Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!

Concursul de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018 și-a desemnat câștigătorii!
În sala de lectură pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" Botoșani a avut loc festivitatea de premiere a laureaților la cea de a XXII-a ediție a Concursului de creație literară și artă plastică "Nicoară" 2018.
 
Potrivit regulamentului, concursul s-a desfășurat pe două categorii de vîrstă – gimnaziu și liceu – și pe două secțiuni – creație literară (proză, poezie) și creație artistică (pictură, grafică).

La concurs au participat elevi de la școlile gimnaziale din județul Botoșani, județul Vrancea și județul Cluj din România, iar din Republica Moldova din municipiul Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț și Soroca, orașele Florești, Drochia, Vadul lui Vodă, precum și din raioanele Drochia, Cahul, Florești, Sîngerei, Ialoveni, Cantemir.
 
Au fost acordate diplome și premii în bani.

În total au fost acordate 14 premii și 5 mențiuni la secțiunea creație literară și 15 premii și 9 mențiuni la secțiunea artă plastică.
 
La creație literară locurile I au fost ocupate de Țifrea Luca Stelian- poezie, gimnaziu, Școala 17 Botoșani, Mihoreanu Theodora - proză, gimnaziu, Liceul "Grigore Antipa" Botoșani, Ghileschi Nadin - poezie, liceu, Colegiul National "Mihai Eminescu" Botoșani și Foșca Andreea- proză, Liceul "Petru Rareș" Soroca.
 
La creație artistică locurile I au fost ocupate de Puha Alexandrina - pictură, gimnaziu, Școala de Arte Bălți, Cojocariu David - grafică, gimnaziu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani, Rotaru Xenia - pictură, liceu, Școala de Arte Bălți, Constantin Anamaria - grafică, liceu, Liceul "Nicolae Iorga" Botoșani.

Juriul la secțiunea creație literară a fost format din scriitorii Maria Baciu - Botoșani,Gellu Dorian - Botoșani și Nicolae Dabija - Chișinău, iar la secțiunea artă plastică din pictorii Victor Hreniuc - Botoșani, Cornel Dumitriu - Botoșani și Țîbuleac Adelaida - Bălți.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului CETATEA DE CUVINTE, finanţat de Consiliul Local Botoşani în baza contractului de finanţare nerambursabilă pentru activităţi nonprofit cu nr.12065, în domeniul cultură, pentru anul 2018.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Frig, ploi și vânt. Toamnă în toată regula!

astăzi, 20:54
185

Vremea se raceste in toata tara, in unele zone se vor inregistra diferente de temperatura chiar de peste 10 grade. Marti va ploua in multe zone si vor fi maximum 18 grade in Moldova si Dobrogea, ...

Botosani pentru Viitor

astăzi, 17:50
96

Asociatia Grup de Actiune Locala Botosani pentru Viitor, cu sediul in Botosani, str. Postei nr.9, Incubatorul de Afaceri, cam 214, CIF38475155, implementeaza Proiectul cu titlul -  Botosani Pentr...

Trei persoane căzute în beci, salvate de oamenii din sat!

astăzi, 16:13
1293

La un pas de tragedie! Găsiți inconștienți într-un beci în care fierbea vinul, după ce au fost intoxicați cu monoxid de carbon, informează ISU Botoșani. S-a &ici...