Concertmaestrul Filarmonicii Oradea a murit în pauza concertului de joi, desfăşurat cu sala închisă şi cu trei bisuri

Concertmaestrul Filarmonicii Oradea a murit în pauza concertului de joi, desfăşurat cu sala închisă şi cu trei bisuri

   Adevarul

Faptul că, pentru artişti, "spectacolul trebuie să meargă mai departe", a fost demonstrat joi seară, la Filarmonica din Oradea, când concertmaestrul orchestrei, Gavril Ardelean, a făcut un stop cardio-respirator, în pauza concertului cu muzică din filme dirijat de către japonezul Shinya Ozahi.

În pauza concertului, concertmaestrul orchestrei, Gavril Ardelean, a făcut un stop cardio-respirator, iar echipa medicală sosită la faţa locului nu l-a putut salva.

Orchestra şi dirijorul au dat dovadă de o stăpânire de sine de excepţie, concertul continuând după pauza tragică, cu muzică spectaculoasă. Doar melomanii apropiaţi de orchestră au aflat, după concertul cu trei bisuri, de tragicul eveniment. Ceilalţi au savurat muzica. Selecţiunile din coloana sonoră a filmului "Gladiatorul" au avut un tragism suplimentar pentru instrumentiştii din orchestră.

Gavril Ardelean împlinise, în urmă cu trei săptămâni, vârsta de 55 de ani, şi a cântat în orchestra orădeană timp de peste 30 de ani. Publicul l-a cunocut atât în calitate de concertmaestru, cât şi în calitate de membru al ansamblului Hakeshet Klezmer Band, violinist al sinagogii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari colecţionari de cactuşi din Bihor şi din ţară.  În anii 1990, Gavril Ardelean, de origine evreiască, i-a cântat Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia unui turneu cu orchestra, la Vatican. (Sursa: Adevarul)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
18

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
355

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
134

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...