Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"

Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani a editat un nou număr al revistei "Ţara de Sus" (1-2-2014).

Revista, cu un sumar atractiv şi variat, se deschide cu un argument cultural purtând semnătura Elenei Pricopie, "Acţiuni culturale din calendarul de activităţi al instituţiei", un parcurs al manifestărilor desfăşurate în acest an sub marca Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. 

Din cuprinsul revistei mai reţinem titlurile: Salonul de artă naivă "Gheorghe Sturza" (Margareta Mihalache), "Cărţile scriitorilor botoşăneni", "Horaţiu Ioan Laşcu - 50" (Gellu Dorian), "Paşi prin Galerii" (Liviu Şoptelea), "Maria Baciu, de la rigoarea construcţiei clasice la lirismul confesiunii" (Victor Teişanu), "Camelia Răileanu - pătimierea prin poezie", "Emilia Pavel: Memoriile unui muzeograf" (Steliana Băltuţă), "Casa Memorială Preafericitul patriarh Teoctist, Tocileni, Botoşani" (Ioan Dumitru), "Folclor din comuna Coşula" (Mihai Palaghia), "Folclor coregrafic din Vorona, judeţul Botoşani".

Într-un format grafic elegant, revista "Ţara de Sus" este o carte de vizită autentică pentru ţinutul Botoşanilor, fie că vorbim despre etnografie, literatură, artă plastică sau folclor.

O publicaţie care depozitează, de ani buni, un tezaur cultural care, altfel, se consumă discret în spaţiul tot mai agitat al vremurilor pe care le străbatem.

CITESTE AICI REVISTA TARA DE SUS!


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
188

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
725

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
229

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...