Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!

Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!
În perioada 21-24 martie 2015, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" va fi gazda unui Master Class, susţinut de pianistul Horia Maxim. La cursurile de Măiestrie pianistică vor participa atât profesorii, cât şi elevii de la Liceele de Artă din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale (născut în anul 1971, la Galaţi), Horia Maxim este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte, oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic.

Horia Maxim a început studiul pianului sub îndrumarea eminentului profesor Mircea Costache, în cadrul Liceului de Muzică "George Enescu" din Bucureşti. Perioada studiilor desfăşurate la Universitatea Naţională de Muzică din capitală a fost marcată de influenţa excepţională a maestrului Dan Grigore.

O dovadă clară a complexităţii expresiei sale muzicale este repertoriul vast şi complex abordat atât ca solist concertist – colaborator în peste 500 de concerte susţinute alături de numeroase orchestre din România, cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini în recitaluri camerale susţinute pe scene din Germania, Franţa, Italia, Austria, Israel, Japonia şi România.

Horia Maxim se remarcă şi prin participarea la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale: "Europäische Wochen Festspiele" – Passau, Germania; Festivalul Internaţional "George Enescu" – Bucureşti, România; "Nuova Consonanza" – Roma, Italia. De asemenea, a înregistrat variate lucrări pianistice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii: filmul "Youth Without Youth" produs şi regizat de Francis Ford Coppola în anul 2007.

În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim este lector al Departamentului de dirijat, instrumente cu claviatură şi complementare, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină căzută în râul Sitna, scoasă cu ajutorul pompierilor! FOTO

astăzi, 19:35
253

Pompierii botoșăneni au intervenit, marți după-amiază, pentru a scoate o mașină căzută în râul Sitna, pe raza localității Răchiți. Din primele informații, se pare c...

Organizatorii de la Mamaia Copiilor explica de ce s-a rupt scena: De vina sunt ploaia si copiii care au sarit de bucurie

astăzi, 17:50
98

Organizatorii Festivalului Mamaia Copiilor au venit marti cu precizari referitoare la incidentul de sambata seara, cand scena s-a rupt la festivitatea de premiere."Avanscena de la Festivalul Mamai...

Guvernul vrea să renunțe la centrele pentru persoane cu dizabilități pentru a le înlocui cu "locuințe protejate"

astăzi, 17:03
203

Guvernul discută un proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru persoanele cu dizabilităţi, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că proiectul de act normativ...