Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Dimitrie Pompeiu

În perioada 17-19 mai 2013 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu". Acesta este organizat de Societatea de Științe Matematice din Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Școala Nr. 17 Botoșani.

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI și la ea vor participa copii din 18 județe ale țării.

Președintele prezentei ediții este Prof. univ. dr. Wladimir Boskoff de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar Președintele de Onoare este Prof. Artur Bălăucă, inițiatorul acestui concurs. Din anul 2011, organizatorul principal al acestui concurs este profesorul Ioan Ciobanașu, președintele Societății de Științe Matematice din Botoșani. 

Invitați de onoare sunt profesorii Daniel Grigorescu, Inspector General în MEN, și Nicolae Sanda, vicepreședintele Societății de Științe Matematice din România.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 17 mai, ora 18.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Proba scrisă se va desfășura sâmbătă începând cu ora 10.00 la Școala nr. 17 (clasele III-IV) și la C. N. "M. Eminescu" (clasele V-XI). Concursul se va încheia duminică, ora 10.00, cu festivitatea de premiere la Teatrul Mihai Eminescu.

Pe lângă omagiul adus matematicianului Dimitrie Pompeiu, de la a cărui naștere anul acesta se împlinesc 140 de ani, acest concurs se desfășoară sub patronajul spiritual al profesorului DAN BRÂNZEI (1942-2012), cel care a fost timp de 12 ani președintele acestei competiții. (foto Galerie)

(Alexandru Negrescu)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr găsit spânzurat după ce a fost dat dispărut de familie! Şi-a anunţat moartea pe Facebook! FOTO

astăzi, 08:21
5780

Familia a sesizat dispariția tânărului în vârstă de 24 de ani la o zi după ce acesta nu s-a mai întors acasă. Dănuț Chipăruș locuia în satul Mănăstireni, comun...

"Dorohoiul în imagini" – Expoziţie fotografică la 610 ani de la prima atestare documentară

astăzi, 08:15
20

Anul acesta se împlinesc 610 ani de la prima atestare documentară a municipiului Dorohoi, prilej cu care Primăria Municipiului Dorohoi și Consiliul Local Dorohoi organizează în perioad...

Botoşănean condamnat după ce a lovit cu maşina un poliţist

astăzi, 07:38
382

La capătul unui proces care a durat doi ani, un botoşănean care în mai 2015 a fost la un pas de a ucide un poliţist în timp ce încerca să scape de oamenii legii a fost condamnat...