Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"

Bucurie mare în familia "Comorile Luncii"
În ultimii ani, ansamblul "Comorile Luncii" a devenit o prezenţă tot mai apreciată pe scenele festivalurilor folclorice din România. Stau dovadă premiile obţinute, care fac cinste atât comunei cât şi judeţului.

O încununare a acestor premii o reprezintă trofeul obţinut la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului şi Dansului Popular "Cântec, joc şi voie bună la Negreşti în bătătură", ediţia a IV-a.

Desfăşurat în perioada 20-21 octombrie 2012, la Negreşti – Vaslui, festivalul a fost organizat de Asociaţia Cultural-Educativă "Obârşii Negreştene", Consiliul Judeţean Vaslui, Consiliul Local şi Primăria oraşului Negreşti, Radio Iaşi.

Evoluţia impecabilă a ansamblului nostru a impresionat juriul festivalului, format din specialişti în domeniu de înaltă clasă: dirijorul Nicolae Balan, coregraful Ion Ilascu, directorul Casei de Cultura Iveşti, George Forcos Palade, interpreta de muzica populară Lili Ciortan - membri şi Laurenţiu Ursache, realizator emisiuni Radio România Iaşi, în calitate de preşedinte.

Pasiunea pentru folclor şi talentul uimitor al membrilor ansamblului s-au împletit armonios cu profesionalismul profesorului coregraf Ionel Petrişoru, dar şi cu perseverenţa şi seriozitatea doamnei profesor Elena Tanasă, care le este mereu alături. (consilierul educativ prof. Licuţa Elvădeanu )
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mașină s-a răsturnat pe câmp din vina unei șoferițe care s-a speriat! Două persoane, la spital! FOTO

astăzi, 12:05
343

Accidentul a avut loc între Brăești și Leorda. Un Opel Corsa, în care se aflau doi bărbați, se deplasa dinspre Dorohoi spre Botoșani.La un moment dat, o tânără în v...

Subprefectul Daniela Lozneanu: "Este un nou început pentru mine. Îmi doresc..."

astăzi, 11:59
70

Daniela Lozneanu, noul subprefect al județului Botoșani, intră de marți în pâine, aceasta prelunându-și oficial atribuțiile după învestirea în funcție.Prezent...

Sâmbătă, la Botoșani: Tradiționalul concert de colinde, în prezența ÎPS Teofan!

astăzi, 11:52
93

Mitropolia Moldovei și Bucovinei invită botoșănenii la tradiționalul Concert de colinde "Bucuria Nașterii Domnului", care are loc în fiecare sfârșit de an, în prezen...