Concurs Judeţean de Interpretare Artistică la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani

Concurs Judeţean de Interpretare Artistică la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani
Sâmbătă, 4 aprilie 2015, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor "N. Iorga" Botoşani, s-a desfăşurat, timp de trei ore, Concursul Judeţean de Interpretare Artistică al elevilor din Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor Dorohoi şi Clubul Copiilor Darabani.

Cei peste 350 de copii și tineri au participat in concurs la secţiuni si categorii de varsta diferite: muzică uşoară (solişti de muzică uşoară, grupuri vocale), muzică folk (solişti de muzică folk, grupuri folk), dans modern, gimnastică-dans, teatru (monolog, umor, pantomimă), folclor (solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale, formaţii instrumentale, formaţii de dansuri populare şi ansambluri folclorice).
Sâmbătă, in urma unei preselectii organizate la nivelul fiecarui cerc, la concurs au participat formatii si interpreti din următoarele cercuri artistice:

Palatul Copiilor Botoşani
  1.    Cercul "Atelierul fanteziei", coordonat de înv. Alexandru Mihalachi;
2.    Cercul "Gimnastică-Dans", prof. coordonator Carmen Belicov;
3.    Cercul "Dans modern", prof. coord. Victoriţa-Mariana Bilibău;
4.    Cercul "Muzică vocal-instrumentală", coordonat de prof. Elena Foca;
5.    Cercul "Instrumente muzicale tradiţionale", coordonat de înv. Ioan Enciu;
6.    Cercul de "Dansuri populare", prof. coord. Monica Huştiuc.

Palatul Copiilor Botoşani – Filiala Darabani

7.    Cercul de "Chimie experimentala", grupele de "Dans modern", prof. coordonator Lăcrămioara Jar;
8.    Cercul de "Muzică vocal-instrumentală – Dansuri populare", prof. coord. Mirel Dascălu.

Clubul Copiilor Dorohoi

9.    Cercul "Muzică folk – Muzică uşoară", coordonat de prof. Paul-Ciprian Mihai;
10.    Cercul "Educaţie civică" – Secţiunea Teatru, prof. coord. Irina-Maria Miron;
11.    Cercul "Dansuri populare – Dansuri moderne", prof. coord. Constantin Dicu;
12.    Cercul "Orchestră populară", prof. coord. Marcel Dupu.

Criteriile de jurizare au ţinut de interpretare, impresie artistică, repertoriu, costumaţie, aspecte care au departajat artiştii din cele trei unităţi de învăţământ. În cele 3 ore de concurs, elevii participanţi au demonstrat un nivel impresionant de performanţă, la care au ajuns sub îndrumarea cadrelor didactice.    
Premiile vor fi acordate pe secţiuni şi categorii de vârstă, iar rezultatele vor fi anunţate ulterior. Câştigătorii locurilor I vor reprezenta judeţul la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. 

În cadrul aceleiaşi acţiuni, pe holul Casei de Cultură a Sindicatelor, s-a desfăşurat şi Concursul judetean de Pictură-Desen, la care au participat elevii de la cercurile de profil din Palatul Copiilor Botoşani şi Clubul Copiilor Dorohoi. Concomitent, s-a organizat o expoziţie cu cele mai bune lucrări de pictură ale elevilor participanţi. Coordonatori: prof. Carmen Maxim şi prof. Daniel Puhăcel.

De asemenea, duminica 05.04.2015, incepand cu ora 10.00,  la Palatul Copiilor Botoşani, s-a desfăşurat Concursul judetean de tenis de masa, coordonat de prof. Dangeanu Emilian, la care au participat peste 50 de elevi din judetul Botosani.
   
"Activitatile organizate reprezinta preocuparea cadrelor didactice din cele trei unitati de invatamant pentru formarea competentelor si promovarea elevilor performanti, care vor reprezenta judetul Botosani la concursurile nationale si internationale cuprinse in Calendarul National al Activitatilor Educative elaborat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice", a precizat prof. Marcel Dupu, director Palatul Copiilor Botosani.       
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbatul care şi-a omorât fetiţa de 5 ani, arestat preventiv! Detalii cutremurătoare! FOTO

astăzi, 18:31
7118

Botoşăneanul care a comis oribila faptă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost adus duminică la amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru audieri. Nu...

Negoiță a luat o decizie importantă înaintea meciului cu FC Botoșani

astăzi, 09:47
576

Patronului dinamovist i-a trecut supărarea după meciul câștigat cu Juventus București, scor 3-0, iar vineri le-a virat salariile fotbaliștilor lui Miriuță.Conform surselor GSP, Negoi...

CUMPLIT! Fetiță de 5 ani, înjunghiată mortal de propriul tată! FOTO

astăzi, 09:20
18189

O copilă de 5 ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, județul Botoșani, și-a sfârșit zilele fiind ucisă de propriul părinte. S-a întâmplat în noaptea d...