Campania de informare "Vreau să aflu" la Botosani

Campania de informare "Vreau să aflu" la Botosani
În perioada 11-13 februarie, în cadrul Protopopiatului Botoşani s-au desfăşurat cursurile de formare în vederea dezvoltării campaniei de informare - "Vreau să aflu" ce are ca scop punerea în temă a tinerilor de 14-19 ani despre riscurile comportamentului libertin promovat prin mass media.

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (A.T.O.R.), filiala Botoşani, cu sprijinul Protopopiatului Botoşani, Fundaţia "Părintele Arsenie Boca" - Bucureşti, Şcoala Brâncovenească - Constanţa, Asociaţia "Ieromonah Arsenie Boca" – Arad şi Asociaţia "Brânconveanu" – Arad au colaborat în vederea implementării acestei campanii şi la noi în judeţ, dat fiind faptul că ea se desfăşoară deja la nivel naţional. 

Printre invitaţi s-au numărat preot Lucian Leonte, protopop al judeţului Botoşani, preot Petru Fercal-preot misionar Botoşani, domnul inginer Leonard Vancu, coordonator "Pro Vita" - Constanţa, prof. Gabriela Alexandru, formator naţional-Bucureşti, jurist Ana-Maria Jitea, conducător proiect "Alege viaţa" - Arad, doctor Mircea Puşcaşu, Fundaţia "Sfinţii Martiri Brâncoveni" - Suceava şi doctorul monah Marcu de la Mănăstirea Techirghiol. 

Principalele teme abordate au fost: sexualitatea, dragostea, televizorul şi calculatorul, fumatul, drogurile şi altele. Atât elevii, cât şi profesorii prezenţi s-au arătat interesaţi de continutul informaţional al campaniei, urmând ca să implementeze proiectul la rândul lor în instituţiile de învăţământ din care fac parte.

"Ei bine, iniţial am urmat cursurile unei alte campanii din dorinţa de a ajuta pur şi simplu. Era una din cele mai sponsorizate, mai... nu ştiu. Îţi înfăşura atât de bine totul încât cădeai fără să vrei. În seara desfăşurării primei mele campanii stradale, am ajuns la conferinţa A.T.O.R. şi mi s-au pus câteva întrebări. Când a trebuit să dau răspunsurile parcă mi se lua pânza de pe ochi, parcă începeam să raţionalizez şi aşa am descoperit "Vreau să aflu!".
Mi s-a spus să-mi exprim opinia, mă gândeam la o camparaţie. Comparaţie? Nu am cum. Imposibil. Mărturisesc că ştiam în mare parte materialul campaniei, însă asta nu m-a împiedicat să le reiau totuşi. Sunt sigură că invitaţii speciali au sţiut să fie cât mai persuasivi, chiar dacă, personal, cred că adevărul nu are nevoie de asta. Nu are nevoie de ceva sau cineva care să te convingă. Este adevăr şi atât", a afirmat Doroftei Bianca, participantă la curs.

"Consider că acesta campanie reprezintă o formă prin care noi, cei tineri, aflăm că undeva, cuiva îi pasă de noi şi de viitorul nostru. Cred că acesta este un lucru extraordinar", a afirmat Vântu Cristina, participantă la curs.

Campania de informare "Vreau sa aflu" se va desfăşura în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu, prin implicarea cadrelor didactice şi nu numai.


(Articol realizat de Ignat Claudia-Alina)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
30

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
19

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
24

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...