Credincioşii romano-catolici celebrează Învierea Domnului! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Înălţătoare momente au trăit în această seară credincioşii catolici din Botoşani care au sărbătorit Învierea Domnului. Vestea Învierii s-a făcut auzită prin clinchetul clopoţeilor care au răsunat în Biserică.

Credincioşii romano-catolici celebrează Învierea Domnului! FOTO, VIDEO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Este o noapte sfântă pentru credincioșii romano-catolici din întreaga lume, care sărbătoresc, la fel ca ortodocşii, Paștele.

În noaptea de sâmbătă, în toate aşezămintele romano-catolice are loc celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat.

La Botoşani, slujba a început la Biserica "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" de pe strada Cuza Vodă cu binecuvântarea focului nou, care se face în afara bisericii şi a fost urmată de binecuvântarea candelei pascale, simbolul lui Hristos. Intrarea în biserică, în care nu este aprinsă nici o lumină, s-a făcut cu candela pascală aprinsă, purtată de către diacon. Lumina candelei este împărţită apoi tuturor credincioșilor. Au urmat citiri din Sfânta Scriptură, apoi prima parte a litaniei sfinților.

"Să ne bucurăm, Dumnezeule putere neschimbătoare şi lumină fără de asfinţit, priveşte cu bunătate la taina minunată a Bisericii întregi şi săvârşeşte cu pace lucrarea mântuirii oamenilor pe care ai hotărât-o din veşnicie; lumea întreagă să vadă şi să-şi dea seama că cele căzute se ridică, cele învechite se reînnoiesc şi că toate se întregesc iarăşi prin Cel care este începutul a toate, Isus Cristos, care vieţuieşte şi domneşte în vecii vecilor", a cuvântat preotul Iosif Gherghelaş.

După predică, credincioşii, în frunte cu preotul paroh au ieşit în procesiune pe străzile din jurul Bisericii.




















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...