Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!

Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!
În sala de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la cea de a XXII-a ediție a Concursului de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018.
 
Potrivit regulamentului, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vîrstă – gimnaziu și liceu – și pe două secțiuni – creație literară (proză, poezie) și creație artistică (pictură, grafică).

La concurs au participat elevi de la școlile gimnaziale din județul Botoșani, județul Vrancea și județul Cluj din România, iar din Republica Moldova din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț și Soroca, orașele Florești, Drochia, Vadul lui Vodă, precum și din raioanele Drochia, Cahul, Florești, Sîngerei, Ialoveni, Cantemir.
 
Au fost acordate diplome și premii în bani.

În total au fost acordate 14 premii și 5 mențiuni la secțiunea creație literară și 15 premii și 9 mențiuni la secțiunea artă plastică.
 
La creație literară locurile I au fost ocupate de Țifrea Luca Stelian- poezie, gimnaziu, Școala 17 Botoșani, Mihoreanu Theodora - proză, gimnaziu, Liceul "Grigore Antipa" Botoșani, Ghileschi Nadin - poezie, liceu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botoșani și Foșca Andreea- proză, Liceul "Petru Rareș" Soroca.
 
La creație artistică locurile I au fost ocupate de Puha Alexandrina - pictură, gimnaziu, Școala de Arte Bălți, Cojocariu David - grafică, gimnaziu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani, Rotaru Xenia - pictură, liceu, Școala de Arte Bălți, Constantin Anamaria - grafică, liceu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani.

Juriul la secțiunea creație literară a fost format din scriitorii Maria Baciu - Botoșani,Gellu Dorian - Botoșani și Nicolae Dabija - Chișinău, iar la secțiunea artă plastică din pictorii Victor Hreniuc - Botoșani, Cornel Dumitriu - Botoșani și Țîbuleac Adelaida - Bălți.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului CETATEA DE CUVINTE, finanţat de Consiliul Local Botoşani în baza contractului de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit cu nr.12065, în domeniul cultură, pentru anul 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
706

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
150

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1060

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...