Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!

Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!
În perioada 21-24 martie 2015, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" va fi gazda unui Master Class, susţinut de pianistul Horia Maxim. La cursurile de Măiestrie pianistică vor participa atât profesorii, cât şi elevii de la Liceele de Artă din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale (născut în anul 1971, la Galaţi), Horia Maxim este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte, oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic.

Horia Maxim a început studiul pianului sub îndrumarea eminentului profesor Mircea Costache, în cadrul Liceului de Muzică "George Enescu" din Bucureşti. Perioada studiilor desfăşurate la Universitatea Naţională de Muzică din capitală a fost marcată de influenţa excepţională a maestrului Dan Grigore.

O dovadă clară a complexităţii expresiei sale muzicale este repertoriul vast şi complex abordat atât ca solist concertist – colaborator în peste 500 de concerte susţinute alături de numeroase orchestre din România, cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini în recitaluri camerale susţinute pe scene din Germania, Franţa, Italia, Austria, Israel, Japonia şi România.

Horia Maxim se remarcă şi prin participarea la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale: "Europäische Wochen Festspiele" – Passau, Germania; Festivalul Internaţional "George Enescu" – Bucureşti, România; "Nuova Consonanza" – Roma, Italia. De asemenea, a înregistrat variate lucrări pianistice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii: filmul "Youth Without Youth" produs şi regizat de Francis Ford Coppola în anul 2007.

În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim este lector al Departamentului de dirijat, instrumente cu claviatură şi complementare, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pieton accidentat pe strada Nicolae Iorga!

astăzi, 09:27
40

În cursul zilei de joi, un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi pe strada Nicolae Iorga din municipiu, surprinde şi accidenteaz...

Funcţii de grefier şef scoase la concurs de instanţele botoşănene

astăzi, 08:58
159

Concursul se va desfăşura în perioada 8-16 decembrie la Curtea de Apel Suceava şi pot concura grefierii cu o vechime de minim trei ani în cazul celor încadraţi pe studii medii, r...

Comunicat Marius Budăi: "PSD a îndeplinit toate promisiunile pentru pensionari din programul din 2017"

astăzi, 08:30
30

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat miercuri că în lista celor 100 de obiective realizate în pri...