Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători ajunge la Botoșani!

Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători ajunge la Botoșani!
Caravana Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători va avea a cincisprezecea oprire la Botoșani, joi, 16 noiembrie, ora 14:00, la sediul Asociației Nevăzătorilor din Romania Filiala Botoșani, str. Săvenilor, nr. 10, unde vor fi proiectate filmele „Bacalaureat” (2016), regia Cristian Mungiu și „Două lozuri” (2016), regia Paul Negoescu.
 
Caravana FAN la tine acasă va aduce nevăzătorilor 7 filme artistice dintre cele mai bune producții românești.

Acest proiect este organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

În cadrul caravanei vor fi proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare,  inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecțiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului.

Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre ei sunt oameni care au văzut în trecut și  s-au bucurat de a 7-a artă.
Partenerii evenimentului: Hi Film Productions, Mandragora, Iadasarecasa, ActorieDeFilm, DaKINO Production.

 
 
Comunicat de presa
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Caravană folclorică în satele judeţului

Duminică, 15 Septembrie 2013
81

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
5

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
167

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
298

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...