Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!

Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!
Arta poartă semnele luminii, ale incertitudinii, ale suferinţei şi fericirii, semnele zborului şi ale căderii, ale zbuciumului vieţii ce atinge sufletul fiecăruia dintre noi.
 
În întâmpinarea celor care cred în puterea Artei de a reface drumul Omului către mântuirea prin frumos, sâmbătă, 21 mai 2016, Muzeul de Etnografie Botoşani şi-a deschis porţile învitând la Noaptea Muzeelor şi a găzduit, începând cu ora 19, expoziţia "Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiţionale", având ca parteneri Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Asociaţia "Fioravante" Botoşani.

Au expus grupe de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", coordonate de doamnele profesoare Adina Strugariu şi Genoveva Dolhescu-Gordaş.

Invitat special, doamna profesor Angela Hreniuc, a (re)definit farmecul fiecărei lucrări, reuşind să capteze atenţia celor prezenţi printr-o fascinantă lecţie de istorie a artei, traversând graniţa fragilă dintre a fi profesorul care oferă informaţii obiective şi spectatorul subiectiv, personaj-narator al propriilor călătorii în lumea marilor Muzee ale lumii.

Vă invităm să redescoperiţi nuanţele pe care le îmbracă lumina filtrată prin ochii şi sufletul elevilor de la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Dincolo de tot ceea ce se poate admira la o primă vedere în Sala expoziţiei, se ascunde bucuria reîntoarcerii la tradiţii, la simplitatea artei populare care defineşte complexitatea vieţii prin lumină, culoare şi poveste. (M.A.)
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele firmelor botoșănene, premiate la Balul oamenilor de afaceri. Topul după cifra de afaceri și profitul brut! FOTO

Vineri, 20 Octombrie 2017
2534

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a organizat, vineri, o nouă ediție a Balului oamenilor de afaceri, eveniment în cadrul căruia au fost premiate firmele locale cu cele m...

Bărbat rănit după ce roata căruței a trecut peste el!

Vineri, 20 Octombrie 2017
800

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, din localitatea Corni, a fost transportat, vineri seara, la Unitatea de Primire Urgențe după ce a ajuns sub roțile căruței pe care o conducea.B...

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

Vineri, 20 Octombrie 2017
978

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...