Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Dimitrie Pompeiu

În perioada 17-19 mai 2013 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu". Acesta este organizat de Societatea de Științe Matematice din Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Școala Nr. 17 Botoșani.

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI și la ea vor participa copii din 18 județe ale țării.

Președintele prezentei ediții este Prof. univ. dr. Wladimir Boskoff de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar Președintele de Onoare este Prof. Artur Bălăucă, inițiatorul acestui concurs. Din anul 2011, organizatorul principal al acestui concurs este profesorul Ioan Ciobanașu, președintele Societății de Științe Matematice din Botoșani. 

Invitați de onoare sunt profesorii Daniel Grigorescu, Inspector General în MEN, și Nicolae Sanda, vicepreședintele Societății de Științe Matematice din România.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 17 mai, ora 18.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Proba scrisă se va desfășura sâmbătă începând cu ora 10.00 la Școala nr. 17 (clasele III-IV) și la C. N. "M. Eminescu" (clasele V-XI). Concursul se va încheia duminică, ora 10.00, cu festivitatea de premiere la Teatrul Mihai Eminescu.

Pe lângă omagiul adus matematicianului Dimitrie Pompeiu, de la a cărui naștere anul acesta se împlinesc 140 de ani, acest concurs se desfășoară sub patronajul spiritual al profesorului DAN BRÂNZEI (1942-2012), cel care a fost timp de 12 ani președintele acestei competiții. (foto Galerie)

(Alexandru Negrescu)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dezbatere la Liceul "Regina Maria" Dorohoi: Educația digitală versus educația tradițională - FOTO

astăzi, 20:20
65

Joi, 23 noiembrie, un grup de  reprezentanți ai Centrului Europe Direct Botoșani a efectuat  o deplasare la Dorohoi, la Liceul Regina Maria, pentru o inedită activitate în...

Comunicat - Doina Federovici: "Județul Botoșani a primit de la Guvern fondurile necesare pentru asigurarea cheltuielilor din domeniul asistenței sociale"

astăzi, 17:05
231

Președintele PSD Botoșani a anunțat astăzi că în urma solicitărilor autorităților locale, Guvernul a alocat din fondul de rezervă necesarul de bani pentru asigurarea cheltuielilor privi...

O soferiţă însărcinată a suferit un atac de panică după un accident! Un echipaj Smurd, solicitat la faţa locului

astăzi, 15:45
896

Evenimentul a avut loc, joi după-amiază, la intrare în oraşul Săveni dinspre Botoşani. Tânăra, de 27 de ani, se afla la volanul unui VW Passat, fiind acroşată de un autoturism...