Clubul Sakura - un drum inițiatic

Clubul Sakura - un drum inițiatic

In data 9 martie, de la ora 18.00, călătoria către tainele spiritualității japoneze va continua la Biblioteca Județeană "Mihai Eminescu" - Botoșani cu un nou moment.

În a 3-a întâlnire a Clubului Sakura vom încerca să înțelegem câte ceva din înțelepciunea oamenilor de rând din această țară fabuloasă, lecturând proverbe și ziceri populare nipone, căutând adevăruri și similitudini cu înțelepciunea autohtonă. Desigur,  vom citi și haiku-ri, pentru a ne lăsa pătrunși de sensibilitatea acestui popor de artiști, apoi vom încerca să încropim propriile noastre țesături de sentimente în terține condensate. În viitor ne propunem să descoperim și concepte mai profunde din mitologia și filozofia  acestei culturi, pentru a înțelege mai bine ce este în noi universal uman și important.

Vă invităm și pe dumneavoastră să luați parte la acest drum inițiatic, pentru că acum este posibil s-o faceți aici, în orașul nostru. Nu trebuie decât să vă oferiți răgazul de două ore vinerea, din două în două săptămâni și să doriți să vă deschideți mintea și sufletul către frumos și emoție artistică. Domnul profesor Cezar Ciobîcă și Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” - Botoșani vă vor fi călăuze umile pe acest drum. Restul depinde doar de voința dumneavoastră.

Întrucât numărul de locuri nu este nelimitat vă rugăm să anunțați telefonic prezența dv. la club, la numărul 0728177100 (persoană de contact: Iulian Moldovanu),  sau direct la sediul Bibliotecii Județene. 

Fiți bine-veniți!

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
105

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
640

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
223

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...