Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!

Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!
În sala de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la cea de a XXII-a ediție a Concursului de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018.
 
Potrivit regulamentului, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vîrstă – gimnaziu și liceu – și pe două secțiuni – creație literară (proză, poezie) și creație artistică (pictură, grafică).

La concurs au participat elevi de la școlile gimnaziale din județul Botoșani, județul Vrancea și județul Cluj din România, iar din Republica Moldova din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț și Soroca, orașele Florești, Drochia, Vadul lui Vodă, precum și din raioanele Drochia, Cahul, Florești, Sîngerei, Ialoveni, Cantemir.
 
Au fost acordate diplome și premii în bani.

În total au fost acordate 14 premii și 5 mențiuni la secțiunea creație literară și 15 premii și 9 mențiuni la secțiunea artă plastică.
 
La creație literară locurile I au fost ocupate de Țifrea Luca Stelian- poezie, gimnaziu, Școala 17 Botoșani, Mihoreanu Theodora - proză, gimnaziu, Liceul "Grigore Antipa" Botoșani, Ghileschi Nadin - poezie, liceu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botoșani și Foșca Andreea- proză, Liceul "Petru Rareș" Soroca.
 
La creație artistică locurile I au fost ocupate de Puha Alexandrina - pictură, gimnaziu, Școala de Arte Bălți, Cojocariu David - grafică, gimnaziu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani, Rotaru Xenia - pictură, liceu, Școala de Arte Bălți, Constantin Anamaria - grafică, liceu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani.

Juriul la secțiunea creație literară a fost format din scriitorii Maria Baciu - Botoșani,Gellu Dorian - Botoșani și Nicolae Dabija - Chișinău, iar la secțiunea artă plastică din pictorii Victor Hreniuc - Botoșani, Cornel Dumitriu - Botoșani și Țîbuleac Adelaida - Bălți.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului CETATEA DE CUVINTE, finanţat de Consiliul Local Botoşani în baza contractului de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit cu nr.12065, în domeniul cultură, pentru anul 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

847 de locuri de muncă vacante în această săptămână. VEZI și oferta angajatorilor din alte județe!

Luni, 12 Noiembrie 2018
681

847 de locuri de muncă vacante, anunțate în această săptămână de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.Cu un salariu de 3174 lei, Direcția Silvică Bo...

Magda Ursache: 1918-2018

Luni, 12 Noiembrie 2018
167

"Vremea vremuieşte şi timpul trage nădejde"                                       &nb...

Și-a falsificat permisul de conducere, dar a fost descoperit!

Luni, 12 Noiembrie 2018
396

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat un tânăr cu dublă cetăţenie română - R. Moldova, care a prezentat la control un permis...