Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO
Covor rosu la intrare, atmosfera de sarbatoare, o sala plina, invitati de marca si cupe cu sampanie la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani de sambata, 7 ianuarie!

Dirijorul Ioan Adrian Morar, tenorul Daniel Magdal si Orhestra Filarmonicii Botosani au oferit publicului botosanean o farama din atmosfera vieneza, si nu numai datorita celebrelor valsuri ale lui J. Strauss, ci mai ales prin distinctia si tinuta de exceptie a dirijorului, completata fericit de prestanta tenorului si de interpretarea profesionista a instrumentistilor orchestrei botosanene. La reusita spectacolului au contribuit si cei patru balerini ai Operei Nationale din Cluj (coregrafia lui Dan Oradan), precum si actorul Volin Costin, care si-a asumat scenografia si prezentarea programului.

In sala s-au aflat si oficialitati, de la prefectul Cristian Roman si viceprimarul Catalin Alexa la numerosi consilieri, sefi de institutii, oameni politici sau de afaceri.Concertul a debutat cu Uvertura operetei Voievodul ţiganilor, de J. Strauss, urmata de celebra "La donna e mobile" (Opera Rigoletto, de G. Verdi), in interpretarea tenorului Daniel Magdal.

Publicul s-a bucurat apoi de nu mai putin vestita Polca Tritsch-Tratsch, care a beneficiat de prezenta balerinilor. Chiar daca au primit aplauze din partea publicului, numerosi spectatori s-au aratat deranjati de usoara nota de parodie in care au alunecat invitatii Operei din Cluj Napoca, in special in prima parte a spectacolului (cu Polca "La vanatoare").

Tenorul Daniel Magdal a impresionat prin interpretarea Canzonettei Granada, de A. Lara, prima parte incheindu-se cu "Valsul Frumoasa Dunăre albastră", de J. Strauss, de aceasta data balerinii oferind un frumos moment de vals.

Partea a doua a inceput cu notele bine cunoscute ale lui J. Offenbach -  Uvertura operetei Orfeu în Infern, urmate de Valsul Imperial, de J. Strauss.


Programul concertului a cuprins si G. Puccini - Opera Turandot, Aria lui Calaf (Nessun dorma) si E. Di Capua: Canzonetta O, sole mio!, interpretate de tenorul Daniel Magdal, pentru care publicul a oferit cu generozitate ropote de aplauze.

Finalul a venit cu triumfalul Marş al lui Radetzky, de J. Strauss-tatăl, si cupe de sampanie oferite publicului din sala.


 

Dirijorul IOAN ADRIAN MORAR s-a născut în anul l971, la Cluj-Napoca. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Stabilit în Germania, tenorul DANIEL MAGDAL s-a nascut la Iasi si a absolvit cursurile Academiei de Arta "George Enescu" in 1991 sectia canto dupa care a fost angajat ca solist al Operei Nationale din Iasi pana in noiembrie 1992 cand primit primul contract in Germania. In aprilie 2011 a debutat la New York cu un ciclu de lieduri Beethoven, seara de lieduri pe care a reluat-o apoi la Berlin si la Bucuresti. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cetățenii au crezut că e beat, însă medicii au chemat poliția când l-au căutat în buzunare!

Luni, 16 Iulie 2018
813

Cetățenii din zona Primăverii, din municipiul Botoșani, au sunat la 112 după ce l-au observat pe tânărul de 25 de ani manifestând o stare aproape de leșin.Dacă inițial au crez...

Cadre medicale chemate pentru bicicliști răniți în accidente rutiere!

Luni, 16 Iulie 2018
173

Tot mai dese sunt incidentele în care sunt implicați bicicliștii, de multe ori cu consecințe grave, fapt care dovedește că persoanele care folosesc acest mijloc pentru deplasare nu conștie...

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

Luni, 16 Iulie 2018
422

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...