Cristian Badilita lanseaza la Botosani "Noul Testament"!

Cristian Badilita lanseaza la Botosani "Noul Testament"!

CRISTIAN BADILITA

Cristian Badilita va lansa la Botosani editia bilingva a "Noului Testament: Evanghelia dupa Ioan", Traducere comentata, aparuta la Editura Curtea Veche. Evenimentul va avea loc sambata, 27 martie 2010 (zi in care autorul cartii implineste 42 de ani), ora 11.00, in Sala de Marmura a Teatrului Mihai Eminescu Botosani. Lucrarea reprezinta al doilea volum dintre cele sapte ale seriei Noul Testament.

Lansarea cartii va fi precedata de o conferinta cu tema "O noua traducere a Noului Testament", sustinuta de Cristian Badilita, care va vorbi depre necesitatea unei retraduceri stiintifice a Bibliei.

Stiri Botosani este partener media al evenimentului cultural. 

Cristian Badilita, nascut pe 27 martie 1968, in Saveni, judetul Botoşani, s-a impus de-a lungul timpului ca poet, eseist, patrolog. Este absolvent al Liceului "August Treboniu Laurian", sectia matematica-fizica (1986).

Dupa serviciul militar obligatoriu, studiaza la Facultatea de litere moderne din Bucuresti, sectia romana-franceza (1987-1989).

Absolvent al sectiei de limbi clasice, Facultate de limbi straine din Bucuresti, cu o teza de licenta despre Origen (1993), aparuta la Editura Institutului European din Iasi in 1995.

A obţinut titlul de doctor in istoria crestinismului timpuriu la Universitatea Paris IV-Sorbona, cu o teză despre metamorfozele Anticristului (Métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise - Paris, Beauchesne) pentru care, in anul 2005, a primit premiul Salomon Reinach al Asociatiei Elenistilor din Franta.

Stapanind in amanuntime cateva limbi moderne plus greaca veche si latina, el a tradus, comentat si ingrijit numeroase antologii si editii, printre care amintim: Miturile lui Platon, Evanghelii apocrife, Apocalipsa lui Ioan, Patericul, etc.

Din 22 decembrie 2009 coordoneaza revista electronica de informaţie si analiza cultural-religioasa Oglindanet (www.oglindanet.ro).

 
INTRAREA ESTE LIBERA! Iubitorii de literatura pot contribui la continuarea proiectului botosaneanului Cristian Badilita achizitionand volumul la pret de editura de la standul de carte deschis cu ocazia acestui eveniment.

Vezi si: CRISTIAN BADILITA - De la Saveni la Sorbona
 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
30

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
182

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1869

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...