Cheia Sol, o seara magica cu Mos Craciun - FOTO

Cheia Sol, o seara magica cu Mos Craciun - FOTO
Au gasit cheia catre inima publicului si au castigat aplauze sincere! Copiii de la Cheia Sol au reusit duminica seara sa convinga sute de spectatori ca Mos Craciun exista!

Devenit deja traditie, spectacolul de Craciun oferit anul acesta de grupul coordonat de Oana Puscasu a dovedit o surprinzatoare evolutie, fapt care se datoreaza si colaborarii cu actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache, care au dat evenimentului nota de profesionlism si de autenticitate. Florin Iftode, Valentin Ligi si Claudiu Galateanu au jucat rolurile unor vecini, fiecare asteptand in felul sau Craciunul, conflictele fiind rezolvate cu mult farmec de politistul interpretat de Marius Rusu.



Ideea implicarii in proiect a celor patru actori devine astfel o fireasca si necesara continuare a rolului si rostului actorului in comunitate. Artistul isi gaseste locul in mijlocul copiilor, indiferent de care parte a scenei s-ar afla acestia. Colaborarea, in cadrul aceluiasi spectacol, intre actori si micii artisti devine in acest fel un act cultural menit sa contribuie la constructia si dezvoltarea copiilor, nu numai din punct de vedere artistic, ci si emotional.



Prin trecerea de la un registru artistic la altul, identificarea mai multor tipuri de colindatori sau de gazde, prin genuri muzicale diversificate, spectacolul a oferit prilejul fiecarui spectator sa se regaseasca fie in melodii, fie in personajele de pe scena. Modern si clasic, de la costumatii avangardiste la personaje care fac trimitere catre copiii saraci si flamanzi, intre emotii sau situatii care au sensibilizat la maximum publicul si scene pline de haz, Cheia Sol a reusit un eveniment de tinuta, beneficiind si de sprijinul unor institutii precum Primaria Botosani.



Nelipsit de inerentele stangacii in interpretare, amintind aici o anume rigiditate a artistilor sau deficiente manifestate in miscarea scenica, situatii vizibile in special la incepatori, sau discordantele dintre text si atitudine scenica (nu toate colindele se canta dansand), s-au observat si evolutii surprinzatoare fata de anii trecuti. Amintim aici pe Oana Tabultoc, copila implinind chiar in ziua spectacolului 10 anisori. Oana a impresionat publicul nu numai prin calitatile vocale remarcabile, ci si prin momentele artistice reusite alaturi de cei patru actori. Au starnit ropote de aplauze Miruna Buza, Alexandra Mera, Claudia Rusu, Costinel Balan, Ioana Mititelu, Andreea Popovici, Diana si Cosmina Cozma, dar si micutele Amalia Hrom, Ioana Frasinescu, Andreea Prisacariu, Stefana Tincu. Spectacolul a fost vizitat si de ingerasi, gemenele Alexia si Andra Mera, Ilinca Maria Suhareanu si Cosmina Secrieru-Sarghi.



Spectacolul "Mos Craciun exista!" a oferit o seara frumoasa si a lasat in urma o mireasca a Sarbatorilor pe care fiecare o va regasi acolo unde va avea nevoie: in familie, in societate, in suflet. 


Evenimentul a fost transmis in direct pe internet de www.live.botosani.ro, unde este disponibila si inregistrarea.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
111

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
252

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
113

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...