Cartea "Confort Freud", de Gellu Dorian, distinsă cu Premiul USR, la sectiunea Teatru

Cartea "Confort Freud", de Gellu Dorian, distinsă cu Premiul USR, la sectiunea Teatru
Miercuri, 6 iunie 2012, la Bucuresti, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor USR pentru anul 2011.

Juriul de nominalizări a fost format din Mircea A. Diaconu (preşedinte), Lucian Alexiu, Iulian Boldea, Dan Mircea Cipariu, Sanda Cordoş, iar juriul de decernare a premiilor a fost alcătuit din Dan Cristea (preşedinte), Paul Areţu, Gabriel Coşoveanu, Nicolae Oprea şi Vasile Spiridon, informeaza agentiadecarte.ro.

"Alegerea juriului a fost dificilă, am încercat să nominalizăm cărţile cele mai bune, să fim oneşti, să fim în slujba literaturii. (…) Statutul USR e legitimat şi de felul în care scriitorii se respectă pe ei", a spus Mircea A. Diaconu, preşedintele juriului de nominalizări.

"Cred în valoarea premiilor USR. Ele instituţionalizează nişte cărţi, certifică un anumit nivel de valoare literară. (…) Au fost alegeri oneste, dar vor stârni şi discuţii", a spus Dan Cristea, preşedintele juriului de decernare a premiilor USR.

Premiul pentru Teatru i-a fost atribuit lui Gellu Dorian, pentru volumul "Confort Freud", Editura Timpul. Premiul a fost înmânat de către Nicolae Prelipceanu.

La secţiunea Critică şi istorie literară, Livius Ciocârlie l-a prezentat pe câştigător: Mihai Zamfir, "Scurtă istorie. Panorama alternativă a literaturii române", Editura Cartea Românească.

Premiul special al juriului a fost primit de Cassian Maria Spiridon pentru volumul "Despre barbari sau Invazia omului plat", Editura Litera.

Volumul "Însemnări din ţinutul misterios", de Gabriel Chifu, Editura Cartea Românească, a fost recompensat cu premiul la secţiunea Poezie, şi a fost înmânat autorului de Ana Blandiana.

La secţiunea Proză, premiul i-a revenit lui Alexandru Vlad şi volumului "Ploile amare", Editura Charmides, fiind înmânat de Ion Vianu.

Premiul Naţional i-a revenit scriitorului Norman Manea, iar acesta a fost anunţat de câştigătorul de anul trecut al acestui premiu, Gabriel Dimisianu. Norman Manea nu a fost prezent la ceremonie, urmând ca juriul să afle dacă scriitorul va accepta această distincţie sau o va refuza.

Premiile pentru Debut au fost obţinute de Gabriela Gherghişor ("Mircea Horia Simionescu. Dezvrăjirea şi fetişizarea literaturii", Muzeul Literaturii Române) şi Alex Goldiş ("Critica în tranşee", Cartea Românească).

La secţiunea Traduceri, premiul i-a revenit reputatului traducător şi scriitor Dinu Flămând, pentru volumul "Opera poetică", de F. Pessoa, Editura Humanitas.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
374

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
940

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
308

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...