Concertul de Anul Nou: O oază de civilizație la Botoșani! FOTO

Concertul de Anul Nou: O oază de civilizație la Botoșani! FOTO
Sala plina, muzica buna, oficialitati pe masura, public degajat si aplauze! Prima seara a Concertului de Anul Nou oferit de Filarmonica Botosani a fost pentru sute de botosaneni o exceptionala calatorie muzicala, un prilej de a petrece doua ore intr-o atmosfera de sarbatoare cu parfum de civilizatie, discretie si bun simt. 

Concertul de Anul Nou, al orchestrei Filarmonicii Botosani, l-a avut la pupitrul dirijoral pe CRISTIAN SANDU, iar solisti tenorii CRISTIAN MOGOŞAN - Cluj-Napoca, HECTOR LOPEZ (Mexic) - Bucureşti si LUCIAN CORCHIŞ - Bucureşti, cu participarea balerinilor Otilia OGLINZANU, Lăcrămioara Gina MOTOHOI, Dan BERIHOI, Dumitru BUZINCU - de la Opera Naţională Iaşi, Coregrafia: Dan BERIHOI.

Tineretea si profesionalismul dirijorului Cristian Sandu s-au inscris perfect in tinuta unui concert care, pe langa muzica diversificata si specifica unui astfel de eveniment, are nevoie permanenta de participarea nu doar afectiva a publicului. Debordant, exploziv deseori, Cristian Sandu a condus bine orchestra, conferindu-i doza de incredere necesara pentru a crea un spectacol complet si apreciind, totodata, momentele de maxima stralucire ale instrumentistilor. 

Cei trei tenori au fost, de departe, atractia serii, in special in a doua parte a concertului, cand artistii au evoluat impreuna. Voci sigure si placute, desi fiecare cu un timbru personal bine conturat, tenorii invitati s-au completat firesc, asigurand astfel nota de spectaculozitate atat de apreciata de public la un concert de Anul Nou.

Tenorul Cristian Mogosan, din Cluj-Napoca, a impresionat prin lejeritatea interpretarii, atat in tonalitatile medii cat si grave. Nu mai putin valoros s-a dovedit a fi mexicanul Hector Lopez, care s-a evidentiat prin atitudinea degajata, sigura si plina de incredere, in timp ce al treilea tenor, bucuresteanul Lucian Corchis, a cucerit publicul prin sinceritate si o permanenta stare de bucurie, fara a fi, din punct de vedere profesional, mai prejos decat colegii sai.

Din pacate, singurul aspect care – in special in prima parte – a deranjat putin a fost amplificarea, care pe alocuri a creat scurte discrepante sonore.      

O nota buna si pentru balerini. Fata de anii trecuti, coregraful a mizat pe discretie si linii sigure, dar elegante, cu costume adecvate unui concert de Anul Nou.







Orchestra Filarmonicii Botosani a dovedit, inca o data, ca isi merita locul pe care il ocupa in cultura Botosanilor. Pentru a doua oara consecutiv (dupa Concertul de Craciun), artistii au protestat civilizat, purtand banderole albe pe brat, in semn de protest fata de managementul institutiei, pe care il considera a fi unul defectuos.

Daca la Concertul de Craciun loja salii a fost aproape goala, acum, oficialitatile au fost prezente, aplaudand si apreciind valoarea si recunoscand, astfel, necesitatea sustinerii actului artistic. Au fost prezenti atat prefectul de Botosani cat si primarul de Botosani si cei doi viceprimari, consilieri locali si judeteni, directori ai institutiilor din judet.
   
Concertul se va relua sambata seara, de la aceeasi ora 18.30.









 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
149

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
241

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
372

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...