Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!

Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!
În sala de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la cea de a XXII-a ediție a Concursului de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018.
 
Potrivit regulamentului, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vîrstă – gimnaziu și liceu – și pe două secțiuni – creație literară (proză, poezie) și creație artistică (pictură, grafică).

La concurs au participat elevi de la școlile gimnaziale din județul Botoșani, județul Vrancea și județul Cluj din România, iar din Republica Moldova din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț și Soroca, orașele Florești, Drochia, Vadul lui Vodă, precum și din raioanele Drochia, Cahul, Florești, Sîngerei, Ialoveni, Cantemir.
 
Au fost acordate diplome și premii în bani.

În total au fost acordate 14 premii și 5 mențiuni la secțiunea creație literară și 15 premii și 9 mențiuni la secțiunea artă plastică.
 
La creație literară locurile I au fost ocupate de Țifrea Luca Stelian- poezie, gimnaziu, Școala 17 Botoșani, Mihoreanu Theodora - proză, gimnaziu, Liceul "Grigore Antipa" Botoșani, Ghileschi Nadin - poezie, liceu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botoșani și Foșca Andreea- proză, Liceul "Petru Rareș" Soroca.
 
La creație artistică locurile I au fost ocupate de Puha Alexandrina - pictură, gimnaziu, Școala de Arte Bălți, Cojocariu David - grafică, gimnaziu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani, Rotaru Xenia - pictură, liceu, Școala de Arte Bălți, Constantin Anamaria - grafică, liceu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani.

Juriul la secțiunea creație literară a fost format din scriitorii Maria Baciu - Botoșani,Gellu Dorian - Botoșani și Nicolae Dabija - Chișinău, iar la secțiunea artă plastică din pictorii Victor Hreniuc - Botoșani, Cornel Dumitriu - Botoșani și Țîbuleac Adelaida - Bălți.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului CETATEA DE CUVINTE, finanţat de Consiliul Local Botoşani în baza contractului de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit cu nr.12065, în domeniul cultură, pentru anul 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a fost rănită din cauza unui șofer imprudent!

astăzi, 16:13
175

O depășire imprudentă a unui șofer în vârstă de 61 de ani a dus la rănirea unei femei și avarierea a două autoturisme. Victima a fost transportată la spital, ea prezentâ...

Mai puțin de jumătate dintre profesorii din Botoșani au obținut note peste 7 la titularizare!

astăzi, 15:07
324

Din cele 407 lucrări corectate la concursul de titularizare de la Botoșani, 330 au primit note de 5 și peste 5 (procent de 81,08%), în timp ce 77 de candidați au avut lucrări cu note sub 5. ...

Român păcălit pe autostradă, în drum spre România. Avertisment pentru toți soferii: "Sunt mână-n mână"

astăzi, 13:36
1237

Românul traversa cu mașina Autostrada A3 din Germania, iar la 35 de kilometri, în apropiere de Passau și de granița cu Austria, i s-a stricat autoturismul.Cei doi bărbați rom&acir...