Concert simfonic sub bagheta dirijorala a botosaneanului Bogdan Chirosca!

Concert simfonic sub bagheta dirijorala a botosaneanului Bogdan Chirosca!

 Bogdan Chirosca  

Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.30, melomanii sunt invitati la concertul saptamanal al Filarmonicii. Bagheta dirijorala ii va apartine lui Bogdan Chirosca, invitatul serii fiind violoncelistul Otavian Alin Lup.  

În program:

Achim Stoia: Coral variat  
J. Haydn: Concertul pentru violoncel şi orchestră în do major 
J. Haydn: Simfonia nr. 92, în sol major - "Oxford" 

BOGDAN CHIROŞCĂ s-a născut la data de 1 octombrie 1975, în Botoşani. In 1994 a absolvit Liceul de Arte Ştefan Luchian din Botoşani, sectia de interpretare muzicală pian, clasa profesorului Adrian Moroşanu. Este absolvent al Facultăţii de Interpretare Muzicală George Enescu Iaşi  secţia pian,  la clasa profesorului Ioan Welt. In 2004 a finalizat cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru Iaşi, specializările compoziţie şi dirijat orchestră, clasa profesorilor Vasile Spătărelu şi Corneliu Calistru, iar in 2006 a fost Masterand al cursului de dirijat orchestră cu Enrique Garcia Asensio, în cadrul celui de-al treilea festival Sergiu Celibidache de la Iaşi.

Experienţă profesională:  

•1999-2006  Maestru corepetitor la Opera Naţională Iaşi, desfăşurând totodată o serie de recitaluri cu soliştii instituţiei.
•2002-2006  Profesor de orchestră la Colegiul Naţional Octav Băncilă Iaşi.
•2006-2011  Dirijor al Operei Naţionale Române Iaşi
•2009 - Membru al UCMR

În prezent sunt doctorand în muzică (compoziţie muzicală), lector universitar la Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru, (catedra de armonie) şi dirijor al orchestrei de studenţi a Universităţii de Arte George Enescu Iaşi.

Concomitent cu prezentarea propriei creaţii în diverse apariţii publice, festivaluri (Workshop-ul de creaţie din cadrul Festivalului George Enescu  Bucureşti, 2011) şi proiecte artistice desfăşurate în ţară cât şi în străinătate (InterArt 2007  România, InterArt 2008 Germania şi Italia); am susţinut concerte în calitate de solist sau dirijor cu orchestrele Filarmonicilor din Botoşani, Iaşi,  Braşov şi cu orchestra Universităţii George Enescu Iaşi.


OCTAVIAN ALIN LUP
s-a născut la data de 25 martie 1987 în Cluj-Napoca. A început să studieze violoncelul la Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca sub îndrumarea profesorului Gabriel Râpă şi apoi cu profesoara Todor Gabriela. A urmat apoi cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti unde a studiat violoncelul cu maestrul Marin Cazacu. A continuat să se perfecţioneze în arta violoncelistică la Conservatorul Naţional Superior din Paris unde a studiat cu personalităţi marcante precum Roland Pidoux şi Xavier Phillips. Este Membru  al Cvartetului Cellissimo alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu, Răzvan Suma. A susţinut recitaluri şi concerte la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Tulcea, Botoşani, Arad, Constanţa, Braşov, Iaşi, Sibiu, Sinaia şi în ţări precum: Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveţia, Austria. A mai beneficiat de îndrumarea unor muzicieni de prestigiu precum: Antoine Lederlin, Erkki Lahesmaa, Lazlo Fenyo, David Pia, Christoph Pantillon, Alvaro Huertas, Corina Belcea, Laura Samuel, Vladimir Mendhelsson, Krysztof Chorzelski, Axel Schacher, Stefan Metz.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noul RMN a ajuns la Spitalul Mavromati. Când va deveni funcțional!

astăzi, 17:51
33

Veste bună pentru botoșănenin! În această dimineață a ajuns la Spitalul Județean Mavromati aparatul RMN pentru investigaţii de rezonanţă magnetică. Achiziţionat cu bani de la gu...

Andrei Patache a revenit la FC Botoșani!

astăzi, 16:33
200

Fundașul dreapta Andrei Patache a revenit la FC Botoșani, la mai puțin de un an de la plecarea la Concordia Chiajna. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a semnat un contract valabil pe u...

Când se va da sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea

astăzi, 16:10
457

Decizia prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, nu este definitiva. Ea poate fi contestata cu apel la Completul de...