Cartea "Confort Freud", de Gellu Dorian, distinsă cu Premiul USR, la sectiunea Teatru

Cartea "Confort Freud", de Gellu Dorian, distinsă cu Premiul USR, la sectiunea Teatru
Miercuri, 6 iunie 2012, la Bucuresti, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor USR pentru anul 2011.

Juriul de nominalizări a fost format din Mircea A. Diaconu (preşedinte), Lucian Alexiu, Iulian Boldea, Dan Mircea Cipariu, Sanda Cordoş, iar juriul de decernare a premiilor a fost alcătuit din Dan Cristea (preşedinte), Paul Areţu, Gabriel Coşoveanu, Nicolae Oprea şi Vasile Spiridon, informeaza agentiadecarte.ro.

"Alegerea juriului a fost dificilă, am încercat să nominalizăm cărţile cele mai bune, să fim oneşti, să fim în slujba literaturii. (…) Statutul USR e legitimat şi de felul în care scriitorii se respectă pe ei", a spus Mircea A. Diaconu, preşedintele juriului de nominalizări.

"Cred în valoarea premiilor USR. Ele instituţionalizează nişte cărţi, certifică un anumit nivel de valoare literară. (…) Au fost alegeri oneste, dar vor stârni şi discuţii", a spus Dan Cristea, preşedintele juriului de decernare a premiilor USR.

Premiul pentru Teatru i-a fost atribuit lui Gellu Dorian, pentru volumul "Confort Freud", Editura Timpul. Premiul a fost înmânat de către Nicolae Prelipceanu.

La secţiunea Critică şi istorie literară, Livius Ciocârlie l-a prezentat pe câştigător: Mihai Zamfir, "Scurtă istorie. Panorama alternativă a literaturii române", Editura Cartea Românească.

Premiul special al juriului a fost primit de Cassian Maria Spiridon pentru volumul "Despre barbari sau Invazia omului plat", Editura Litera.

Volumul "Însemnări din ţinutul misterios", de Gabriel Chifu, Editura Cartea Românească, a fost recompensat cu premiul la secţiunea Poezie, şi a fost înmânat autorului de Ana Blandiana.

La secţiunea Proză, premiul i-a revenit lui Alexandru Vlad şi volumului "Ploile amare", Editura Charmides, fiind înmânat de Ion Vianu.

Premiul Naţional i-a revenit scriitorului Norman Manea, iar acesta a fost anunţat de câştigătorul de anul trecut al acestui premiu, Gabriel Dimisianu. Norman Manea nu a fost prezent la ceremonie, urmând ca juriul să afle dacă scriitorul va accepta această distincţie sau o va refuza.

Premiile pentru Debut au fost obţinute de Gabriela Gherghişor ("Mircea Horia Simionescu. Dezvrăjirea şi fetişizarea literaturii", Muzeul Literaturii Române) şi Alex Goldiş ("Critica în tranşee", Cartea Românească).

La secţiunea Traduceri, premiul i-a revenit reputatului traducător şi scriitor Dinu Flămând, pentru volumul "Opera poetică", de F. Pessoa, Editura Humanitas.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
156

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
327

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...

Fost primar chemat în judecată de instituţia pe care a condus-o pentru o pagubă de zeci de mii de euro!

astăzi, 09:04
1027

Procesul a fost deschis de Primăria Truşeşti împotriva lui Mihai Puruhniuc, fostul şef al administraţiei publice locale, pentru recuperarea unei sume de 135.000 de lei.Suma a...