Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu" debutează vineri, la Botoșani!

Dimitrie Pompeiu

În perioada 17-19 mai 2013 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu". Acesta este organizat de Societatea de Științe Matematice din Botoșani, în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Școala Nr. 17 Botoșani.

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI și la ea vor participa copii din 18 județe ale țării.

Președintele prezentei ediții este Prof. univ. dr. Wladimir Boskoff de la Universitatea "Ovidius" din Constanța, iar Președintele de Onoare este Prof. Artur Bălăucă, inițiatorul acestui concurs. Din anul 2011, organizatorul principal al acestui concurs este profesorul Ioan Ciobanașu, președintele Societății de Științe Matematice din Botoșani. 

Invitați de onoare sunt profesorii Daniel Grigorescu, Inspector General în MEN, și Nicolae Sanda, vicepreședintele Societății de Științe Matematice din România.

Festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 17 mai, ora 18.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Proba scrisă se va desfășura sâmbătă începând cu ora 10.00 la Școala nr. 17 (clasele III-IV) și la C. N. "M. Eminescu" (clasele V-XI). Concursul se va încheia duminică, ora 10.00, cu festivitatea de premiere la Teatrul Mihai Eminescu.

Pe lângă omagiul adus matematicianului Dimitrie Pompeiu, de la a cărui naștere anul acesta se împlinesc 140 de ani, acest concurs se desfășoară sub patronajul spiritual al profesorului DAN BRÂNZEI (1942-2012), cel care a fost timp de 12 ani președintele acestei competiții. (foto Galerie)

(Alexandru Negrescu)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AmFiTeatru 10 - JOIA TINERETULUI debutează, pe 25 ianuarie, la Teatrul Eminescu!

Luni, 22 Ianuarie 2018
208

Pentru că mai e ceva timp până la începerea festivalului (sfârșitul lui aprilie 2018), iar nerăbdarea e mare, AmFiTeatru 10 propune pînă atunci câte o zi din fiecare...

Un tânăr s-a spânzurat după o ceartă cu iubita!

Luni, 22 Ianuarie 2018
5350

Tânărul de 23 de ani, din satul Mănăstireni, comuna Unţeni, a mai ameninţat şi în trecut că îşi va pune capăt zilelor. Luni a avut o nouă ceartă cu iubita sa şi s-a ...

Botoșani Model United Nations: Au început înscrierile pentru ediţia a șasea BTMUN!

Luni, 22 Ianuarie 2018
180

Au început înscrierile pentru ediţia a 6-a BTMUN, conferinţa internaţională la care participă şi delegaţii străine. Evenimetul va avea loc între 30 martie - 1 aprilie, dar p&...