Concertmaestrul Filarmonicii Oradea a murit în pauza concertului de joi, desfăşurat cu sala închisă şi cu trei bisuri

Concertmaestrul Filarmonicii Oradea a murit în pauza concertului de joi, desfăşurat cu sala închisă şi cu trei bisuri

   Adevarul

Faptul că, pentru artişti, "spectacolul trebuie să meargă mai departe", a fost demonstrat joi seară, la Filarmonica din Oradea, când concertmaestrul orchestrei, Gavril Ardelean, a făcut un stop cardio-respirator, în pauza concertului cu muzică din filme dirijat de către japonezul Shinya Ozahi.

În pauza concertului, concertmaestrul orchestrei, Gavril Ardelean, a făcut un stop cardio-respirator, iar echipa medicală sosită la faţa locului nu l-a putut salva.

Orchestra şi dirijorul au dat dovadă de o stăpânire de sine de excepţie, concertul continuând după pauza tragică, cu muzică spectaculoasă. Doar melomanii apropiaţi de orchestră au aflat, după concertul cu trei bisuri, de tragicul eveniment. Ceilalţi au savurat muzica. Selecţiunile din coloana sonoră a filmului "Gladiatorul" au avut un tragism suplimentar pentru instrumentiştii din orchestră.

Gavril Ardelean împlinise, în urmă cu trei săptămâni, vârsta de 55 de ani, şi a cântat în orchestra orădeană timp de peste 30 de ani. Publicul l-a cunocut atât în calitate de concertmaestru, cât şi în calitate de membru al ansamblului Hakeshet Klezmer Band, violinist al sinagogii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari colecţionari de cactuşi din Bihor şi din ţară.  În anii 1990, Gavril Ardelean, de origine evreiască, i-a cântat Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia unui turneu cu orchestra, la Vatican. (Sursa: Adevarul)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşăneni obligaţi la plata a mii de lei către o firmă anchetată penal pentru încasarea ilegală a unor servicii medicale!

astăzi, 17:05
956

O mare corporație franțuzească, Air Liquide Vitalaire, este cercetată de un an și două luni pentru evaziune fiscală și pentru escrocherii în instanță la adresa a mii de pacienți depen...

O nouă atenționare de la meteorologi: Lapoviță, ninsoare și vânt!

astăzi, 16:37
722

În intervalul 19 ianuarie, ora 20.00-20 ianuarie, ora 08.00, se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania, prec...

Un judecător botoşănean părăseşte sistemul. Preşedintele României a semnat decretul de pensionare

astăzi, 15:57
583

Este vorba despre Lilioara Toporăscu, care a depus la finele anului trecut cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii.Judecătorul cu grad de Curte de Apel a activat iniţi...