De râs, de nu ar fi de plâns! PERLE de la Evaluarea Naţională, la Botoşani!

De râs, de nu ar fi de plâns! PERLE de la Evaluarea Naţională, la Botoşani!
Poezia "Rânduri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu, dar şi redarea unei întâmplări petrecute în timpul întâlnirii cu un scriitor contemporan, au dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a, la examenul pentru Evaluarea Naţională.

Iar elevii de la Botoşani nu au făcut excepţie, perlele culese din lucrările acestora fiind extrem de amuzante. Reamintim că, la nivelul judeţului, procentul de promovare a fost 64,33%, aproape 1500 de elevi obţinând note sub 5.

Cel mai probabil, perlele de mai jos aparţin unora dintre cei aproape 1500 de elevi:


"În primul rând, în poezie poetul vorbeşte el singur având o imaginaţie foarte bogată şi plină de idei. [...]  Întâmplarea se întâmplă la el în odaie. În al doilea rând, autorul vorbeşte  cu imaginaţia sa, foarte educat şi civilizat, având un fir narativ în casă. În concluzie, putem afirma că poezia citată este una de bună prietenie cu el însuşi."

"În versul "Te rog să nu-mi faci casa de ocară" putem înţelege că Anul Nou este o zi în care toată lumea petrece, bea, mănâncă, iar în casă se face multă dezordine."

"L-am întrebat pe profesor dacă şi noi suntem contemporani cu noi."

"Ajunsesem la timp cu 5 minute mai devreme."

"Titlul este o chee pentru a deşcifra poezia."

"Autorul se crede deştept şi i-o şi spune Anului Nou: Noroc că eu te-aştept deştept."

"Scriitorul contemporan pe care l-a chemat doamna dirigintă a fost Mihai Eminescu. El n-ea zis că a avut o iubită foarte frumoasă, dar nu a avut-o foarte mult timp. N-ea mai zis că a mai scris o carte recent pe care o va publica curând."

"Astăzi este luni ora 9 eu am plecat la şcoală. Ne vom întâlni cu un scriitor nu ştiu cum se numeşte. El ne va prezenta nişte cărţi de care eram interesat. El se numeşte Mihai Eminescu."

"Poezia "Rânduri pentru Anul Nou" este poezia titlului şi este semnificaţia. Poezia "Rânduri pentru Anul Nou" este autorul Ion Minulescu. "Rânduri pentru Anul Nou" este o poezie scrisă de Ion Minulescu. Ion Minulescu a scris poezia "Rânduri pentru Anul Nou" este o semnificaţie a titlului poeziei. Semnificaţia poeziei scrisă de Ion Minulescu  care a fost autor poeziei. Poezia a fost scrisă de Ion Minulescu."

"Ei colegii s-au întâlnit la şcoală să organizeze să meargă la pădure cu domn diriginte că am luat examene. Ei colegii au venit acasă de la pădure şi s-au distrat. Şi ei colegii s-au dus cu domn diriginte în excursie şi au venit acasă şi au discutat despre excursie.  Ei colegii erau fericiţi că au luat examene. Ei colegii erau acasă şi vorbeau la telefon." (N.red.: Cerinţa - o povestire despre întâlnirea cu un scriitor contemporan.)

"După ce am leşinat am continoat să-l aşteptăm pe acel scriitor care devenea tot mai important pentru noi."

"Acum patru ani eram debia în clasa a IV-a."

"Ajunşi la locuinţa scriitoarei am observat că avea unele obiecte de scris. Ea adoră lectura fictivă."

"Am salutat respectos şi am început să-i pun întrebări. Autorul mi-a povestit lucruri din timpul războilului pe care credeam că nu există."

"Astăzi vom face cunoştinţă cu Neghita Stănescu. El este un poet eminescian."

"În al doilea rând modul de descriere este dialogul presărată şi descrierea prezintă dorinţele copilului pentru anul viitor. Coborând opiniile de mai sus putem spune că semnificaţia poeziei este cea de primire călduroasă şi totodată de cerere pentru Anul Nou."

"Prin titlu înţelegeţi şi voi foarte bine la ce se referă versurile care vor urma."

"Am ţinut un discurs pasionat despre valorile feminine în societatea contemporană după care m-am aşezat jos ca şi cum n-aş fi spus nimic."

"Într-un film deal lui a jucat chiar el ca drept de şef al armatei."

"Mihai Eminescu scriitorul contemporan cu care neam întâlnit nea loat şi nea arătat unde sunt îngrupaţi părinţii lui."
 
"Opinia mea despre poezie este bună, n-am ce zice, n-am ce zice nici despre poezia asta şi de numele poetului."

"În opinia mea despre toată întâmplarea asta, cred că este foarte frumoasă poezia. De poezia asta am mai auzit de ea şi eram mult mai mare."
 
"La concurs a participat cine a vrut dar eu neavând timp, nu am participat, printre participanţi numărându-mă şi eu."


"După ce am stat cu el de vorbă ne-a arătat o carte pe care a scris-o el şi pe care a citit-o tot el."

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj - FC Botosani, scor 1-1 în prima etapă a noului sezon din Liga 1!

Vineri, 20 Iulie 2018
440

CFR Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Botosani, in prima etapa a noului sezon din Liga 1. Clujenii au deschis scorul in minutul 26 prin Paulo Vinicius, cu o lovitura de cap, dar au fo...

Carmen Dan despre scrisoarea politistilor: Sa nu se gandeasca nimeni ca poate face orice in trafic. Nu va fi haos!

Vineri, 20 Iulie 2018
378

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, la Dragasani, ca modificarile din Codul Rutier vor fi adaptate astfel incat sa respecte legea, referindu-se la scrisoarea transmisa de Grupul Poli...

Proiectul prin care poți plăti o amendă rutieră în 15 zile a fost aprobat

Vineri, 20 Iulie 2018
417

Desigur, întreaga știre nu te afectează dacă respecți mereu legea și nu ești pasibil să primești o amendă rutieră. Practic, pentru șoferii corecți, care conduc cu viteza legală și urmea...