativ 5000 de oameni din 32 de tari…


Cami Walker: 38 de tari!

Reporter: …din 38 de tari, se ofera acum pe ei insisi!

Cami Walker: Da!

Reporter: Si tu? Continui sa daruiesti zilnic?

Cami Walker: Da, ofer un dar in fiecare zi, pentru ca ma mentine intr-un loc bun, pozitiv, concentrata pe ce am de oferit lumii. Imi da un scop.

Reporter: Si care e starea sclerozei multiple la tine?

Cami Walker: ultimele 3 scanari au aratat ca boala nu a mai progresat. Singurul lucru care s-a schimbat este daruirea. Nu am schimbat nici medicatia, nimic altceva. Merg aproape normal, in aproape fiecare zi, ma simt bine, am un nivel bun de energie, pot munci 2-3 ore pe zi, am scris o carte…

Reporter: Este o reteta puternica! Stiu ca unul dintre lucrurile pe care le poti face este sa oferi flori oamenilor. Asta este puterea florilor. Din partea emisiunii, pentru tine

Cami Walker: Le voi oferi oamenilor de afara.

Reporter: Cami Walker, iti multumim.

Cami Walker: Am si eu un cadou pentru tine.

Reporter: Multumesc mult. Deja imi place! Cartea se numeste "29 de daruri". Cami Walker, iti multumim mult.

Cami Walker: Si eu va multumesc!

Reporter: Si sanatate!

 

traducerea: Cristina Ivan -
Sursa: minunemica.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
42

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
209

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2155

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...