Botoșăneni premiați la a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional "Șezătoarea copiilor"

Botoșăneni premiați la a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional "Șezătoarea copiilor"

   monitorulsv.ro

Duminică, 20 iulie, a avut loc la Fălticeni a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional "Şezătoarea copiilor", organizat de Inspectoratul Şcolar Suceava, Centrul Cultural "Bucovina", Clubul Copiilor Fălticeni, Primăria municipiului Fălticeni şi Asociaţia "Dumbrava Minunată" Fălticeni.

Au participat 20 de formaţii artistice, totalizând peste 350 de copii, din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Botoşani, Maramureş, care s-au întrecut pe scena Centrului Cultural "Grigore Vasiliu Birlic", la cele patru secţiuni ale festivalului, Ansambluri folclorice, Datini şi obiceiuri, Dansuri populare şi Grup instrumental.

Marele Premiu al Festivalului
– Concurs Folcloric Naţional "Şezătoarea copiilor" a afost acordat Asamblului Folcloric "Plai Bucovinean" al Clubului Copiilor Vatra Dornei, Filiala Dorna Candrenilor, instructori fiind profesorii Gavril şi Florentina Banu.

La Secţiunea jocuri populare, pe primul loc s-au situat  Ansamblul de dansuri "Dumbrava minunată" a Clubului Copiilor Fălticeni, instructor înv. Gheorghe Popa, Formaţia de jocuri populare a Şcolii Gimnaziale "Ioan Vicoveanu" din Vicovu de Jos, instructor prof. Pompilia Ţugui, şi Formaţia de dansuri "Străjerii" din Flămânzi, Botoşani, instructori Rodica Abăcioaei şi Mihai Atodiresei.

La egalitate de puncte, locul doi a fost ocupat de Formaţia de jocuri populare a Şcolii Gimnaziale "Ioan Ciurea", Fălticeni, instructor prof. Ana Gabor, Formaţia de dansuri populare a Asociaţiei "Dumbrava Minunată" din Fălticeni, instructor Gheorghe Popa, Formaţia de dansuri "Hora" de la Palatul Copiilor Botoşani, pregătită de prof. Monica Muştiuc şi Mariana Agache, Formaţia de dansuri "Flori de cireş", de la Şcoala "Cezar Petrescu", Hodora, judeţul Iaşi, instructor Dorel Făgădeanu, Formaţia de dansuri a Şcolii Gimnaziale "Luca Gavril", din Drăguşeni, instructor prof. Mihaela Munteanu, şi Formaţia de dansuri "Mugurelul", de la Şcoala de muzică "Nicolae Tonitza", Bârlad, pregătită de prof. Aurel Gudulea.

Premiul al III-lea a fost acordat Formaţiei de dansuri populare fete a Şcolii "Mihail Sadoveanu" Fălticeni, instructor prof. Felicia Loghin, şi Formaţiei "Muguraşii Rusenilor", din satul Ruseni, comuna Borzeşti, jud. Neamţ.

Secțiunea Formații instrumentale
a fost câștigată de fanfara de copii a Şcolii Gimnaziale Mileanca, judeţul Botoşani, instructor prof. Gheorghe Mitoceanu.

Premiul I
la Secţiunea Ansambluri folclorice a revenit Ansamblului "Cununa Săsarului", din comuna Recea, judeţul Maramureş, instructori Rodica Băbuţ şi maestru coregraf Adrian Sabău, iar pe locul II s-a situat Ansamblul Folcloric "Poieniţa", din satul Poiana, comuna Vorona, judeţul  Botoşani, pregătită de prof. Sergiu Dascălu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
16

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
347

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
133

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...