Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!

Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!
În sala de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la cea de a XXII-a ediție a Concursului de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018.
 
Potrivit regulamentului, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vîrstă – gimnaziu și liceu – și pe două secțiuni – creație literară (proză, poezie) și creație artistică (pictură, grafică).

La concurs au participat elevi de la școlile gimnaziale din județul Botoșani, județul Vrancea și județul Cluj din România, iar din Republica Moldova din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț și Soroca, orașele Florești, Drochia, Vadul lui Vodă, precum și din raioanele Drochia, Cahul, Florești, Sîngerei, Ialoveni, Cantemir.
 
Au fost acordate diplome și premii în bani.

În total au fost acordate 14 premii și 5 mențiuni la secțiunea creație literară și 15 premii și 9 mențiuni la secțiunea artă plastică.
 
La creație literară locurile I au fost ocupate de Țifrea Luca Stelian- poezie, gimnaziu, Școala 17 Botoșani, Mihoreanu Theodora - proză, gimnaziu, Liceul "Grigore Antipa" Botoșani, Ghileschi Nadin - poezie, liceu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botoșani și Foșca Andreea- proză, Liceul "Petru Rareș" Soroca.
 
La creație artistică locurile I au fost ocupate de Puha Alexandrina - pictură, gimnaziu, Școala de Arte Bălți, Cojocariu David - grafică, gimnaziu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani, Rotaru Xenia - pictură, liceu, Școala de Arte Bălți, Constantin Anamaria - grafică, liceu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani.

Juriul la secțiunea creație literară a fost format din scriitorii Maria Baciu - Botoșani,Gellu Dorian - Botoșani și Nicolae Dabija - Chișinău, iar la secțiunea artă plastică din pictorii Victor Hreniuc - Botoșani, Cornel Dumitriu - Botoșani și Țîbuleac Adelaida - Bălți.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului CETATEA DE CUVINTE, finanţat de Consiliul Local Botoşani în baza contractului de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit cu nr.12065, în domeniul cultură, pentru anul 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
21

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
23

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
407

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...