Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!

Botoşani: La pas prin Noaptea Muzeelor!
Arta poartă semnele luminii, ale incertitudinii, ale suferinţei şi fericirii, semnele zborului şi ale căderii, ale zbuciumului vieţii ce atinge sufletul fiecăruia dintre noi.
 
În întâmpinarea celor care cred în puterea Artei de a reface drumul Omului către mântuirea prin frumos, sâmbătă, 21 mai 2016, Muzeul de Etnografie Botoşani şi-a deschis porţile învitând la Noaptea Muzeelor şi a găzduit, începând cu ora 19, expoziţia "Viziuni multiple asupra motivelor decorative tradiţionale", având ca parteneri Liceul de Artă "Ştefan Luchian" şi Asociaţia "Fioravante" Botoşani.

Au expus grupe de elevi din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a, secţia Arte plastice, de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", coordonate de doamnele profesoare Adina Strugariu şi Genoveva Dolhescu-Gordaş.

Invitat special, doamna profesor Angela Hreniuc, a (re)definit farmecul fiecărei lucrări, reuşind să capteze atenţia celor prezenţi printr-o fascinantă lecţie de istorie a artei, traversând graniţa fragilă dintre a fi profesorul care oferă informaţii obiective şi spectatorul subiectiv, personaj-narator al propriilor călătorii în lumea marilor Muzee ale lumii.

Vă invităm să redescoperiţi nuanţele pe care le îmbracă lumina filtrată prin ochii şi sufletul elevilor de la Liceul de Artă Ştefan Luchian. Dincolo de tot ceea ce se poate admira la o primă vedere în Sala expoziţiei, se ascunde bucuria reîntoarcerii la tradiţii, la simplitatea artei populare care defineşte complexitatea vieţii prin lumină, culoare şi poveste. (M.A.)




 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
284

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
96

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
289

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...