Concursul "Familia mea", la final!

Concursul "Familia mea", la final!
Miercuri, 11 iunie 2014, la sediul Protopopiatului Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a concursului de creație pentru elevi botoșăneni "Familia mea".

Concursul face parte din proiectul "Familia mea. Campanie de sensibilizare a elevilor botoșăneni", derulat de Fundația Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani și Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala Botoșani. Proiectul este finanțat în procent de 90% de Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani.

Concursul a fost lansat la sfârșitul lunii aprilie și s-a adresat elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale. La concurs au participat 258 de elevi, 99  elevi la secțiunea creație literară – poezie și eseu/ compunere și 159 elevi la secțiunea creație plastică – culoare și grafică. Un număr de 32 de cadre didactice de la școlile din municipiul Botoșani au colaborat pentru buna desfășurare a concursului.Lucrările au fost jurizate de Prof. Talida Elena Grunzac și Pr. Prof. Cristian Buhaciuc – la secțiunea creație plastică și Prof. Laura Buhaciuc și Prof. Nicoleta Herțanu – la secțiunea creație literară.

În deschiderea festivității, Pr. Protopop Lucian Leonte, în calitate de director al Fundației Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani, a adresat elevilor și cadrelor didactice un cuvânt de învățătură. Părintele a mulțumit copiilor pentru străduința de care au dat dovadă în propriile creații și i-a îndemnat să contribuie, după puterile lor, la crearea armoniei în propriile familii  prin: ascultarea de părinți, mersul la biserică împreună cu părinții, citirea rugăciunii pentru părinți și chiar atragerea atenției în cazul unor fapte nepotrivite ale părinților.

În continuare, Pr. Protopop Lucian Leonte a oferit elevilor care au obținut cele mai bune rezultate diplome și premii în rechizite școlare. În total, au fost premiați cu locurile I, II, III și mențiuni un număr de 72 de elevi, valoare premiilor depășind suma de 2800 lei. Ceilalți 186 elevi au primit din partea Protopopiatului Botoșani diplome de participare și câte o cărticică.

Cele mai bune lucrări ale elevilor vor fi publicate într-o broșură care va fi distribuită gratuit elevilor și cadrelor didactice implicate în proiect.

"Mulțumim tuturor elevilor și cadrelor didactice pentru implicarea de care au dat dovadă în îndeplinirea scopului proiectului acela de a promova valorile tradiționale ale familiei, de a cultiva în sufletele copiilor dragostea și respectul față de familie. Ca o apreciere de final, putem spune că din creațiile participante la concurs reiese fericirea și bucuria copiilor de a-i avea alături pe ambii părinți, indiferent de greutăți și probleme. Copiii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate trăiesc adevărate drame care sunt reliefate și în creațiile lor", a precizat Dorina Rață, coordonator programe Fundația Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani.
  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mușcat de față și călcat cu copitele de propriul cal! FOTO

Marţi, 17 Octombrie 2017
2733

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns, marți seară, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Mavromati după ce a fost rănit de propriul cal.Bărbatul...

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

Marţi, 17 Octombrie 2017
2625

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi...

Serviciul Județean de Ambulanță, vizitat de zeci de copii- FOTO

Marţi, 17 Octombrie 2017
402

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani au avut parte, marți, de o vizită mai specială.Aproape 50 de copii de la Grădinița nr. 14, din municipiul Botoșani, au trecut pragul...