Decernarea Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a, in direct pe LIVE BOTOSANI!

Decernarea Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a, in direct pe LIVE BOTOSANI!

NICOLAE IORGA

In zilele de 11 si 12 decembrie 2009 se desfasoara la Botosani Zilele Nicolae Iorga, in cadrul carora se va decerna Premiul National pentru Istorie Nicolae Iorga, editia a VII-a.

Manifestarea este organizata de Asociatia Culturala Nicolae Iorga Botosani, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Botosani si al Primariei Municipiului Botosani.

Actiunea incepe vineri, 11 decembrie 2009, ora 11.00, la Casa Memoriala Nicolae Iorga din Botosani, cu Vernisajul Expozitiei Valorificarea patrimoniala - portret Nicolae Iorga.

La 11.30, la Colegiul National A.T.Laurian are loc Prezentarea salii de prelucrari digitale ale patrimoniului muzeal, pentru ca la ora 12.00 invitatii sa se deplaseze catre sala de sedinte a Consiliului Judetean Botosani, unde vor viziona filmul documentar Camasa mortii, realizat de TVR in 2005.

Tot la Consiliul Judetean, o jumatate de ora mai tarziu, are loc deschiderea colocviului comemorativ Nicolae Iorga 1940-2009, moment urmat de Decernarea Premiului National de Istorie Nicolae Iorga, editia a VII-a, acordat de Primaria Municipiului Botosani. Vor interveni cu alocutiuni: Andrei Pippidi, Raluca Tomi, Dumitri Agachi, Bogdan Popa, Elena Loredana Mirea, Nicoleta Roman, Dan Prodan si George Arhip. Evenimentul este transmis in direct pe internet, de LIVE BOTOSANI.

Sambata, 12 decembrie 2009, la ora 10.00, la Colegiul National A.T.Laurian are loc o intalnire de lucru in sala de prelucrari digitale, cu participarea invitatilor, care se vor bucura, apoi, de o vizita la Centrul National de Studii Mihai Eminescu din Ipotesti.

Momentul artistic al manifestarii se va consuma dupa-amiaza, incepand cu ora 17.00, la Teatrul Mihai Eminescu Botosani, unde va avea loc Spectacolul de Gala al decernarii Premiului National Nicolae Iorga, editia a VII-a. Gala va cuprinde si spectacolul "Frumoasa fara trup", adaptare dupa un text de Nicolae Iorga, sustinut de trupa Drama Club a Colegiului National A.T.Laurian.
Regia-Ovidiu Ivan si Mirela Nistor
Scenografia-Alexandru Sarbu si Andrada Corlat
Coordonator-prof.Elena Agachi

Seara se va incheia cu lansari de carte si Decernarea Premiilor Asociatiei Nicolae Iorga, pentru anul 2009, acordate de muzeograf Violeta Budai Damaschin.    
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...