Concursul "Familia mea", la final!

Concursul "Familia mea", la final!
Miercuri, 11 iunie 2014, la sediul Protopopiatului Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a concursului de creație pentru elevi botoșăneni "Familia mea".

Concursul face parte din proiectul "Familia mea. Campanie de sensibilizare a elevilor botoșăneni", derulat de Fundația Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani și Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala Botoșani. Proiectul este finanțat în procent de 90% de Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani.

Concursul a fost lansat la sfârșitul lunii aprilie și s-a adresat elevilor din clasele primare, gimnaziale și liceale. La concurs au participat 258 de elevi, 99  elevi la secțiunea creație literară – poezie și eseu/ compunere și 159 elevi la secțiunea creație plastică – culoare și grafică. Un număr de 32 de cadre didactice de la școlile din municipiul Botoșani au colaborat pentru buna desfășurare a concursului.Lucrările au fost jurizate de Prof. Talida Elena Grunzac și Pr. Prof. Cristian Buhaciuc – la secțiunea creație plastică și Prof. Laura Buhaciuc și Prof. Nicoleta Herțanu – la secțiunea creație literară.

În deschiderea festivității, Pr. Protopop Lucian Leonte, în calitate de director al Fundației Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani, a adresat elevilor și cadrelor didactice un cuvânt de învățătură. Părintele a mulțumit copiilor pentru străduința de care au dat dovadă în propriile creații și i-a îndemnat să contribuie, după puterile lor, la crearea armoniei în propriile familii  prin: ascultarea de părinți, mersul la biserică împreună cu părinții, citirea rugăciunii pentru părinți și chiar atragerea atenției în cazul unor fapte nepotrivite ale părinților.

În continuare, Pr. Protopop Lucian Leonte a oferit elevilor care au obținut cele mai bune rezultate diplome și premii în rechizite școlare. În total, au fost premiați cu locurile I, II, III și mențiuni un număr de 72 de elevi, valoare premiilor depășind suma de 2800 lei. Ceilalți 186 elevi au primit din partea Protopopiatului Botoșani diplome de participare și câte o cărticică.

Cele mai bune lucrări ale elevilor vor fi publicate într-o broșură care va fi distribuită gratuit elevilor și cadrelor didactice implicate în proiect.

"Mulțumim tuturor elevilor și cadrelor didactice pentru implicarea de care au dat dovadă în îndeplinirea scopului proiectului acela de a promova valorile tradiționale ale familiei, de a cultiva în sufletele copiilor dragostea și respectul față de familie. Ca o apreciere de final, putem spune că din creațiile participante la concurs reiese fericirea și bucuria copiilor de a-i avea alături pe ambii părinți, indiferent de greutăți și probleme. Copiii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate trăiesc adevărate drame care sunt reliefate și în creațiile lor", a precizat Dorina Rață, coordonator programe Fundația Solidaritate și Speranță Filiala Botoșani.
  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

4.3 milioane de români stau degeaba. Din ajutorul social și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua

astăzi, 08:08
35

Într-o ţară ca România, care se confruntă cu o uriaşă criză a forţei de muncă, peste 4 milioane de oameni apţi să lucreze preferă să stea cu mâinile în sân ş...

Congresul Național de Drumuri de la Iași s-a terminat cu o vizită de lucru pe drumul Târgu-Frumos - Botoșani

astăzi, 07:47
92

Congresul National de Drumuri si Poduri, organizat la Iasi, a reunit sute de specialisti din toata tara. Timp de patru zile, participantii au dezbatut subiecte de interes pentru infrastructura ru...

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

Duminică, 23 Septembrie 2018
3110

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...