Cine are dreptate? Un profesor a oprit un spectacol de teatru, acuzand limbajul vulgar! VIDEO

Cine are dreptate? Un profesor a oprit un spectacol de teatru, acuzand limbajul vulgar! VIDEO

 Sorin Sitea  bzi.ro

Moment extrem de tensionant in timpul unui spectacol de teatru: un profesor a oprit reprezentatia si a acuzat faptul ca in textul interpretat de actori sunt fraze si expresii vulgare. A iesit si le-a cerut elevilor sa paraseasca sala. Curios, doar o parte dintre liceeni l-au insotit.

In weekend, in timpul unui spectacol, ce avea loc in Sala Uzina cu Teatru a Teatrului National din Iasi, s-a petrecut un moment extrem de tensionant. Un profesor de la Colegiul National M. Eminescu, Sorin Sitea, prezent cu o grupa de elevi la piesa "Nirvana", in regia lui Liviu Cristian, a avut o iesire incredibila. Acesta a oprit reprezentatia si a acuzat faptul ca in textul interpretat de actori sunt fraze si expresii vulgare, scrie bzi.ro.

"La un anumit moment, profesorul s-a ridicat, a oprit spectacolul si a acuzat ca nu a crezut, cand a ales sa vina cu elevii la teatru, ca reprezentatia va fi una vulgara. A iesit si le-a cerut elevilor sa paraseasca sala. Curios, doar o parte dintre liceeni l-au insotit, restul ramanand si aplaudand la final actorii", arata surse din cadrul Nationalului.

Pe de alta parte, regizorul a preferat sa nu comenteze situatia creata. "Prefer sa nu comentez nimic. Consider ca a fost un eveniment nefericit si o iesire nefireasca a profesorului", a precizat acesta. Pe de alta parte, conducerea institutiei arata ca nu poate fi vorba de o realizare dramatica care sa contina elemente vulgare. "Asa cum am obisnuit publicul, de ani de zile, daca in Sala Teatru la Cub sunt spectacole realizate de mari regizori, in Sala Studio a societarilor Nationalului, in Sala Uzina cu Teatru derulam manifestari si piese de teatru experiment. In niciun caz arta nu poate fi ingradita si de asemenea, piesa Nirvana nu este una vulgara ci, dimpotriva, ea are un mesaj extraordinar", a declarat Adi Carauleanu, directorul artistic al teatrului.

In acelasi timp, actorul Doru Aftanasiu, distribuit in rolul principal al piesei, a facut o serie de comentarii dure pe o retea de socializare la adresa cadrului didactic de la Eminescu. Pana la inchiderea editiei, conducerea Colegiului Eminescu nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere in acest sens.

"Modul in care am ales sa ma exprim mi-l mentin. Asa am crezut eu ca este cel mai bine sa fac. Gestul pe care l-a facut acest dascal de la un colegiu, pe care si eu acum cativa ani l-am absolvit, ne-a socat pe toti si ne-a descumpanit. In mod normal, in momentul in care a intrerupt o piesa, ar fi trebuit sa fie chemata Politia. Ma ingrijoreaza faptul ca majoritatea profesorilor din invatamantul preuniversitar nu au evoluat si de aceea elevii au rezultatele pe care le au la Bacalaureat. In mod normal, acest dascal ar fi trebuit sa vizioneze inainte piesa sa vada despre ce este vorba si apoi sa decida daca ii duce pe copii sa o vizioneze sau nu. Din nefericire, s-a creat un precedent la Teatrul National prin gestul acestuia. El nu le-a oferit decat o lectie de ipocrizie elevilor, lucru care nu ma face decat sa ma intristez", a declarat Doru Aftanasiu.

Pe forumuri si retelele de socializare, parerile sunt impartite intre cei care aproba si incurajeaza atitudinea cadrului didactic si, de cealalta parte, acuzatorii acestuia, care vorbesc despre "pudibonderie" si "ipocrizie".

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
63

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
94

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
161

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...