Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat Gala Laureaților Festivalului-concurs național de muzică populară pentru copii și tineri "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a, care a avut loc în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, o competiție care a reunit cei mai buni interpreți și instrumentiști. 

Spectacolul a avut-o ca invitată de onoare pe Sofia Vicoveanca, care a evoluat alături de membrii Ansamblului “Floricică de la Munte”.

Juriul a fost compus din Elise Stan (etnomuzicolog și realizator TV), Dorin Grama (director executiv Favorit TV), Tiberiu Groza (director artistic al Ansamblului “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca), Florentina Buzenschi (expert în bunuri cu valoare etnografică, muzeograf la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamț), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, reprezentant al Casei de discuri Electrecord), Călin Brăteanu (director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural “Bucovina” al Consiliului Județean Suceava), Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultură și arte “Carmen Saeculare” Neamț) – a decis să acorde premiile următoarele premii:

TROFEUL "Florile Ceahlăului" a fost câțtigat de Ionuț Cocoș, din Ialomița.

Printre laureați s-au aflat și botoșăneni. Astfel, la secțiunea CANTO (categoria de vârstă 15 – 19 ani), Denisia Elena Andronache a obținut Premiul Special.

La secțiunea INSTRUMENTE TRADIȚIONALE (categoria de vârstă 9 – 14 ani), Premiul I a fost câștigat de Șerban Sebastian CĂRĂMIDARIU (Botoșani), alături de Dragoș Alin MLAGIU (Dolj). De asemenea, poziția a doua a podiumului a fost adjudecată tot de Botoșani, prin Andreea GHEORGHIȚĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
236

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
510

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
212

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...