Concert cu tinere talente botosanene, in aceasta seara, la Filarmonica!

Concert cu tinere talente botosanene, in aceasta seara, la Filarmonica!
Marţi, 19 iunie 2012, de la ora 18,30, pe scena Filarmonicii Botosani era programat un CONCERT de CONCERTE, in cadrul caruia vor evolua tinere talente botoşănene, elevi ai Liceului de Artă "Ştefan Luchian".

Dirijor: profesorul NICOLAE URSU

Solişti:
Isabela HRIŞCĂ, pian
Andrei MAXIM, clarinet
Vlad DĂNILĂ, fagot
Cosmin VASILACHE, corn
Eduard BOBUŢANU, trompetă 

În program:

Fr. Chopin: Andante spianato şi Marea poloneză pentru pian şi orchestră, op. 22
C. M. von Weber: Concertul pentru clarinet şi orchestră nr. 11, în fa minor (p. I)
W. A. Mozart: Concertul pentru fagot şi orchestră în si bemol major KV 191 (p. I)
R. Strauss: Concertul pentru corn şi orch. nr. 1, în mi bemol major, op. 11 (p. I)
Al. Arutiunian: Concertul pentru trompetă şi orchestră

NICOLAE URSU s-a născut în anul 1949, în localitatea Dârju din judeţul Harghita. A început să studieze muzica la Liceul de Muzică din Braşov, având ca instrument principal cornul. A continuat apoi la Conservatorul de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, unde i-a avut ca maeştri pe Emil Simon (dirijat orchestră), Cornel Ţăranu (armonie, forme muzicale, stilistică), Max Eisikovits (contrapunct şi fugă), Gheorghe Merişescu şi Romeo Ghircoiaşiu (istoria muzicii), Dorin Pop (dirijat cor) şi alţii. După absolvirea conservatorului, de mai bine de trei decenii, Nicolae Ursu este profesor la Liceul de Artă din Botoşani, fiind prezent periodic şi la pupitrul dirijoral al Filarmonicii.

ISABELA HRIŞCĂ, pian, este elevă în clasa a X-a; studiază pianul din clasa I cu profesoara Stela Şerpeanu. În decursul anilor a obţinut numeroase premii şi menţiuni sau diplome de excelenţă la olimpiade şi concursuri naţionale, internaţionale şi locale: Concursul Carl Czerny  Piatra Neamţ; Miniatura Instrumentală  Galaţi; Concursul Internaţional de Interpretare de la Tulcea, Suceava şi Galaţi. A cântat cu orchestra scolii Concertul de Haendel în fa major, iar în anul 2009, Concertul in fa minor de Bach cu orchestra filarmonicii.

ANDREI MAXIM - clarinet. "Cântând mă exprim cel mai bine." Este deviza tânărului muzician, elev în clasa a X-a; studiază clarinetul cu profesorul Petru Sîia. Pasiunea sa pentru instrumente populare îi aduce locului I în finala concursului de televiziune Vreau sa fiu mare vedetă (2007). La concursurile de interpretare la clarinet obţine: premiul I la toate etapele Olimpiadei naţionale de interpretare în 2007, 2008, 2009, premiul I la Concursul internaţional Emanoil Elenescu de la Piatra Neamţ în 2008, 2009. În 2010 a obţinut premiul I  la Concursul Internaţional George Georgescu de la Tulcea. Anul 2011 îi aduce premiul III la olimpiadă, faza naţională de la Cluj-Napoca.

VLAD IONUŢ DĂNILĂ - fagot. Studiază fagotul din clasa a V-a cu profesorul Ioan Mutihac; a obţinut mai multe premii la concursuri de interpretare precum: Lira de aur, Suceava, premiul I (2009, 2010, 2011, 2012) şi Premiul special Ciprian Porumbescu (2012); Dimitrie Cuclin, Galaţi, premiul I (2009); Miniatura Romantică, Galaţi, premiul I (2010); Olimpiada Naţională, Bistriţa, menţiune (2010); Emanuel Elenescu, premiul I (2011); Olimpiada naţională, Cluj-Napoca, menţiune (2011); Olimpiada naţională, Bucureşti, premiul III (2012); George Georgescu, premiul II, secţia muzică de cameră.

COSMIN-ŞTEFAN VASILACHE - corn. S-a născut în Botoşani la data de 19 decembrie 1993. Este elev în clasa a XI-a şi studiază cornul din clasa a V-a sub îndrumarea profesorului Ioan Stupar. În anul 2008 a obţinut locul I la Olimpiada zonală de muzică, în 2010, locul III la aceeaşi fază, iar în anul 2011, menţiune la Olimpiada naţională de la Cluj-Napoca. În acest an, 2012, obţine Premiu I la Concursul Emanuel Elenescu (Piatra Neamţ) şi Menţiune la Olimpiada Naţională (Bucureşti).

EDUARD-ALEXANDRU BOBUŢANU - trompetă. A început să studieze trompeta în clasa a V-a, cu profesorul Marian Mateiuc. Din clasa a VII-a şi în prezent (clasa a XI-a) lucrează cu profesorul Ionuţ Manta. La faza zonală a Olimpiadei a obţinut premiile III şi II (în clasele a VII-a şi a VIII-a). În acest an, 2012, a fost distins cu Premiul I la Concursul internaţional Emanuel Elenescu (Piatra Neamţ), cu 100 de puncte, şi cu Premiul IV, la faza naţională a Olimpiadei. "Sunt mândru pentru că am avut posibilitatea să reprezint cu succes liceul la aceste concursuri şi sunt emoţionat pentru că este pentru prima dată când evoluez alături de Filarmonica Botoşani " - susţine tânărul trompetist. (botosani-info-simfonic)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Meteorologii au emis o nouă ALERTĂ de vreme rea, valabilă până joi dimineaţă!

astăzi, 16:08
310

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade faţă de mediile climatologice specifice perioadei. Potrivit ANM, temperaturile vor fi negative n...

Cinci elevi vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Informatică de la Constanța!

astăzi, 14:45
402

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale la Olimpiada Județeană de Informatică, precum și lotul care va reprezenta județul la faza națională.Elevii din lotul ...

Comunicat - În urma solicitărilor deputatului PSD Tamara Ciofu, Ministerul Sănătății a aprobat dotarea cu aparatură a cabinetelor medicilor de familie și a centrelor de permanență

astăzi, 14:12
118

Parlamentarul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi că în urma mai multor solicitări pe care le-a adresat încă de anul trecut Guvernului pentru dotarea cabinetelor medicilor de familie ș...