Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Dimitrie Pompeiu

În perioada 17-19 mai 2013 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu". Acesta este organizat de Societatea de Științe Matematice din Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Școala Nr. 17 Botoșani.

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI și la ea vor participa copii din 18 județe ale țării.

Președintele prezentei ediții este Prof. univ. dr. Wladimir Boskoff de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar Președintele de Onoare este Prof. Artur Bălăucă, inițiatorul acestui concurs. Din anul 2011, organizatorul principal al acestui concurs este profesorul Ioan Ciobanașu, președintele Societății de Științe Matematice din Botoșani. 

Invitați de onoare sunt profesorii Daniel Grigorescu, Inspector General în MEN, și Nicolae Sanda, vicepreședintele Societății de Științe Matematice din România.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 17 mai, ora 18.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Proba scrisă se va desfășura sâmbătă începând cu ora 10.00 la Școala nr. 17 (clasele III-IV) și la C. N. "M. Eminescu" (clasele V-XI). Concursul se va încheia duminică, ora 10.00, cu festivitatea de premiere la Teatrul Mihai Eminescu.

Pe lângă omagiul adus matematicianului Dimitrie Pompeiu, de la a cărui naștere anul acesta se împlinesc 140 de ani, acest concurs se desfășoară sub patronajul spiritual al profesorului DAN BRÂNZEI (1942-2012), cel care a fost timp de 12 ani președintele acestei competiții. (foto Galerie)

(Alexandru Negrescu)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
61

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
67

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2211

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...