Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO
Covor rosu la intrare, atmosfera de sarbatoare, o sala plina, invitati de marca si cupe cu sampanie la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani de sambata, 7 ianuarie!

Dirijorul Ioan Adrian Morar, tenorul Daniel Magdal si Orhestra Filarmonicii Botosani au oferit publicului botosanean o farama din atmosfera vieneza, si nu numai datorita celebrelor valsuri ale lui J. Strauss, ci mai ales prin distinctia si tinuta de exceptie a dirijorului, completata fericit de prestanta tenorului si de interpretarea profesionista a instrumentistilor orchestrei botosanene. La reusita spectacolului au contribuit si cei patru balerini ai Operei Nationale din Cluj (coregrafia lui Dan Oradan), precum si actorul Volin Costin, care si-a asumat scenografia si prezentarea programului.

In sala s-au aflat si oficialitati, de la prefectul Cristian Roman si viceprimarul Catalin Alexa la numerosi consilieri, sefi de institutii, oameni politici sau de afaceri.Concertul a debutat cu Uvertura operetei Voievodul ţiganilor, de J. Strauss, urmata de celebra "La donna e mobile" (Opera Rigoletto, de G. Verdi), in interpretarea tenorului Daniel Magdal.

Publicul s-a bucurat apoi de nu mai putin vestita Polca Tritsch-Tratsch, care a beneficiat de prezenta balerinilor. Chiar daca au primit aplauze din partea publicului, numerosi spectatori s-au aratat deranjati de usoara nota de parodie in care au alunecat invitatii Operei din Cluj Napoca, in special in prima parte a spectacolului (cu Polca "La vanatoare").

Tenorul Daniel Magdal a impresionat prin interpretarea Canzonettei Granada, de A. Lara, prima parte incheindu-se cu "Valsul Frumoasa Dunăre albastră", de J. Strauss, de aceasta data balerinii oferind un frumos moment de vals.

Partea a doua a inceput cu notele bine cunoscute ale lui J. Offenbach -  Uvertura operetei Orfeu în Infern, urmate de Valsul Imperial, de J. Strauss.


Programul concertului a cuprins si G. Puccini - Opera Turandot, Aria lui Calaf (Nessun dorma) si E. Di Capua: Canzonetta O, sole mio!, interpretate de tenorul Daniel Magdal, pentru care publicul a oferit cu generozitate ropote de aplauze.

Finalul a venit cu triumfalul Marş al lui Radetzky, de J. Strauss-tatăl, si cupe de sampanie oferite publicului din sala.


 

Dirijorul IOAN ADRIAN MORAR s-a născut în anul l971, la Cluj-Napoca. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Stabilit în Germania, tenorul DANIEL MAGDAL s-a nascut la Iasi si a absolvit cursurile Academiei de Arta "George Enescu" in 1991 sectia canto dupa care a fost angajat ca solist al Operei Nationale din Iasi pana in noiembrie 1992 cand primit primul contract in Germania. In aprilie 2011 a debutat la New York cu un ciclu de lieduri Beethoven, seara de lieduri pe care a reluat-o apoi la Berlin si la Bucuresti. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoşani - Dinamo, amânat? "Este părerea tuturor că nu trebuie să se joace!"

astăzi, 20:24
494

În această seară, de la ora 20:45, era programat cel mai aşteptat meci din play-out, FC Botoşani - Dinamo. Totuşi, există varianta ca duelul să nu aibă loc, din cauza ninsorii care s-a abătu...

Doi copii au chemat pompierii pentru a salva trei cățeluși rămași captivi într-un subsol! FOTO

astăzi, 17:50
657

Acțiune dificilă a pompierilor botoșăneni, care au fost solicitați de coi copii să salveze trei căței rămași captivi în subsolul unei clădiri părăsite.S-a întâmplat ...

ASTĂZI - Obiceiuri de Alexii, ziua în care şarpele iese din pământ!

astăzi, 12:26
823

Alexie din calendarul popular, serbat in ziua de 17 martie, este considerat a fi patronul tuturor vietuitoarelor care au hibernat in subteran (reptilele, mai ales) sau au stat ascunse sub coaja copaci...