Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!

Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!
Arta poartă semnele luminii, ale incertitudinii, ale suferinţei şi fericirii, semnele zborului şi ale căderii, ale zbuciumului vieţii ce atinge sufletul fiecăruia dintre noi.
 
În întâmpinarea celor care cred în puterea Artei de a reface drumul Omului către mântuirea prin frumos, sâmbătă, 21 mai 2016, Muzeul de Etnografie Botoşani şi-a deschis porţile învitând la Noaptea Muzeelor şi a găzduit, începând cu ora 19, expoziţia "Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiţionale", având ca parteneri Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Asociaţia "Fioravante" Botoşani.

Au expus grupe de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", coordonate de doamnele profesoare Adina Strugariu şi Genoveva Dolhescu-Gordaş.

Invitat special, doamna profesor Angela Hreniuc, a (re)definit farmecul fiecărei lucrări, reuşind să capteze atenţia celor prezenţi printr-o fascinantă lecţie de istorie a artei, traversând graniţa fragilă dintre a fi profesorul care oferă informaţii obiective şi spectatorul subiectiv, personaj-narator al propriilor călătorii în lumea marilor Muzee ale lumii.

Vă invităm să redescoperiţi nuanţele pe care le îmbracă lumina filtrată prin ochii şi sufletul elevilor de la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Dincolo de tot ceea ce se poate admira la o primă vedere în Sala expoziţiei, se ascunde bucuria reîntoarcerii la tradiţii, la simplitatea artei populare care defineşte complexitatea vieţii prin lumină, culoare şi poveste. (M.A.)
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Filimon, ocrotitorul actorilor și al făuritorilor de spectacole!

astăzi, 11:57

Datorita meseriei pe care a imbratisat-o, Sfantul Filimon a fost ales ocrotitorul actorilor. Biserica Ortodoxa sarbatoreste la 14 decembrie pe Sfantul Mucenic Filimon. Acesta, dupa cum aminteste ...

Meteo: Vremea ramane calda, dar in weekend vin ploile! Câte grade vor fi la Botoșani

astăzi, 11:37
43

Soarele se va arata joi si vineri in centrul, sudul si estul tarii, potrivit datelor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Sambata, ploile se vor extinde, iar de soare vor mai avea part...

Rănit grav după ce roata de la căruță a trecut peste el!

astăzi, 10:41
56

Un bărbat din localitatea Vlădeni s-a ales cu traumatisme serioase după ce a căzut din căruță, iar una dintre roțile atelajului a trecut peste el.Bărbatul, în vârstă de 42 de...