Botoşănenii au cucerit Gala HOP: Ada Lupu - MARELE PREMIU, Andrei Ciopec - Cel mai bun actor, Octavian Costin - Premiul pentru prestanţă!

Botoşănenii au cucerit Gala HOP: Ada Lupu - MARELE PREMIU, Andrei Ciopec - Cel mai bun actor, Octavian Costin - Premiul pentru prestanţă!

ADA LUPU
Facebook

Andrei Ciopec, Ada Lupu, Octavian Costin au dominat, la propriu, cea mai disputată gală a tinerilor actori din România!

La Costineşti s-a încheiat Gala Tânărului Actor HOP, ediţia a XVII-a, o competiţie în care au concurat absolvenţi ai facultăţilor de teatru din România.

Printre câştigători s-au numărat şi actorii botoşăneni Andrei Ciopec, Octavian Costin şi Ada Lupu, tânăra absolventă fiind una dintre cele mai premiate actriţe de la HOP! Ada Lupu şi Octavian Costin au activat, în perioada liceului, în Atelierul de Teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, coordonat de Lenuş Teodora Moraru.

Juriul a fost format din GIANINA CĂRBUNARIU — regizor; TUDOR GIURGIU — regizor, producător de film; IOANA MARCHIDAN — dansator, coregraf; GEORGE MIHĂIȚĂ — actor; ANA ULARU — actriță.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul `ȘTEFAN IORDACHE` Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordat actriței ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziție `Nu e ceea ce pare` — după fotografia `Penitent Daughter` de Gregory Crewdson, precum și pentru interpretarea personajului Olive Oyl. Premiul se acordă în memoria marelui artist Ștefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul `Ștefan Iordache` să devină MARELE PREMIU AL GALEI. Acesta a fost acordat, începând cu ediția 2009, pentru cel mai bun actor la secțiunea individual.

Premiul a fost înmânat de criticul de teatru MARINA CONSTANTINESCU.


Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, a fost acordat actriței

ANA MARIA BERCU pentru rolul Nina Zarecinaia din `Pescărușul de A.P.Cehov, precum și pentru personificarea artistei Ella Fitzgerald.

Premiul a fost înmânat de actorul FLORIN PIERSIC JR.


Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual, a fost acordat actorului ANDREI CIOPEC pentru rolul Dorel din propria sa compoziție — după fotografia `Crabs Skinningrove` de Chris Killip, precum și pentru personificarea lui Nicolae Furdui Iancu.

Premiul a fost înmânat de actorul BOGDAN DUMITRACHE.


Premiul `Cornel Todea`
— Premiul pentru cea mai bună trupă de actori, a fost acordat spectacolului `Paravan — Două telefoane`, scenariul și regia Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu și Ștefan Huluba.

Premiul este susținut începând cu ediția a XVI-a de familia Todea.

Premiul a fost înmânat de regizorul MIRCEA CORNIȘTEANU.


Premiul SICĂ ALEXANDRESCU (începând cu a V-a ediție), premiul special al juriului, a fost acordat actorului ALEXANDRU APOSTOL pentru rolul Andrei Prozorov în `Trei surori` de A.P.Cehov și pentru personificarea lui Iggy Pop.

Premiul a fost înmânat de actorul GEORGE REMEȘ.


PREMIUL PUBLICULUI


Cea mai bună actriță: ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziție `Nu e ceea ce pare` — după fotografia `Penitent Daughter` de Gregory Crewdson, precum și pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Cel mai bun actor: IOAN ALEXANDRU SAVU pentru rolul Blaze din spectacolul `Ce a zis vrabia` de Danny Mitarotondo, precum și pentru personificarea lui Robert Downey Jr. în `Tropic Thunder`.

Premiile a fost înmânate de Gyöngyi HUNYADI și UNDINA BUBUR, reprezentantele MOL România, sponsorul principal al evenimentului.

Cel mai bun spectacol: `Paravan — Două telefoane`, scenariul și regia Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu și Ștefan Huluba.

Premiul a fost înmânat de actorul PAVEL BARTOȘ.


PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR

PREMIUL pentru prestanță și rostire scenică oferit de actrița Dorina Lazăr, a fost acordat actorului OCTAVIAN COSTIN pentru rolul Victor din spectacolul `Paravan-Două telefoane`, scenariul și regia Matei Lucaci Grunberg, precum și pentru personificarea lui Slava Polunin.

Premiul a fost înmânat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU.


PREMIUL VOX MARIS: ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziție `Nu e ceea ce pare` — după fotografia `Penitent Daughter` de Gregory Crewdson, precum și pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Premiul a fost înmânat de VIOREL RUSE, manager general VOX MARIS.


Premiul Vox Maris, acordat în anul 2013 celui mai tânăr concurent, se acordă, începând cu ediția 2014, câștigătorului Marelui Premiu.

ȘANSĂ !

Începând cu această ediției, regizorul și producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenții viitoarelor Gale HOP șansa de a face parte din programul `10 pentru FILM la TIFF`, inițiat în 2012 de Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Anul acesta această șansă este oferită actriței RÉKA SZÁSZ.

Programul aduce în atenția publicului, a presei și a cineaștilor alți 10 actori talentați de teatru. `10 pentru FILM` își propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum șansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflați la debut sau cu roluri minore avute deja în producții autohtone.

A prezentat actorul PAVEL BARTOȘ.

Directorul artistic al Galei HOP: regizorul RADU AFRIM.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dăncilă: Referendumul pentru familie va avea loc pe 6 și 7 octombrie

astăzi, 17:58
37

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi, că referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituție va avea loc pe 6 și 7 octombrie, menționând că este o initiativa a cet...

Eu aleg România: Conacul Miclescu din Călineşti, Botoşani

astăzi, 17:21
389

Din Bucecea am urcat dealul Călineştilor cu sentimentul de atâtea ori încercat al intrării în istorie. Ştiam că aici voi afla curtea şi conacul Miclescu, vechi de exact 300 de ...

Se întrerupe apa în centrul orașului. Vezi străzile afectate!

astăzi, 16:26
650

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani anunţă că miercuri, 19 septembrie 2018, în intervalul orar 9:00-16:00, S.C. Elsaco Electronic S.R.L. are programate lucrări în zona Pietonal Transilvaniei  nr....