CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI

CONCURS FOTO – ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI
2013 – Anul european al cetățenilor – este o bună ocazie pentru a reaminti tuturor că: Libera circulație este dreptul cel mai prețuit al cetățenilor.

Astăzi 48% dintre europeni au sentimentul că NU sunt bine informați cu privire la drepturile pe care le au.
 
2013 – Anul european al cetățenilor – este o bună ocazie pentru a reaminti tuturor că: Libera circulație este dreptul cel mai prețuit al cetățenilor.
 
În cazul persoanelor care folosesc instrumente asistive (cârje, cadre de mers, fotolii rulante etc.) libera circulație este facilitată prin existenţa accesibilităţilor – rampe cu unghi cât mai mic de înclinaţie – maxim 15 grade – care înlesnesc accesul persoanei cu dizabilităţi în spaţiile publice, în condiţii egale cu ceilalţi, deplină siguranţă şi independenţă.
 
În orice comunitate mai puţin familiarizată cu necesitatea şi utilitatea rampelor, acestea se pot împărţi în 3 categorii: optime (indicativ NP 051/2000 aprobat prin Ordinul 649/2001), impracticabile şi inexistente.

 Ultimele două categorii subliniate generează handicapul, care este o problemă socială. Vorbind de "social" ne referim la oameni. Toţi cei care se opun sau ignoră amenajarea mediului fizic sunt raspunzători de existenţa handicapului în viaţa persoanelor cu dizabilităţi.
 
Prin Acţiunea – Concurs ROŢI FĂRĂ RAMPE & RAMPE PENTRU ROŢI, demarată astăzi, cu prilejul Zilei Europei, 9 Mai 2013, dorim:

 - a încuraja tinerii cu dizabilităţi să ia atitudine în privinţa unui drept fundamental;
 - a evidenţia exemplele de bune practici în privinţa accesibilizării mediului fizic;
 - a depista instituţiile inaccesibile persoanelor cu dizabilităţi din Judeţul Botoşani;
 - a colecţiona imagini grăitoare ale mediului fizic accesibil sau handicapant, extreme ce dovedesc respectarea sau încălcarea dreptului la liberă circulaţie al persoanelor cu dizabilităţi.
 
Tema concursului: DREPTUL LA LIBERĂ CIRCULAŢIE ÎN FOTOLIUL RULANT
 
Participanti: Utilizatori de fotolii rulante & prietenii lor fotografi din Judeţul Botoşani.
 
Condiţii de participare:
 
1. Realizarea a trei perechi de fotografii (3 + 3), ilustrând 3 locuri corect accesibilizate şi 3 locaţii în care persoanele în fotoliul rulant NU au acces.
 2. Participantul trebuie să apară în imagini, să găsească locaţiile surprinse ce doreşte a le evidenţia în concurs şi să apeleze la un voluntar fotograf.
 3. Lucrările pentru concurs se printează, de către participant, în format A4, pe hârtie cartonată. Imaginile surprinse trebuie grupate câte o pereche pe pagină (un exemplu pozitiv şi unul negativ pe aceeaşi pagină).
 4. Lucrările se trimit prin poştă, pe adresa Asociaţiei IHTIS, data limită de trimitere a imaginilor fiind: 15 septembrie 2013. Înainte de expedierea lucrărilor prin poştă, vă rugăm să ne anunţaţi participarea prin E-mail: michi_mihaescu@yahoo.com.
 5. Membrii Clubului FOCUS din Botoşani, vor evalua imaginile înscrise în concurs şi vor desemna lucrările câştigătoare, care vor face obiectul unei expoziţii care va fi organizată în luna noiembrie.
 6. Pe tot parcursul concursului, fotografiile primite se vor publica pe blogul IHTIS şi pe site-urile partenere dispuse a promova acţiunea.
 7. Premii acordate participanţilor: câte o revistă editată de Asociaţia IHTIS, ce va include şi lucrările câştigătoare + invitaţia de a participa la lansarea acesteia, prilej cu care se va acorda un Trofeu "surpriză". Dacă până la finalizarea concursului vor exista locaţii în care s-ar îndrepta situaţia semnalată, vor fi acordate premii speciale.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

Marţi, 18 Septembrie 2018
1301

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Trans...

Adolescent în comă, găsit de o bătrână în scara blocului!

Marţi, 18 Septembrie 2018
466

Spaimă teribilă pentru o bătrână care, vrând să iasă din apartament, a dat pe scara blocului peste un adolescent despre care a crezut inițial că nu mai suflă! Femeia a sunat ...

A crezut că e în România, dar a fost imediat arestată: O româncă beată a făcut scandal într-un spital din Italia!

Marţi, 18 Septembrie 2018
807

O femeie româncă în vârstă de 36 de ani a fost arestată în provincia Padova din Italia, după ce a făcut scandal într-un spital la care a fost transportată în ...