Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"

Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani a editat un nou număr al revistei "Ţara de Sus" (1-2-2014).

Revista, cu un sumar atractiv şi variat, se deschide cu un argument cultural purtând semnătura Elenei Pricopie, "Acţiuni culturale din calendarul de activităţi al instituţiei", un parcurs al manifestărilor desfăşurate în acest an sub marca Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. 

Din cuprinsul revistei mai reţinem titlurile: Salonul de artă naivă "Gheorghe Sturza" (Margareta Mihalache), "Cărţile scriitorilor botoşăneni", "Horaţiu Ioan Laşcu - 50" (Gellu Dorian), "Paşi prin Galerii" (Liviu Şoptelea), "Maria Baciu, de la rigoarea construcţiei clasice la lirismul confesiunii" (Victor Teişanu), "Camelia Răileanu - pătimierea prin poezie", "Emilia Pavel: Memoriile unui muzeograf" (Steliana Băltuţă), "Casa Memorială Preafericitul patriarh Teoctist, Tocileni, Botoşani" (Ioan Dumitru), "Folclor din comuna Coşula" (Mihai Palaghia), "Folclor coregrafic din Vorona, judeţul Botoşani".

Într-un format grafic elegant, revista "Ţara de Sus" este o carte de vizită autentică pentru ţinutul Botoşanilor, fie că vorbim despre etnografie, literatură, artă plastică sau folclor.

O publicaţie care depozitează, de ani buni, un tezaur cultural care, altfel, se consumă discret în spaţiul tot mai agitat al vremurilor pe care le străbatem.

CITESTE AICI REVISTA TARA DE SUS!


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transferat în stare gravă la Iaşi după ce a căzut din nuc!

astăzi, 08:34
401

Incidentul a avut loc sâmbătă, pe o stradă din apropierea Parcului Tineretului. Bărbatul s-a urcat în nuc, dar după numai câteva minute a căzut.Câţiva vecini l-au v...

Acordarea ajutoarelor de încălzire în sezonul 2017-2018!

astăzi, 08:20
85

Societatea Modern Calor S.A. anunță că, începând de astăzi, 25 septembrie 2017, se pot depune cererile pentru acordarea de ajutoare de încălzire pentru sezonul rece 2017-2018....

Atenţie, şoferi! Vizibilitate redusă pe şosele din cauza ceţii!

astăzi, 08:10
122

Administraţia Naţională de Meterologie a emis, luni dimineaţă, o atenţionare Cod Galben de ceaţă.Vizate sunt judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui şi zona joasă a judeţului Suceava.Se ...