Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani: Sala plina, oficialitati si cupe de sampanie - FOTO
Covor rosu la intrare, atmosfera de sarbatoare, o sala plina, invitati de marca si cupe cu sampanie la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii Botosani de sambata, 7 ianuarie!

Dirijorul Ioan Adrian Morar, tenorul Daniel Magdal si Orhestra Filarmonicii Botosani au oferit publicului botosanean o farama din atmosfera vieneza, si nu numai datorita celebrelor valsuri ale lui J. Strauss, ci mai ales prin distinctia si tinuta de exceptie a dirijorului, completata fericit de prestanta tenorului si de interpretarea profesionista a instrumentistilor orchestrei botosanene. La reusita spectacolului au contribuit si cei patru balerini ai Operei Nationale din Cluj (coregrafia lui Dan Oradan), precum si actorul Volin Costin, care si-a asumat scenografia si prezentarea programului.

In sala s-au aflat si oficialitati, de la prefectul Cristian Roman si viceprimarul Catalin Alexa la numerosi consilieri, sefi de institutii, oameni politici sau de afaceri.Concertul a debutat cu Uvertura operetei Voievodul ţiganilor, de J. Strauss, urmata de celebra "La donna e mobile" (Opera Rigoletto, de G. Verdi), in interpretarea tenorului Daniel Magdal.

Publicul s-a bucurat apoi de nu mai putin vestita Polca Tritsch-Tratsch, care a beneficiat de prezenta balerinilor. Chiar daca au primit aplauze din partea publicului, numerosi spectatori s-au aratat deranjati de usoara nota de parodie in care au alunecat invitatii Operei din Cluj Napoca, in special in prima parte a spectacolului (cu Polca "La vanatoare").

Tenorul Daniel Magdal a impresionat prin interpretarea Canzonettei Granada, de A. Lara, prima parte incheindu-se cu "Valsul Frumoasa Dunăre albastră", de J. Strauss, de aceasta data balerinii oferind un frumos moment de vals.

Partea a doua a inceput cu notele bine cunoscute ale lui J. Offenbach -  Uvertura operetei Orfeu în Infern, urmate de Valsul Imperial, de J. Strauss.


Programul concertului a cuprins si G. Puccini - Opera Turandot, Aria lui Calaf (Nessun dorma) si E. Di Capua: Canzonetta O, sole mio!, interpretate de tenorul Daniel Magdal, pentru care publicul a oferit cu generozitate ropote de aplauze.

Finalul a venit cu triumfalul Marş al lui Radetzky, de J. Strauss-tatăl, si cupe de sampanie oferite publicului din sala.


 

Dirijorul IOAN ADRIAN MORAR s-a născut în anul l971, la Cluj-Napoca. Din 1995 este dirijor la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca.

Stabilit în Germania, tenorul DANIEL MAGDAL s-a nascut la Iasi si a absolvit cursurile Academiei de Arta "George Enescu" in 1991 sectia canto dupa care a fost angajat ca solist al Operei Nationale din Iasi pana in noiembrie 1992 cand primit primul contract in Germania. In aprilie 2011 a debutat la New York cu un ciclu de lieduri Beethoven, seara de lieduri pe care a reluat-o apoi la Berlin si la Bucuresti. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ghinion pentru proprietarul unei case din Botoşani. A fost afectat de două incendii în două zile

Joi, 18 Ianuarie 2018
406

Iniţial pompierii au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri pentru a stinge incendiul izbucnit la o casă de pe strada Peco din municipiul Botoşani. Flăcările au cuprins o pa...

Copil blocat într-un apartament din municipiul Botoşani. Au fost solicitaţi pompierii-FOTO

Joi, 18 Ianuarie 2018
978

S-a întâmplat la un apartament situat la etajul trei al unui bloc de pe strada Tiberiu Crudu, din municipiul Botoșani. Tatăl copilului a ieşit din locuinţă şi a coborât p&...

Casă incendiată în apropierea Centrului Vechi! O persoană a ajuns la spital!

Joi, 18 Ianuarie 2018
469

Un apel la 112 anunța un incendiu la o casă de pe strada Independenței. În scurt timp, la locul solicitării au ajuns două autospeciale cu apă și spumă de la ISU, pompierii intervenind pe...