Concerte de colinde la Botoşani

Concerte de colinde la Botoşani
În sala de festivităţi a Protopopiatului Botoşani va avea loc astăzi, de la ora 18:00, o seară de colinde intitulată "Să reînviem tradiţiile prin colindele de Crăciun".

Evenimentul va fi pregătit de copiii de la Clubul copiilor din Darabani, coordonaţi de prof. Mirel Dascălu, alături de cei de la Grădiniţa Corneşti, de la Şcoala Generală Corneşti (Darabani) şi de la Şcoala Generală Hudeşti din judeţul Botoşani. Manifestarea va avea loc cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Vor participa 40 de preşcolari şi elevi, care vor prezenta un program de colinde tradiţionale. De organizarea acestei seri de colinde de la Botoşani s-a ocupat prof. Camelia Cazacu de la Grădiniţa Corneşti.

"Evenimentul va avea loc într-o atmosferă tradiţională pentru că sala va fi ornată ca un interior de casă ţărănească. Copiii vor interpreta colinde, iar pe o masă vor fi aranjate în mod tradiţional 12 feluri de bucate de post. Aceste bucate se aflau pe masa ţăranilor de altădată, când preotul venea cu ajunul Crăciunului. Acest program de colinde va avea un farmec cu totul special, fiind vorba de colinde tradiţionale din nordul Moldovei", a declarat pentru Ziarul Lumina etnograful Angela Olaru, referent în cadrul departamentului Tradiţii al Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.


Concerte caritabile

Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Botoşani va susţine astăzi, de la ora 13:00, un spectacol de Crăciun la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani. În deschidere, Corul vocal "Sfântul Stelian" al asociaţiei va intona şase colinde, apoi grupul folk va interpreta alte trei colinde, acompaniate de chitară. Trupa de teatru va pune în scenă piesa "Dorinţă de Crăciun", după care vor urma şi alte momente artistice.

"Evenimentul constituie sinteza muncii mai multor departamente din cadrul filialei noastre: corul vocal, grupul folk, grupul de teatru şi cel de literatură. Membrii ATOR - filiala Botoşani sunt tineri de la şcolile şi liceele din oraşul Botoşani. Spectacolul va avea un caracter caritabil. Participanţii la concert vor putea face donaţii pentru derularea activităţilor caritabile pe care tinerii noştri le vor întreprinde în spitale sau aşezăminte de ocrotire socială", a declarat pr. Mihai Marian Macuc, coordonator ATOR - filiala Botoşani.

La Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani va avea loc mâine, de la ora 14:30, un concert caritabil. Evenimentul este organizat pentru David, un copil de 1 an şi jumătate care suferă de pareză totală şi care se poate recupera din punct de vedere medical prin şedinţe de kinetoterapie.

"Prin acest concert încercăm să ajutăm familia cu fonduri pentru a putea face aceste şedinţe", a spus Gabriel Corolea, dirijorul Corului "Sfântul Ioan Cucuzel". Concertul va cuprinde o serie de colinde româneşti şi o colindă în limba greacă, fiind structurat pe trei părţi. În prima parte va cânta Corul "Sfântul Stelian", al tinerilor din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Botoşani, iar în a doua parte vor fi intonate două colinde folk. În partea a treia, Corul "Sfântul Ioan Cucuzel" va interpreta un repertoriu de colinde.


Seară de colinde la Vorona


În biserica parohiei Pancu - Vorona, Protopopiatul Botoşani, va avea loc mâine o seară de colinde. Vor concerta Corul Casei de Cultură "Mihai Ursachi" din Iaşi şi corul copiilor parohiei Pancu - Vorona. La Biserica "Naşterea Maicii Domnului" din Suceava va avea loc mâine, de la ora 12:00, un concert de colinde. Va concerta formaţia "Vechea bucovină" din parohia Poiana Stampei, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Evenimentul, intitulat "Obiceiul colindelor în Bucovina", este organizat de parohia Naşterea Maicii Domnului" din Suceava şi Fundaţia "In Memoriam" din Suceava.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amendă de 4.785 de lei pentru un vitezoman care circula cu peste 100 km/h pe drumurile din comună!

astăzi, 09:21
142

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi aflaţi, duminică, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei George Enescu, au efectuat semnal regulamentar de oprire&nb...

Piața botoșăneană are nevoie de ingineri... prost plătiți! VEZI locurile de muncă vacante!

astăzi, 09:13
72

Inginer tricotaje, inginer construcții civile, inginer instalații pentru construcții, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer mecanic, inginer industria alimentară, inginer automatis...

Cum știi ce boală poți avea în funcție de zona în care te doare?

astăzi, 08:41
236

Decodificarea rapida si eficienta a durerii abdominale consta in localizarea exacta a zonei de unde vine durerea. Exista mai multe motive pentru care simti durerea in zona abdominala si, in timp ce un...