Conferinţa cu tema "Cinstirea Sfintelor Moaşte", la Botoşani!

Conferinţa cu tema "Cinstirea Sfintelor Moaşte", la Botoşani!

   Foto: ziarullumina.ro

În cadrul Serilor catehetice "Părintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botoşani, în sala de festivităţi, marţi, 17 aprilie 2018, a avut loc conferinţa cu tema "Cinstirea Sfintelor Moaşte".

Această temă a fost prezentată de către: pr. Thoader Peţenchea de la Parohia „Înălţarea Domnului" din Botoşani, pr. Ovidiu Zapan de la Parohia Silişcani, pr. Laurenţiu Hapenciuc de la Parohia Bătrâneşti, prof. de Religie Cătălin Purice de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Botoşani şi teologul Ioan Hamburda.

„Sfintele Moaşte se numesc trupuri nepieritoare ale sfinţilor lui Dumnezeu, prin care El a arătat şi arată atotputernicia Sa. Astfel, s-au săvârşit minuni văzute întru proslăvirea lui Dumnezeu şi a sfinţilor Săi, pentru ajutorul creştinilor în necazurile duhovniceşti şi trupeşti, pentru întărirea lor în adevărul şi mântuirea ce o aduce credinţa ortodoxă. Între trupurile sfinţilor şi sufletele lor se păstrează o legătură specială prin harul lui Dumnezeu şi de aceea din ele izvorăşte mir, precum şi har tămăduitor. Dacă cineva se îndoieşte de lucrul acesta, răspundem convingător că, dacă în Vechiul Testament, Moise lovind cu toiagul în stâncă, de acolo a izvorât apă, cu atât mai mult, prin harul lui Dumnezeu, din Sfintele Moaşte izvorăşte atât mir, cât şi dar tămăduitor", a rezumat părintele Petru Fercal, misionar protopopesc.

La finalul conferinţei, Corul „Lauriana" al Colegiului Naţional „A. T. Laurian" din Botoşani, dirijat de către prof. Niculina Coroamă, şi grupul folk de la acelaşi colegiu au prezentat un buchet de cântări, iar eleva Dutcovschi Denisa, clasa a IX-a F, a recitat poezia „În Grădina Ghetsimani", de Vasile Voiculescu. (Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
61

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
80

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
87

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...