Concertul săptămânal al Filarmonicii Botoşani, cu pianistul Toma Popovici!

Concertul săptămânal al Filarmonicii Botoşani, cu pianistul Toma Popovici!
Vineri, 17 ianuarie 2014, de la ora 18.30, Filarmonica Botoşani reia tradiţionalele întâlniri săptămânale cu publicul meloman, după ce săptămâna trecută sute de botoşăneni au aplaudat prestanţa artiştilor la Concertul de Anul Nou.

De aceasta dată, la pupitrul dirijoral se va afla Leonard Dumitriu, invitatul serii fiind pianistul Toma Popovici.

În program:

Fr. Chopin: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 în mi minor
W. A. Mozart: Simfonia nr. 41, în do major – "Jupiter"

LEONARD DUMITRIU este absolvent al Liceului de Artă din Iaşi. Între anii 1981-1985 a urmat cursurile Conservatorului "George Enescu" din Iaşi, secţia compoziţie-dirijat. Din anul 1986 şi până în prezent a activat ca dirijor permanent la Opera Naţională Română din Iaşi. Ca profesor asociat, în perioada 1994-1998 a condus orchestra Universităţii de Arte din Iaşi, instituţie la care a predat în aceeaşi perioadă şi la Clasa de operă. În anul 1990 a fost admis ca membru stagiar al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, iar din 1992 este membru definitiv al acestei uniuni de creaţie, fiind ales si membru în Consiliul Director. În anul 2005 a obţinut titlul ştiinţific de Doctor în Muzică, în urma pregătirii şi susţinerii Tezei de Doctorat cu tema Caragiale în muzica de operă (indrumător ştiinţific prof. univ. dr. Viorel Munteanu), lucrare apreciată cu distincţia Magma cum laudae. Începând cu toamna anului 2011, a reluat colaborarea cu Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, în calitate de profesor asociat, la disciplinele Armonie şi Contrapunct.

TOMA POPOVICI este discipol al pianistei Dana Borşan. Licenţiat şi doctor al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în prezent fiind şi profesor asociat al aceleiaşi universităţi. A obţinut numeroase premii la numeroase concursuri naţionale si internaţionale. Toma Popovici este membru fondator al formaţiei Trio Strad, alături de Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma, şi al Trio Tancrede, alături de Laurent Chatel şi Alexandre Lecarme, şi colaborează cu artişti de prestigiu, precum Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Adrian Duminică, Mira Wang, Artur Lukomyanski, Jan Muller-Szeraws, etc. 

PROGRAMUL URMĂTOR

Următorul concert va avea loc sambata, 18 ianuarie, ora 11.00, fiind un eveniment oferit gratuit de Consiliul Local al municipiului Botoşani şi care se adresează pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi persoanelor cu posibilităţi financiare scăzute.

Dirijor: LIVIU BUIUC
Solişti: GHEORGHE PETRESCU, vioară
             MIREL MANEA, trompetă

În program: Pagini orchestrale tradiţionale de largă popularitate semnate de J.Strauss, G.Rossini, G.Bizet, P.I.Ceaikovski, J.Sibelius, P.Mascagni, J.Brahms, A.Dvorak, E.Kalman, Fr.Loewe, J.Offenbach şi alţii.

24 ianuarie, concert de violoncel!

Melomanii sunt invitati sa revina in sala de spectacol vineri, 24 ianuarie 2014, de la ora 18,30, programul serii fiind unul atractiv, cu compozitii de Caudella, Haydn si Beethoven.  

Dirijor: LIVIU CONDRIUC
Solist: MARIN CAZACU, violoncel

În program:

Eduard Caudella: Uvertura Moldova
J. Haydn: Concertul pentru violoncel şi orchestră în do major 
L. van Beethoven: Simfonia a VII-a, în la major
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La mulți ani, Ana Maria Dragut!

astăzi, 10:55
121

Ana Maria Dragut s-a născut în data de 24 februarie 1990, în Darabani. A studiat la Școala nr. 2, fiind inițiată în tainele handbalului de către profesorul Vali Dascălu. D...

Dragobetele sărută fetele - VIDEO

astăzi, 10:26
66

Dragobetele este sarbatorit in Calendarul Popular in ziua de 24 februarie. Cum vremurile s-au schimbat, tinerii au dat uitarii pe Dragobete zis si Dragomir, Ioan Dragobete, Cap de Primavara - tanarul ...

Vreme geroasă în weekend! Câte grade sunt la Botoșani!

astăzi, 08:14
413

Vremea devine geroasa in acest sfarsit de saptamana, maximele inregistrate duminica in toata tara fiind negative, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.Sambata, vremea se mentine mohor...