Carnavalul Zapezii, sarbatoarea copilariei dorohoiene!

Carnavalul Zapezii, sarbatoarea copilariei dorohoiene!
Voie buna, copilarie, obiceiuri populare, dans si muzica de buna calitate pe scena Teatrului din Dorohoi, la cea de a XII-a editie a Carnavalului Zapezii! Evenimentul a fost transmis in direct pe internet, de Live.Botosani, inregistrarea putand fi accesata in rubrica Transmisii inregistrate.

Manifestarea s-a bucurat de sprijinul Primariei Dorohoi, in sala Teatrului fiind prezent viceprimarul Sorin Clim, dar si Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani. Toti cei aproximativ 200 de copii care au evoluat in cadrul Carnavalului Zapezii au primit cadouri de la Mos Craciun.

Evenimentul a fost deschis de Orchestra MUGURELUL, sub conducerea muzicala a profesorului Marcel Dupu, care a oferit un regal muzical, atat prin solistii aplaudati la scena deschisa, cat si prin instrumentistii care au dat dovada de virtuozitate si de responsabilitate artistica. De altfel, in cei 25 de ani de cand functioneaza, Orchestra Mugurelul s-a transformat intr-o reala scoala de muzica pentru sute de copii.

Dupa orchestra condusa de Marcel Dupu, a incantat publicul formaţia de dansuri populare ALUNELUL a Scolii 8 "Mihail Kogalniceanu" Dorohoi, instructori: Dumitru Rosu, instit. Enea Leonid si Gheorghe Onciu, dar si Grupul de dansuri si obiceiuri MOSTENITORII, de la Gradinita 9 "Stefan cel Mare si Sfant" Dorohoi, sau Caprele de la Clubul Copiilor Dorohoi. 

Intre invitatii speciali s-au numarat artistii de la Ansamblul de Datini si Obiceiuri MARGINEANCA, al Casei de Cultura a Sindicatelor Botosani - instructor Valentin Rau, dar si micii dansatori de la Unik Dance Botosani - instructor Andreea Trufasu, precum si trupa de dans "Pretty Girls", de la Clubul Pro Dance, instructor Constantin Dicu.

Un moment special a fost creat de Corul Haris, al Seminarului Teologic Liceal "Sf.Ioan Iacob" Dorohoi, sub indrumarea Parintelui Director Constantin Muha.

Au impresionat Grupurile vocale VOCI DE PRIMAVARA, JUNIOR, VOCES si FUN CLUB - Instructor: înv. Paul-Ciprian Mihai, dar si prezenta pe scena Teatrului a "veteranilor" Codruta Barariu, Ana Maria Gibu sau Andrei Gorgan.

Carnavalul Zapezii a adunat, pentru cateva ore, sute de artisti care au demonstrat ca Dorohoiul stie sa se bucure, sa cante, sa respecte traditiile, sa le valorifice, dar si sa recunoasca valoarea altor artisti, prin formatiile invitate, organizatorii dovedind o generozitate de care putini, in zilele noastre, mai sunt capabili.

Mai multe secvente de la Carnavalul Zapezii puteti vedea in rubrica Actualitatea in imagini! 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
20

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...