Botosanenii cuceresc prima scena a tarii, cu Badale in rol principal!

Botosanenii cuceresc prima scena a tarii, cu Badale in rol principal!

 DANIEL BADALE  

Dupa succesul inregistrat la Botosani de spectacolul "Ivan Turbincă", Ion Sapdaru il readuce in prim-plan pe actorul botosanean Daniel Badale, de aceasta data pe scena Teatrului National din Bucuresti. Badale nu este, insa, singurul "nordic" pe care mizeaza regizorul Sapdaru in acest spectacol!

Actorul Dan Lupu, nascut la Botosani, Orodel Olaru, actor plecat de pe scena Teatrului Mihai Eminescu, scenograful Gelu Risca, carismatica Vica Bucun, angajata a Teatrului Mihai Eminescu Botosani, dar si muzica lui Costica Lupu contribuie la succesul national al lui Ivan Turbinca! 

"Ivan Turbinca", montat la Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani de Ion Sapdaru, i-a adus actorului Daniel Badale mai multe premii importante, dar mai ales accesul pe scena Teatrului National Bucuresti, unde insa nu a beneficiat de o iesire la rampa rasunatoare.

Si iata ca Badale este, din nou, Turbinca! Spectacolul a avut premiera la finalul lunii noiembrie 2009, beneficiind de cronici entuziaste. Badale este, din nou, in lumina reflectoarelor, urmatorul spectacol fiind in aceasta saptamana, pe 15 ianuarie!  

"Păstrez o admiraţie constantă pentru povestea lui Ion Creangă, încă din copilărie. Am fost mereu fascinat de "muscalul" care nu i-a cerut lui Dumnezeu nimic altceva decît "să smintească legea firii", adică să… oprească timpul. (…) A mai fost o întîlnire, ciudată, însă. Mergeam pe uliţele Putnei, într-un Ajun de Crăciun şi, din ninsoare, mi-a răsărit în faţă… Moartea. Înaltă, îmbrăcată în alb, cu o coasă uriaşă, cu mustăţi şi cam cherchelită. Un ţăran deghizat se întorcea de la urat. După ce mi-am tras sufletul, am rîs şi mi-am dat seama cum trebuie să fie spectacolul despre Ivan", marturiseste regizorul Ion Sapdaru, el insusi un colaborator constant al Teatrului Mihai Eminescu Botosani.


Ivan Turbincă
după Ion Creangă 
Data reprezentaţiilor: 15, 24 ianuarie
  
Regia:  Ion Sapdaru 
Scenografie:  Gelu Rîşca 
Muzică originală: Formaţia Trigon: Nicolae Botgros, Costică Lupu, Anatolie Ştefăneţ 
Coregrafie:  Victoria Bucun 
 
Distribuţia:
 Daniel Badale 
 Eduard Adam 
 Afrodita Androne 
 Irina Cojar 
 Cristian Creţu 
 Victoria Dicu 
 Răzvan Hîncu 
 Rodica Ionescu 
 Florin Lăzărescu 
 Dan Lupu 
 Brânduşa Mircea 
 Axel Moustache 
 Orodel Olaru 
 Florentina Ţilea 
 Oana Vânătoru  
 
   
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
15

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
61

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
20

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...