Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat Gala Laureaților Festivalului-concurs național de muzică populară pentru copii și tineri "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a, care a avut loc în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, o competiție care a reunit cei mai buni interpreți și instrumentiști. 

Spectacolul a avut-o ca invitată de onoare pe Sofia Vicoveanca, care a evoluat alături de membrii Ansamblului “Floricică de la Munte”.

Juriul a fost compus din Elise Stan (etnomuzicolog și realizator TV), Dorin Grama (director executiv Favorit TV), Tiberiu Groza (director artistic al Ansamblului “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca), Florentina Buzenschi (expert în bunuri cu valoare etnografică, muzeograf la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamț), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, reprezentant al Casei de discuri Electrecord), Călin Brăteanu (director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural “Bucovina” al Consiliului Județean Suceava), Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultură și arte “Carmen Saeculare” Neamț) – a decis să acorde premiile următoarele premii:

TROFEUL "Florile Ceahlăului" a fost câțtigat de Ionuț Cocoș, din Ialomița.

Printre laureați s-au aflat și botoșăneni. Astfel, la secțiunea CANTO (categoria de vârstă 15 – 19 ani), Denisia Elena Andronache a obținut Premiul Special.

La secțiunea INSTRUMENTE TRADIȚIONALE (categoria de vârstă 9 – 14 ani), Premiul I a fost câștigat de Șerban Sebastian CĂRĂMIDARIU (Botoșani), alături de Dragoș Alin MLAGIU (Dolj). De asemenea, poziția a doua a podiumului a fost adjudecată tot de Botoșani, prin Andreea GHEORGHIȚĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucigaşul poliţistului de la Burdujeni, deţinut în Penitenciarul Botoşani, s-a sinucis!

Marţi, 26 Septembrie 2017
5886

Descoperire şocantă marţi seară, în Penitenciarul Botoşani. Trupul neînsufleţit al unui deţinut cazat singur într-o cameră a fost găsit fără viaţă, după apelul de sear...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani! FOTO

Marţi, 26 Septembrie 2017
276

Mai multe activități dedicate Zilei europene a limbilor s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, în perioada 25-26 septembrie 2017. ...

ȘOCANT! Cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR! FOTO, VIDEO

Marţi, 26 Septembrie 2017
13685

În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au ...