Concert de pian la Filarmonica Botosani, cu Mihail Caloianu

Concert de pian la Filarmonica Botosani, cu Mihail Caloianu
Vineri, 21 februarie 2014, la ora 18,30, Filarmonica Botosani a pregatit un concert simfonic sub bagheta lui Iulian Rusu, invitat find tanarul pianist Mihail Caloianu.

In program :

W.A.Mozart – Uvertura operei Nunta lui Figaro
W.A.Mozart – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20, în re minor, KV 466
Fr. Schubert – Uvertura în stil italian, op. 170
Fr.Schubert – Simfonia a VIII-a în si minor – Neterminata

IULIAN RUSU este nascut în anul 1967. Si-a început studiile muzicale la vârsta de 9 ani (la Suceava) alegând clarinetul ca instrument principal. Şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică Octav Băncilă din Iaşi la clasa profesorului Ioan Mica, şi la Facultatea de Muzică din Braşov la clasele profesorilor Dumitru Sâpcu şi Daniel Theodoru. De la dirijorul Daisuke Soga ia primele lecţii de dirijat în anul 1994. Remarcându-i realele calităţi în arta dirijatului, în anul 1998, îi oferă o bursă la Cursul Internaţional de Dirijat la Csorna în Ungaria.

În anul 1999 este admis la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală specializându-se în Stilistică Dirijorală, Dirijat Orchestră, la clasa Profesor dirijor Cristian Brâncuşi. Cu Maestrul Dumitru Goia îşi perfecţionează tehnica dirijorală în cadrul Cursurilor Internaţionale de Dirijat organizate la Universitatea din Bucureşti în ediţiile anilor: 2000, 2001, 2002. În anul 2003 participă la Cursul Internaţional  de Dirijat condus de profesorul şi compozitorul Jorma Panula din Finlanda. În anul 2006, Maestrul Octav Calleya, profesor de dirijat la Universitatea de Muzică din Malaga - Spania, îl invită la Cursul Internaţional de Dirijat (la Malaga) în compania Orchestrei Naţionale de Tineret a Moldovei, acordându-i o bursă de participare. Din acel moment începe o frumoasă relaţie profesională cu Maestrul Octav Calleya concretizată în organizarea unor evenimente importante din punct de vedere dirijoral: colaborator artistic în organizarea Concursurilor Internaţionale de Dirijat Craiova 2009 şi Chişinău 2011; Director executiv şi profesor asistent la 7 ediţii consecutive de Master Class Internaţional de Dirijat Orchestră şi Fenomenologie Muzicală Aplicată, susţinute la Braşov, unde Director Artistic şi profesor coordonator a fost Maestrul Octav Calleya.
A avut privilegiul să studieze, singurul din România, cu unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii Maestrul Sergiu Comissiona, care i-a împărtăşit cunoştinţe din vasta şi îndelungata-i experienţă. În anul 2011 obţine titlul de Doctor în muzică (dirijat de orchestră) cu titlul Tezei: Tradiţia Dirijorală în România, Stil, Concepţie, Spirit creator.

MIHAIL CALOIANU s-a născut pe 10 noiembrie 1997 în oraşul Botoşani. Începe studiul pianului la 7 ani, odată cu începerea cursurilor la Colegiul Naţional de Arte George Apostu din oraşul Bacău. A fost de 45 de ori laureat în concursuri (din 45 de participări), de 40 de ori obţinând premiul I. Ultima participare a fost la Concursul Irina Satchi unde a obţinut Marele Premiu în unanimitate de voturi. Activitatea pianistului Mihail Caloianu mai cuprinde recitaluri şi concerte. Din 2006 şi până în prezent, primeşte Bursa de Excelenţă acordată de Primăria oraşului Bacău în cadrul programului Gala Învăţământului Băcăuan. În ultimii doi ani este şi premiantul acestui program, alături de olimpicii oraşului Bacău.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
285

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
416

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...