Botosani, 23 septembrie 1972: Maria Lataretu a cantat ultimul cantec! - VIDEO

Botosani, 23 septembrie 1972: Maria Lataretu a cantat ultimul cantec! - VIDEO

MARIA LATARETU

Ultimele clipe din viata Mariei Lataretu au fost pe scena, intr-un sat din Botosani! 23 septembrie devine astfel o zi in care marea artista si-a legat definitiv destinul de Botosani, de cantec, de scena si de publicul care a iubit-o.

Maria Lataretu a vazut lumina zilei la 7 noiembrie 1911 in familia lui Ion Borcan din Balcesti, Gorj , pe valea Gilortului. Acolo, pe meleagurile aflate intre Olt si Jiu, se spune ca glasul omenesc devine un adevarat miracol, capatand modulatii surprinzatoare si triluri de pasare maiastra.

Cantecele Mariei Lataretu au trecut granitele Romaniei. Artista a onorat invitatiile concertistice primite de la vecinii tarii noastre pana la cele din Egipt si Siria.

În anul 1972, Maria Lătăreţu a pornit într-un turneu în toată ţara. Artista a murit în timpul unui concert în satul Româneşti (judeţul Botoşani), pe 23 septembrie, din cauza unei congestii cerebrale.

Maria Lataretu a murit pe scena cantand, iar dupa spusele spectatorilor ultima melodie cantata a fost "Va las cantecele mele". Se presupune ca artista a stiut ca va muri pe acea scena.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
46

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
153

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
112

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...