Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!

Curs de măiestrie pianistică, la Liceul de Artă Botoşani, cu pianistul Horia Maxim!
În perioada 21-24 martie 2015, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" va fi gazda unui Master Class, susţinut de pianistul Horia Maxim. La cursurile de Măiestrie pianistică vor participa atât profesorii, cât şi elevii de la Liceele de Artă din Bacău, Botoşani, Piatra Neamţ şi Suceava.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni pianişti ai generaţiei sale (născut în anul 1971, la Galaţi), Horia Maxim este un muzician a cărui prezenţă constantă pe scena sălilor de concerte, oferă una dintre cele mai importante referinţe despre talentul său artistic.

Horia Maxim a început studiul pianului sub îndrumarea eminentului profesor Mircea Costache, în cadrul Liceului de Muzică "George Enescu" din Bucureşti. Perioada studiilor desfăşurate la Universitatea Naţională de Muzică din capitală a fost marcată de influenţa excepţională a maestrului Dan Grigore.

O dovadă clară a complexităţii expresiei sale muzicale este repertoriul vast şi complex abordat atât ca solist concertist – colaborator în peste 500 de concerte susţinute alături de numeroase orchestre din România, cât şi ca partener al unor importanţi interpreţi români şi străini în recitaluri camerale susţinute pe scene din Germania, Franţa, Italia, Austria, Israel, Japonia şi România.

Horia Maxim se remarcă şi prin participarea la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale: "Europäische Wochen Festspiele" – Passau, Germania; Festivalul Internaţional "George Enescu" – Bucureşti, România; "Nuova Consonanza" – Roma, Italia. De asemenea, a înregistrat variate lucrări pianistice pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii: filmul "Youth Without Youth" produs şi regizat de Francis Ford Coppola în anul 2007.

În paralel cu activitatea solistică, Horia Maxim este lector al Departamentului de dirijat, instrumente cu claviatură şi complementare, în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interceptări ale DNA anulate de judecători în dosarul Ralucăi Stâncescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani

Miercuri, 21 Martie 2018
753

Iniţial, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Târgu Mureş, dosarul fiind strămutat la această instanţă la solicitarea inculpaţilor, a admis interceptările, însă avocaţ...

"Extraordinarele peripeții ale lui Hansel și Gretel", duminică, pe scena Teatrului Vasilache

Miercuri, 21 Martie 2018
104

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" invită copiii duminică, 25 martie 2018, de la orele 11:00 şi 12:30, să vizioneze  spectacolul "Extraordinarele peripeții...

Pleci la drum? De joi, Cod Portocaliu și Galben de ninsori abundente, viscol și vreme deosebit de rece!

Miercuri, 21 Martie 2018
685

Chiar dacă am trecut de prima jumătate a lunii martie, dacă ai programate drumuri în țară e bine să fii la curent cu avertizările meteorologilor, care au transmis că jumătatea de sud a Rom...