Crăciunul lor: Strălucire în ochi, bogăţie în inimi. 10 ani de asistenţă socială la Botoşani! FOTO, VIDEO

Crăciunul lor: Strălucire în ochi, bogăţie în inimi. 10 ani de asistenţă socială la Botoşani! FOTO, VIDEO
Rochii ample, albe, sofisticate. Aripi sclipitoare de fetiţe-îngeriţe. Scrobite costume de băieţei. Toate se perindă în această perioadă în spectacole care mai de care mai strălucitoare, mai grandioase, în speranţa că Moş Crăciun va fi darnic, mai darnic, cel mai darnic din cât a fost vreodată!

Nimic din toate acestea, şi totuşi atâta emoţie, fericire şi strângere de inimă deodată! Joi, 18 decembrie, undeva în Botoşani, o scenă a strălucit doar de privirile copiilor, costumele au fost un simplu accesoriu de sezon, iar sala plină de zumzet, bucurie înlăcrimată şi baloane buclucaşe. La Casa Tineretului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a marcat 10 ani de activitate în domeniul serviciilor sociale. Zeci de copii din sistemul de protecţie, din centrele coordonate de DGASPC, au colindat, au cântat şi au dansat pentru semenii lor.

Într-un asemenea spectacol, cuvântul capătă valoare biblică atunci când este rostit de un copil în a cărui şansă la viaţă nu crezuseră iniţial nici medicii. Un pas înainte şi unul înapoi sunt manifestări extraordinare de voinţă, la care au pus suflet zeci de alţi oameni, în îndelungi şedinţe de fizioterapie. Melodia nu saltă în portativul strict al concertelor grandioase, rostirea se împiedică sau se răsteşte uneori. Dar câtă trăire în cuvânt, câtă bucurie în ochişori!  

A fost un spectacol susţinut de copiii din sistemul de protecţie, dar şi de cei care beneficiază de serviciile oferite de Direcţie, prin serviciile specializate. Într-o atmosferă familiară, degajată, graţie şi prezentatoarei Anca Larionesei, care a reuşit să ofere fiecăruia în parte atenţia cuvenită, spectacolul oferit de DGASPC Botoşani a fost, pe total, o adevărată sărbătoare a Crăciunului. 

Alături de copii au fost şi directori ai instituţiei, care au urcat pe scenă și au împărtășit celor prezenți din experiența lor de-a lungul celor 10 ani de asistență socială.

Dan Şlincu, directorul DGASPC Botoșani, și-a felicitat colegii și întreaga echipă cu care lucrează de când este în fruntea instituției. "Este un moment de sărbătoare, un moment de bilanţ, un moment de încununare a succeselor, pe care îl marcăm cu un spectacol susţinut de copiii noştri. M-am alăturat acestei echipe de o perioada nu prea mare de timp, dar am reuşit să-mi dau seama că în această Direcţie există oameni cu suflet, oameni care fac cu drag activitatea de zi cu zi. Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceți, dragi colegi, mulţumesc invitaţilor, partenerilor care în decurs de 10 ani au fost alături de noi".

Aplauze la scenă deschisă a primit si Felicia Mihai, fost director al DGASPC, actual şef al Complexului de Servicii Comunitare, care activează în DGASPC de 18 ani. "Pentru mine, DGASPC înseamnă dăruire şi devotament, generozitate, altruism, solidaritate, spirit de echipă, speranţă, profesionalism şi buni practicieni, iar toate acestea le-am putut face numai cu credinţă". 

Au primit, de asemenea, diplome şi medalioane aniversare şi Daniela Juravlea, fost director adjunct al instituţiei, în prezent director al Direcţiei Generale a Persoanelor cu Handicap din Ministerul Muncii, Silvia Simiuşcă şi Liviu Rădăşanu, reprezentanţi ai administraţiei, partenerilor şi colaboratorilor DGASPC.

Spiritul Crăciunului înseamnă în primul rând Naşterea Domnului. Înseamnă speranţă, o nouă viaţă care începe iar şi iar, indiferent de obstacolele de zi cu zi. Este de ajuns să îi privim pe aceşti copii pentru a ne aminti că lumea, aşa cum este ea astăzi, nu poate merge mai departe fără bunătatea, bucuria, generozitatea şi imensa iubire pe care ei ne-o oferă în fiece zi.  


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Lipatti, ultimul vals. Enescu i-a fost naș de botez, Menuhin a spus despre el că este cel mai mare pianist, după Chopin! VIDEO

astăzi, 09:35
633

George Enescu i-a fost naș de botez, Yehudi Menuhin a spus despre el că este cel mai mare pianist, după Chopin. A murit la 33 de ani, răpus de leucemie. A iubit nebunește, a trăit ca un prinț ...

ARTA la ea acasă. Bucuria de a fi privitor într-un oraș cultural! FOTO, VIDEO

Duminică, 18 Martie 2018
611

Arta își stabilește propria valoare nu prin artistul care o înfăptuiește, ci prin publicul care o receptează. Publicul trăiește, asimilează, conferă valabilitatea sau îmbun...

"Hyperion" - o revistă care face istorie: Literatura română dintre Prut și Nistru, la un secol de la Marea Unire din 1918

Joi, 15 Martie 2018
467

Literatura română dintre Prut și Nistru, la un secol de la Marea Unire din 1918, este Ancheta revistei Hyperion, dar și Accentul care deschide numărul 1-2-3/2018 al publicației editată de Funda...