Botosaniul, premiat și aplaudat la Gala Națională a Proiectelor de Voluntariat, Editia 2013

Botosaniul, premiat și aplaudat la Gala Națională a Proiectelor de Voluntariat, Editia 2013
Aseara, intr-un cadru festiv, la Arenele BNR din Bucuresti, Federatia VOLUM a organizat cea de-a III-a editie a Galei Nationale a Voluntarilor si Proiectelor de Voluntariat desfasurate pe parcursul anului 2013.

Pentru fiecare dintre cele 22 de sectiuni ale competitiei, castigatorii au fost stabiliti pe baza unor selectii, in mai multe etape:

- O preselectie realizata de catre evaluatori externi Federatiei VOLUM, in urma careia au fost alesi 5-8 nominalizati pentru fiecare Sectiune.

- Un procent de 20% acordat proiectelor, prin votul publicului.

- Un juriu alocat fiecarei sectiuni  carr a ales castigatorii (cate unul pentru fiecare Sectiune in parte).

Pentru  Sectiunile "Activism Civic si Drepturile Omului" si "Social", tensiunea si bucuria au fost maxime, judetul Botosani avand in finala, dar si pe Podium, doua asociatii: IHTIS (reprezentat de Mihaela Mihaescu) si INIMI LA UNISON (reprezentat de prof. Alina Raileanu).

Este extrem de dificil sa aduni laolalta zeci sau sute de oameni, in jurul unei idei cu scop precis. Intr-un proiect, indiferent de natura sa, grupurile "Tinta" participante (comunitatea) trebuie sa satisfaca nevoia grupului de "Beneficiari" – NU INVERS. Calitatea unei actiuni o confera intelegerea, constientizarea rostului de A FI PREZENT. Este usor de spus "am fost". Daca atingerea scopului proiectului NU este asumata de fiecare, investitia participarii ramane fara justificare.

Nominalizarea de aseara a pus in balanta acest aspect, iar Diploma primita de IHTIS in aplauzele a peste 300 participanti ridicati in picioare, ne motiveaza sa ne continuam drumul sub acelasi indemn: "Cunoscandu-ne Drepturile – Combatem Discriminarea".


Mihaela Mihaescu, Presedinta Asociatiei IHTIS

asociatia-ihtis.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
4

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
119

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
60

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...