BOTOŞANI: Marşul pentru viaţă, un mesaj pentru normalitate - "Orice copil merită o zi de naştere" FOTO, VIDEO

BOTOŞANI: Marşul pentru viaţă, un mesaj pentru normalitate - "Orice copil merită o zi de naştere" FOTO, VIDEO
Fiecare prunc venit pe lume înseamnă binecuvântare, dar înseamnă şi curajul mamei de a da viaţă, de a o proteja şi de a se sacrifica pentru darul primit de la Dumnezeu.

Sute de oameni de toate vârstele, de la prunci ocrotiţi de braţele mamelor la bătrâni lăcrimând în bucuria vieţii, preoţi cu flori şi ramuri de salcie în mâini, elevi de la mai toate liceele municipiului şi din împrejurimi, voluntari ai Crucii Roşii, profesori. Toţi s-au adunat sâmbătă, 26 martie, pentru a transmite mesajul că fiecare viaţă este unică şi are o valoare infinită.

"Suntem generaţia pentru viaţă", "Avortul opreşte o inimă care bate", "Pentru femeie, pentru copil, pentru viaţă", "O viaţă de om nu valorează nimic, dar nimic cu valorează cât o viaţă de om", "Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa", "Orice copil merită o zi de naştere", Viaţa este primul drept al omului" - sunt câteva dintre mesajele pe care trecătorii mai mult sau mai puţin grăbiţi le parcurgeau pe sărite.
Acţiunea a fost organizată de departamentul Pro-Vita al Protopopiatului Botoșani, în parteneriat cu Asociația Tineretul Ortodox Român Filiala Botoșani, cu colaborarea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a Crucii Roșii Botoșani, a Asociației Părinți pentru Ora de Religie Botoșani și a Seminarului Teologic Liceal "Sf. Gheorghe" Botoșani.

"Marșul pentru viață" a început la ora 12.00, mulţimea pornind pe străzile oraşului de la Biserica "Buna Vestire". Oamenii au pornit apoi pe traseul str. Octav Onicescu – Bulevardul Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – str. Cuza Vodă – str. Marchian – Bulevardul George Enescu – Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Botoșani – Biserica "Sfânta Treime" Botoșani.

În dreptul Maternităţii Botoşani, mulţimea s-a oprit şi a strigat "Cinste mamelor care nasc copii", şi "Doamne, binecuvintează mamele care nasc copii".
Marşul s-a oprit la Biserica "Sfânta Treime" din Botoşani, unde un grup de copii a cântat mai multe câteve dedicate mamei, copilului, vieţii. Tot acolo, pr. protopop Lucian Leonte a adresat un scurt cuvânt de învăţătură celor prezenţi. "Copiii nu pot rămâne fără părinţi, nu pot fi luaţi de instituţii decât în cazuri speciale, dar apoi redaţi familiei, iar în cazuri grave ajutaţi să îşi întemeieze ei familii şi să ia de la capăt această frumuseţe care se cheamă familia românească, familia creştină, tradiţională. Cu ea dăm mărturie de credinţa noastră. Să ne rugăm cu toţii pentru familia noastră, pentru familia celorlalţi fraţi şi surori creştini şi români din toată lumea, să fie păzite de orice primejdii, de primejdiile morale, fizice, de orice primejdii ale răului. Dumnezeu vrea familii sfinte şi binecuvântate", a spus pr. protopop Lucian Leonte.

La final, preotul Marian Macuc, preşedintele Asociaţiei Tineretului Ortodox Români, filiala Botoşani, a amintit că, în aceeaşi zi, Marşul pentru viaţă se desfăşoară în alte zeci de oraşe din România. "Tema anului trecut a fost "Fiecare viaţă este un dar", şi am spus atunci că fiecare prunc din pântecul mamei este o viaţă unică, de o valoare inestimabilă. Anul acesta tema este Marşul pentru viaţă, marşul pentru femeie, pentru familie, arătând prin aceasta că bucuria unui copil nu este în contradicţie cu bucuria mamei, ele sunt împreună. Vorbim despre faptul că mamele trebuie susţinute, trebuie încurajate să nască, ca să nu adopte soluţia avortului. Mulţumesc lui Dumnezeu, dacă ieri ne gândeam că o să ne plouă, o să ne ningă, azi pe toţi de doboară soarele. Mulţumesc părintelui protopop şi Protopopiatului Botoşani pentru sprijin din toate punctele de vedere", a încheiat pr. Marian Macuc.
 
Activitatea se înscrie în manifestările care marchează "Luna pentru viață" (01 – 31 martie 2016), obiectivele vizând conștientizarea existenței, unicității și valorii fiecărei ființe umane începând din momentul concepției ei, sensibilizarea comunității cu privire la problematica și necesitatea sprijinirii femeilor însărcinate.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"A uitat" că are permisul suspendat!

astăzi, 12:52
76

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism marca VW Passat, deşi avea suspendat d...

7000 de țigarete ascunse în portierele mașinii, descoperite în P.T.F. Rădăuţi Prut! FOTO

astăzi, 12:45
86

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut a descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui autoturism, 7.000 ţigarete marca Ritm, de provenien...

Cele mai bune glume pe seama lui Putin, după momentul cu umbrela de la finala CM 2018! VIDEO

astăzi, 12:32
334

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este noua tinta a glumelor din online dupa ce duminica s-a adapostit sub umbrela in timpul unei ploi torentiale la ceremonia de premiere de la finala Cupei Mondial...