Când crezi că nu ai soluții, ALEGE un alt fel de a privi viața! VIDEO

Când crezi că nu ai soluții, ALEGE un alt fel de a privi viața! VIDEO
"Dumnezeu ne ajută, dar nu oferindu-ne răspunsuri, ci încurajându-ne să ne folosim inteligenţa ca să le găsim şi ghidându-ne în direcţia bună"!

Ben Carson este un neurochirug de culoare, de renume mondial. A revoluţionat medicina în anii 80, când s-a specializat în separarea gemenilor siamezi, reuşind să le salveze amândurora vieţile, după ani de experimente în care, în cazurile cele mai fericite, doar unul supravieţuia.

A operat în Africa, în comunităţile lipsite de speranţă. A găsit alinarea suferinţei pentru bolnavii de neuralgie trigeminală, una dintre cele mai dureroase boli cunoscute, mulţi dintre pacienţi ajungând la sinucidere din cauza nivelului insuportabil al durerii.

Este directorul Spitalului Pediatric de Neurochirurgie Johns Hopkins, adjunctul Centrului de Chirurgie Neurofacială, profesor de Neurochirurgie, Oncologie, Chirurgie Plastică şi Pediatrie. A înfiinţat o fundaţie, alături de soţia sa, prin care acordă burse copiilor cu performanţe şcolare, este foarte credincios, iar motto-ul de pe site-ul său personal este "Dumnezeu ne ajută, dar nu oferindu-ne răspunsuri, ci încurajându-ne să ne folosim inteligenţa ca să le găsim şi ghidându-ne în direcţia bună". Mama sa a renunţat la şcoală în clasa a IIIa, iar la 13 ani s-a căsătorit. Părinţii lui au divorţat când Carson avea 8 ani.

Viaţa sa şi experienţele care i-au îmbogăţit viziunea despre cum să trăieşti şi modul de a întâmpina necazurile şi bucuriile sunt relatate într-o serie de cărţi ce au avut un adevărat success la nivelul oricărei categorii de cititori, de orice vârstă: Gifted Hands (1990), Think Big (1996), The Big Picture (2000), Take The Risk (2008), America The Beautiful (2011).

"-Care este cheia succesului tău? m-a întrebat odată un tânăr", povesteşte doctorul în cartea Mâini Înzestrate.

"-THINK BIG
, i-am răspuns. Să vă explic mai pe larg ce înseamnă THINK BIG. T=Talent. Toţi avem talente. Cultivă aceste talente şi pune-le la lucru în cariera pe care ţi-o alegi. T, de asemenea = Time (timp). Învaţă să apreciezi timpul. Dacă ştii să te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine.

H=HOPE (speranţă). Gândeşte-te la lucrurile bune care îţi stau în faţă şi nu le lăsa să treacă pe lângă tine neobservate. H, de asemenea = HONESTY (onestitate).

I= INSIGHT (perspicacitate).

N= NICE (amabilitate). Fii amabil cu oamenii, fără deosebire.

K=KNOWLEDGE (ştiinţă, cunoştinţă, cunoaştere)

B=BOOKS (cărţi). I
ntelectul ni-l dezvoltăm citind, gândind, folosindu-ne imaginaţia.

I=IN-DEPTH LEARNING (învăţare aprofundată).
Pentru cei care învaţă sIstematic, nu doar superficial, cunoştinţele devin o parte din propria fiinţă.

G=GOD (Dumnezeu).


Dacă vă veţi aminti aceste lucruri, dacă veţi aplica regula THINK BIG, nimeni şi nimic nu vă va putea împiedica să aveţi success în orice veţi întreprinde".

Urmăriți și excepționalul film "Mâini înzestrate", despre viața neurochirurgului Ben Carson.

Când crezi că nu ai soluții, ALEGE un alt fel de a privi viața!


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
46

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
20

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
28

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...