Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!

Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!
Arta poartă semnele luminii, ale incertitudinii, ale suferinţei şi fericirii, semnele zborului şi ale căderii, ale zbuciumului vieţii ce atinge sufletul fiecăruia dintre noi.
 
În întâmpinarea celor care cred în puterea Artei de a reface drumul Omului către mântuirea prin frumos, sâmbătă, 21 mai 2016, Muzeul de Etnografie Botoşani şi-a deschis porţile învitând la Noaptea Muzeelor şi a găzduit, începând cu ora 19, expoziţia "Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiţionale", având ca parteneri Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Asociaţia "Fioravante" Botoşani.

Au expus grupe de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", coordonate de doamnele profesoare Adina Strugariu şi Genoveva Dolhescu-Gordaş.

Invitat special, doamna profesor Angela Hreniuc, a (re)definit farmecul fiecărei lucrări, reuşind să capteze atenţia celor prezenţi printr-o fascinantă lecţie de istorie a artei, traversând graniţa fragilă dintre a fi profesorul care oferă informaţii obiective şi spectatorul subiectiv, personaj-narator al propriilor călătorii în lumea marilor Muzee ale lumii.

Vă invităm să redescoperiţi nuanţele pe care le îmbracă lumina filtrată prin ochii şi sufletul elevilor de la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Dincolo de tot ceea ce se poate admira la o primă vedere în Sala expoziţiei, se ascunde bucuria reîntoarcerii la tradiţii, la simplitatea artei populare care defineşte complexitatea vieţii prin lumină, culoare şi poveste. (M.A.)
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la beție! Un șofer a ajuns cu mașina într-o curte, după ce a spulberat gardul! FOTO

Luni, 21 August 2017
2122

Accidentul a avut loc luni seara, pe strada 1 Decembrie, din orașul Darabani. Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se deplasa la volanul unui Renault pe direcția Darabani-Păltiniș,...

Zilele Nordului 2017: Peste 8.000 de participanți din țară și străinătate, prezenți la festival!

Luni, 21 August 2017
344

8.000 de participanți a numărat ediția din acest an a Zilelor Nordului, a patra de la debutul festivalului. Dintre cele aproape 40 de concerte și evenimente de pe agenda ediției, de cele mai mari...

Botoşani: Avertizare meteo de tip cod galben!

Luni, 21 August 2017
1106

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cu efect imediat, ce priveşte judeţul Botoşani dar şi Iaşi, Vaslui şi Neamţ.Potrivit avertizării de tip cod galben, păn&acir...