Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat Gala Laureaților Festivalului-concurs național de muzică populară pentru copii și tineri "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a, care a avut loc în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, o competiție care a reunit cei mai buni interpreți și instrumentiști. 

Spectacolul a avut-o ca invitată de onoare pe Sofia Vicoveanca, care a evoluat alături de membrii Ansamblului “Floricică de la Munte”.

Juriul a fost compus din Elise Stan (etnomuzicolog și realizator TV), Dorin Grama (director executiv Favorit TV), Tiberiu Groza (director artistic al Ansamblului “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca), Florentina Buzenschi (expert în bunuri cu valoare etnografică, muzeograf la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamț), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, reprezentant al Casei de discuri Electrecord), Călin Brăteanu (director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural “Bucovina” al Consiliului Județean Suceava), Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultură și arte “Carmen Saeculare” Neamț) – a decis să acorde premiile următoarele premii:

TROFEUL "Florile Ceahlăului" a fost câțtigat de Ionuț Cocoș, din Ialomița.

Printre laureați s-au aflat și botoșăneni. Astfel, la secțiunea CANTO (categoria de vârstă 15 – 19 ani), Denisia Elena Andronache a obținut Premiul Special.

La secțiunea INSTRUMENTE TRADIȚIONALE (categoria de vârstă 9 – 14 ani), Premiul I a fost câștigat de Șerban Sebastian CĂRĂMIDARIU (Botoșani), alături de Dragoș Alin MLAGIU (Dolj). De asemenea, poziția a doua a podiumului a fost adjudecată tot de Botoșani, prin Andreea GHEORGHIȚĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
124

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
190

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
474

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...