Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"

Citeşte noul număr al revistei "Ţara de Sus"
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani a editat un nou număr al revistei "Ţara de Sus" (1-2-2014).

Revista, cu un sumar atractiv şi variat, se deschide cu un argument cultural purtând semnătura Elenei Pricopie, "Acţiuni culturale din calendarul de activităţi al instituţiei", un parcurs al manifestărilor desfăşurate în acest an sub marca Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. 

Din cuprinsul revistei mai reţinem titlurile: Salonul de artă naivă "Gheorghe Sturza" (Margareta Mihalache), "Cărţile scriitorilor botoşăneni", "Horaţiu Ioan Laşcu - 50" (Gellu Dorian), "Paşi prin Galerii" (Liviu Şoptelea), "Maria Baciu, de la rigoarea construcţiei clasice la lirismul confesiunii" (Victor Teişanu), "Camelia Răileanu - pătimierea prin poezie", "Emilia Pavel: Memoriile unui muzeograf" (Steliana Băltuţă), "Casa Memorială Preafericitul patriarh Teoctist, Tocileni, Botoşani" (Ioan Dumitru), "Folclor din comuna Coşula" (Mihai Palaghia), "Folclor coregrafic din Vorona, judeţul Botoşani".

Într-un format grafic elegant, revista "Ţara de Sus" este o carte de vizită autentică pentru ţinutul Botoşanilor, fie că vorbim despre etnografie, literatură, artă plastică sau folclor.

O publicaţie care depozitează, de ani buni, un tezaur cultural care, altfel, se consumă discret în spaţiul tot mai agitat al vremurilor pe care le străbatem.

CITESTE AICI REVISTA TARA DE SUS!


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, unul dintre cei mai bine plătiți medici din Iași!

astăzi, 14:40
282

Profesorul dr. Dorin Chiseliţă, şeful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iași, este unul dintre cei mai bine plătiţi medici ieşeni. Cumulând toate sumele menţi...

Elicopterul SMURD chemat la Dorohoi, pentru o pacientă în stare gravă!

astăzi, 13:39
213

Medicii din Dorohoi au solicitat, luni, aeronava sanitară, pentru a prelua o pacientă în stare gravă pentru a fi transportată la Iași. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul din...

IPJ Botoșani: Recomandări pentru o călătorie cu mașina fără incidente rutiere!

astăzi, 13:30
160

Poliţia Rutieră vă recomandă să aveţi în vedere câteva lucruri, pentru a evita incidentele nedorite:-Interesaţi-vă înainte să porniţi la drum cu privire la traseul pe c...