Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"

Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"
În ultimii ani, ansamblul "Comorile Luncii" a devenit o prezenţă tot mai apreciată pe scenele festivalurilor folclorice din România. Stau dovadă premiile obţinute, care fac cinste atât comunei cât şi judeţului.

O încununare a acestor premii o reprezintă trofeul obţinut la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului şi Dansului Popular "Cântec, joc şi voie bună la Negreşti în bătătură", ediţia a IV-a.

Desfăşurat în perioada 20-21 octombrie 2012, la Negreşti – Vaslui, festivalul a fost organizat de Asociaţia Cultural-Educativă "Obârşii Negreştene", Consiliul Judeţean Vaslui, Consiliul Local şi Primăria oraşului Negreşti, Radio Iaşi.

Evoluţia impecabilă a ansamblului nostru a impresionat juriul festivalului, format din specialişti în domeniu de înaltă clasă: dirijorul Nicolae Balan, coregraful Ion Ilascu, directorul Casei de Cultura Iveşti, George Forcos Palade, interpreta de muzica populară Lili Ciortan - membri şi Laurenţiu Ursache, realizator emisiuni Radio România Iaşi, în calitate de preşedinte.

Pasiunea pentru folclor şi talentul uimitor al membrilor ansamblului s-au împletit armonios cu profesionalismul profesorului coregraf Ionel Petrişoru, dar şi cu perseverenţa şi seriozitatea doamnei profesor Elena Tanasă, care le este mereu alături. (consilierul educativ prof. Licuţa Elvădeanu )
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu de simulare a pestei porcine, la Vlădeni!

astăzi, 08:58
84

Joi, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoșani va demara un exerciţiu de simulare a pestei porcine clasice. Prima parte a exercițiului, cea teoretică, va avea l...

Ce a modificat Parlamentul la Codul de procedură penală!

astăzi, 08:47
78

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Codului de procedură penală a intrat luni seara la votul final în Camera Deputaților și a primit aprobarea majorității parlamentarilor,...

"Noile ideologii" și sistemul de valori al familiei "ce trebuie regândit"

astăzi, 08:27
86

Săptămâna trecută, Ministerul Educației Naționale ne-a adus în sfârșit la cunoștință ce consideră el ca fiind „o necesitate imediată” în școala rom&acir...