Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"

Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani a editat un nou număr al revistei "Ţara de Sus" (1-2-2014).

Revista, cu un sumar atractiv şi variat, se deschide cu un argument cultural purtând semnătura Elenei Pricopie, "Acţiuni culturale din calendarul de activităţi al instituţiei", un parcurs al manifestărilor desfăşurate în acest an sub marca Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. 

Din cuprinsul revistei mai reţinem titlurile: Salonul de artă naivă "Gheorghe Sturza" (Margareta Mihalache), "Cărţile scriitorilor botoşăneni", "Horaţiu Ioan Laşcu - 50" (Gellu Dorian), "Paşi prin Galerii" (Liviu Şoptelea), "Maria Baciu, de la rigoarea construcţiei clasice la lirismul confesiunii" (Victor Teişanu), "Camelia Răileanu - pătimierea prin poezie", "Emilia Pavel: Memoriile unui muzeograf" (Steliana Băltuţă), "Casa Memorială Preafericitul patriarh Teoctist, Tocileni, Botoşani" (Ioan Dumitru), "Folclor din comuna Coşula" (Mihai Palaghia), "Folclor coregrafic din Vorona, judeţul Botoşani".

Într-un format grafic elegant, revista "Ţara de Sus" este o carte de vizită autentică pentru ţinutul Botoşanilor, fie că vorbim despre etnografie, literatură, artă plastică sau folclor.

O publicaţie care depozitează, de ani buni, un tezaur cultural care, altfel, se consumă discret în spaţiul tot mai agitat al vremurilor pe care le străbatem.

CITESTE AICI REVISTA TARA DE SUS!


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
203

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
592

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
341

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...