Caravana Eroilor ajunge la Botoșani!

 Caravana Eroilor ajunge la Botoșani!

Frăția Ortodoxă "Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință" - filiala Botoșani aduce Caravana Eroilor la Botoșani!

Caravana Eroilor este o expoziție mobilă despre eroii și martirii români din temnițele comuniste, dedicată în principal elevilor, studenților și tinerilor din România. Expoziția va putea fi vizionată după următorul program:

-Luni, 01.04.2019, Colegiul Național „Mihai Eminescu”
-Marți, 02.04.2019, Colegiul Național „A.T. Laurian”
-Miercuri, 03.04.2019, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”
-Joi, 04.04.2019, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”
-Vineri, 05.04.2019, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Află mai multe despre expoziție, aici: http://www.caravanaeroilor.ro/

Vă așezăm în față, sub numele de eroi, doar câteva exemple din elita neamului românesc din secolul XX: oameni politici, militari de carieră, academicieni, profesori, avocați, ingineri, polițiști, medici, ierarhi, preoți, scriitori, oameni de cultură, studenți, țărani și oameni de rând, toți împreună și fiecare dintre ei opunându-se instaurării dictaturii comuniste în România.

Toți au ajuns pe nedrept, mai devreme sau mai târziu, în universul temnițelor comuniste, suferind ani grei de foamete, frig, mizerie, bătăi crunte, anchete distrugătoare, singurătate, deznădejde, teroare psihologică etc., dar Dumnezeu i-a arătat învingători în final, le-a dat putere să-și depășească limitele, neputințele, să-și îndrepte căderile, să-și sfințească viața, să-și ierte călăii și să devină modele de biruință a răului prin puterea credinței și a curajului.

Mesajul expoziției, care este de fapt testamentul acestor eroi izvorât din experiența persecuției îndurată cu credință, este unul care cheamă oamenii la întreita iubire de Dumnezeu, de aproapele și de neam.

Într-o lume în care pseudo-modele se găsesc la tot pasul și mulți dintre tinerii de astăzi cad victime unor atitudini greșite de viață, Caravana Eroilor vine și aduce înainte oameni reper, încercați în cele mai dramatice momente ale neamului românesc, oameni care prin povestea vieții lor pot motiva spre o trăire demnă povestea vieții noastre.

(Comunicat de presa)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
69

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...