Concurs Naţional de Creaţie Plastică "De la suflet la suflet, Sfintele Sărbători de Paşti", ediţia a IV-a

Concurs Naţional de Creaţie Plastică "De la suflet la suflet, Sfintele Sărbători de Paşti", ediţia a IV-a
Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" din Dorohoi, judeţul Botoşani, vă invită să participaţi la Concursul Naţional de creaţie plastică "De la Suflet la Suflet, Sfintele Sărbători de Paşti", ediţia a IV-a, propus în CAEN 2014.

Concursul se adresează copiilor din Şcolile speciale şi celor cu CES integraţi în învăţământul de masă, dorind să valorifice potenţialul creativ, pe măsura puterilor acestora.

Secţiuni: pictură, grafică(desen), colaj, felicitări. Nu se percepe taxă de participare.

Argument: Şcoala de astăzi nu mai cere individului doar cunoştinţe teoretice şi profesionale, ea solicită abilitatea de a trăi împreună cu ceilalţi într-o comunitate utilă şi solidară. Sǎrbǎtorile sunt un prilej de bucurie,de împǎcare sufleteascǎ, lumina sfântǎ cǎlǎuzindu-ne spre o viaţǎ mai bunǎ.

Participarea a 92 şcoli din 31 judeţe cu implicarea unui număr de 1122 elevi,coordonaţi de 330 cadre didactice şi curiozitatea copiilor de a afla cât mai multe despre obiceiurile şi tradiţiile de Paşti,ne-a mobilizat în organizarea ediţiei a-IV-a a concursului. Copiii iubesc această sărbătoare nu pentru latura ei religioasă, ci pentru latura laică – venirea iepuraşului cu cadouri şi de aceea cu ajutorul acestui concurs vom încerca săsădim în sufletele lor iubire pentru Dumnezeu şi semeni.  Emoţia prilejuită de această sărbătoare poate fi ilustrată prin culoare, sau diferite creaţii ale elevilor, antrenând un număr cât mai mare de elevi cu înclinaţii artistice, creative, imaginație, talent, sensibilitate.

Implicarea copiilor în derularea acestui  proiect va conducela conştientizarea  faptului cǎ tradiţiile trebuie pǎstrate şi transmise mai departe.

Formularul de înscriere, pentru fiecare cadru didactic îndrumător, va fi completat şi trimis alături de lucrările elevilor și de protocolul de colaborare, direct la şcoală, pe adresa: LICEUL  TEHNOLOGIC SPECIAL "ION  PILLAT" - DOROHOI,
 Str. 1 Decembrie nr. 30 A, Județul Botoșani, cod postal 715200.

Lucrările participante la secţiunile colaj, pictură, grafică (desen), vor fi realizate în format A4 (bloc mic de desen), în tehnică la alegere, respectând tematica de concurs. Lucrările înscrise  în concurs nu se restituie. Fiecare clasă poate participa cu un număr de maxim 5 lucrări din aceeaşi secțiune sau 5 lucrări din secțiuni diferite, respectând tema concursului.

Înscrierea  școlilor, primirea lucrarilor: 20 februarie – 23 martie 2014;

Jurizarea lucrărilor: 24 martie – 7 aprilie 2014;
          
Premierea participanților : 09 aprilie 2014,ora 12,Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" Dorohoi
          
Expedierea diplomelor,adeverințelor de participare atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice îndrumătoare:10 aprilie - 31 mai 2014.

Coordonatorii concursului :
prof. Chiţac Iulia, e-mail: iulia.chitac@yahoo.com
prof.Constantin Mihai, e-mail: mihai.constantin@gmail.com

VEZI AICI REGULAMENTUL CONCURSULUI

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un finalist de la ”Chefi la Cutite” a scos la licitatie costumatia de bucatar, pentru a o ajuta pe Mihaela Matei! FOTO

astăzi, 00:29
171

Au fost depuse urne in aproape toate localurile din municipiul Botosani, in florarii sau in biserici. Duminica s-a organizat si o strangere de fonduri pe Pietonalul Unirii, iar oamenii cu suflet mare ...

Egalul care urca FC Botosani pe locul 4! 3.000 de suporteri minunati! FOTO

Luni, 23 Octombrie 2017
361

FC Botoșani a avut prima mare ocazie a partidei, Penedo respingând șutul bun al lui Laurențiu Buș din minutul 17.Dinamo a contracarat abia în minutul 51, când centrarea &icir...

Adolescenţi loviţi de o maşină pe trecerea de pietoni!

Luni, 23 Octombrie 2017
1996

Doi adolescenţi au fost răniţi, luni seara, după ce au fost loviţi de un autoturism în timp ce traversau strada.Accidentul a avut loc pe strada Cuza Vodă, în apropierea...