Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"

Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"
În ultimii ani, ansamblul "Comorile Luncii" a devenit o prezenţă tot mai apreciată pe scenele festivalurilor folclorice din România. Stau dovadă premiile obţinute, care fac cinste atât comunei cât şi judeţului.

O încununare a acestor premii o reprezintă trofeul obţinut la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului şi Dansului Popular "Cântec, joc şi voie bună la Negreşti în bătătură", ediţia a IV-a.

Desfăşurat în perioada 20-21 octombrie 2012, la Negreşti – Vaslui, festivalul a fost organizat de Asociaţia Cultural-Educativă "Obârşii Negreştene", Consiliul Judeţean Vaslui, Consiliul Local şi Primăria oraşului Negreşti, Radio Iaşi.

Evoluţia impecabilă a ansamblului nostru a impresionat juriul festivalului, format din specialişti în domeniu de înaltă clasă: dirijorul Nicolae Balan, coregraful Ion Ilascu, directorul Casei de Cultura Iveşti, George Forcos Palade, interpreta de muzica populară Lili Ciortan - membri şi Laurenţiu Ursache, realizator emisiuni Radio România Iaşi, în calitate de preşedinte.

Pasiunea pentru folclor şi talentul uimitor al membrilor ansamblului s-au împletit armonios cu profesionalismul profesorului coregraf Ionel Petrişoru, dar şi cu perseverenţa şi seriozitatea doamnei profesor Elena Tanasă, care le este mereu alături. (consilierul educativ prof. Licuţa Elvădeanu )
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1375

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
197

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
300

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...