Concertul de Anul Nou cu tenorul Daniel Magdal, din Germania, si balerini ai Operei Nationale din Cluj Napoca VIDEO

Concertul de Anul Nou cu tenorul Daniel Magdal, din Germania, si balerini ai Operei Nationale din Cluj Napoca VIDEO

 DANIEL MAGDAL  

După un concert de Crăciun care a bucurat inimile a sute de melomani, Filarmonica Botoşani îşi aşteaptă publicul la un nou eveniment concertistic, primul din 2012: Concertul de Anul Nou!

Orchestra Filarmonicii Botoşani va concerta pe 6 ianuarie la Suceava şi pe 7 ianuarie la Botoşani (ora 18.30), la pupitrul dirijoral fiind invitat Ioan Adrian Morar.

Cei care vor conferi evenimentului atmosfera de sărbătoare, asigurată în primul rând de repertoriul specific unui concert de Anul Nou, sunt tenorul Daniel Magdal, din Germania, cu concursul unui grup de balerini de la Opera Naţională din Cluj Napoca: Andreea Jura, Mayura Misawa (Japonia), Lucian Bacoiu, Dan Haja. Maestru coregraf: Dan Orădan.

Scenografia şi prezentarea programului sunt semnate de Volin Costin, actor al Teatrului Mihai Eminescu Botoşani.

În program:

J. Strauss: Uvertura operetei Voievodul ţiganilor

G. Verdi: Opera Rigoletto, Aria Ducelui de Mantua (La donna e mobile...)
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss: Polca Tritsch-Tratsch
(cu balerini)

J. Strauss: Valsul Trandafirii din sud

R. Leoncavallo: Canzonetta Mattinata
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss: Polca  La vânătoare
(cu balerini)

J. Strauss: Marş egiptean

A. Lara: Canzonetta Granada
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss: Valsul Frumoasa Dunăre albastră
(cu balerini)

J. Offenbach: Uvertura operetei Orfeu în Infern

J. Strauss: Valsul Imperial
(cu balerini)

G. Rossini: Canzonetta La danza
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss: Polca Tic-tac

G. Puccini: Opera Turandot, Aria lui Calaf (Nessun dorma)
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss: Polca Şampania
(cu balerini)

J. Strauss: Valsul Vin, femei şi cântec

E. Di Capua: Canzonetta O, sole mio!
Solist: DANIEL MAGDAL, tenor

J. Strauss-tatăl: Marşul lui Radetzky
(cu balerini)

PREŢUL BILETELOR: 30 de lei (20 de lei la balcon). Pensionarii si elevii: 20 de lei.


Dirijorul IOAN ADRIAN MORAR s-a născut în anul l971, la Cluj-Napoca. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Începând cu anul 1998, Adrian Morar a fost oaspete al Orchestrelor Filarmonice din: Cluj-Napoca, Braşov, Botoşani, Sibiu, Satu-Mare, Timişoara, Oradea, Târgu-Mureş, Târgovişte şi Orchestrele Radio din Bucureşti. Arta dirijatului de orchestra şi cea a conducerii muzicale a spectacolelor de operă a deprins-o şi prin participarea activa la diferite stagii de pregătire: curs de dirijat orchestră cu Peter Eötvös, Ton Koopman şi Erich Klass la Masterclass Kiril Kondrashin  Hilversum, 2000; la Seminarul International Bartók, Szombathely  curs de dirijat orchestră cu Zoltan Pesko; la Filarmonica Oltenia Craiova, cursuri de dirijat orchestră cu Octav Calleya 1999-2000, la Academia Bach din Stuttgart, dirijat orchestră cu Helmuth Rilling 1995 şi la Academia Bach Cluj-Napoca, cursurile de dirijat şi canto cu Christfried Broddel din Dresda 1992-1996. În anul 2002 a fost distins de către Forumul Muzical Român cu Premiul Spiess. În anul 2009 a fost distins de către Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca cu trofeul Lya Hubic.


Stabilit în Germania, tenorul DANIEL MAGDAL s-a nascut la Iasi si a absolvit cursurile Academiei de Arta "George Enescu" in 1991 sectia canto dupa care a fost angajat ca solist al Operei Nationale din Iasi pana in noiembrie 1992 cand primit primul contract in Germania. In aprilie 2011 a debutat la New York cu un ciclu de lieduri Beethoven, seara de lieduri pe care a reluat-o apoi la Berlin si la Bucuresti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicii veterinari din Botoșani se pregătesc de protest!

astăzi, 13:15
25

Medicii veterinari din Botoșani vor participa, la începutul săptămânii viitoare, alături de colegii lor din celelalte filiale din țară, la un protest de amploare care va avea loc la ...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
128

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
265

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...