Concert de corn și trompetă pe scena Filarmonicii Botoșani

Concert de corn și trompetă pe scena Filarmonicii Botoșani

 IULIAN HOREZ  

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați vineri, 15 noiembrie 2013, ora 18,30, la concertul săptămânal al Filarmonicii Botoșani.

Programul serii cuprinde un concert simfonic sub bagheta dirijorului Mihail Secikin, invitați fiind Petrea Gâscă (corn) și Iulian Horez (trompetă).

În program:

J. S. Bach: Suita pentru orchestră nr. 3, în re major

G. Ph. Telemann: Concertul pentru trompetă şi orchestra în re major

 W. A. Mozart: Concertul pentru corn şi orchestră nr.1, în re major, KV 412 şi 514

W. A. Mozart: Concertul pentru corn şi orchestră nr. 2, în mi bemol major, KV 417
 
W. A. Mozart: Eine kleine Nachtmusik - Mica serenadă pentru coarde, KV 525

PETREA GÎSCĂ s-a născut în anul 1962, în comuna Horodniceni, judeţul Suceava. A absolvit clasa de corn a Conservatorului de Muzică George Enescu din Iaşi, în anul 1985. Cu un an înainte a beneficiat şi de o bursă de studii, la Lanciano (Italia), unde a urmat cursurile de măiestrie ţinute de cornistul Sigilfrido Covizzi. În anul 1990 a participat la cursurile de vară organizate la Bayreuth (Germania). În anul 1985 îşi începe activitatea de cornist în orchestra Filarmonicii Moldova din Iaşi. În anul 1990 îşi începe activitatea didactică, ca profesor de corn şi de muzică de cameră la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi. În ianuarie 2009 a obţinut summa cum laude titlul de doctor în muzică.
A publicat două lucrări: Cornul, tradiţie si mister şi Cornul în creaţiile muzicale ale compozitorilor Franz Strauss si Richard Strauss, cea de-a doua a obţinut Diploma şi Medalia de argint la Salonul Cărţii Româneşti, Iaşi 2009. De la 1 octombrie 2010 este conferenţiar universitar doctor, titular al catedrei de corn şi muzică de cameră din Universitatea de Arte George Enescu Iaşi.

IULIAN HOREZ s-a născut la data de 4 iulie 1957. Din anul 2010 şi în prezent, este lector universitar doctor la catedra de instrumente de suflat a Universităţii de Arte George Enescu Iaşi. Până în anul 2010 a activat ca trompetist în orchestra Filarmonicii Moldova Iaşi, dar şi al orchestrei Europa Symphony din Viena al Operei Naţionale Iaşi. El însuşi este absolvent al Conservatorului de Muzică din Iaşi (1976-1980). A susţinut numeroase concerte şi recitaluri camerale; a fost membru în comisii la Concursuri naţionale de interpretare, conducător ştiinţific de lucrări de licenţă etc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
425

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
138

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
366

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...