Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat Gala Laureaților Festivalului-concurs național de muzică populară pentru copii și tineri "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a, care a avut loc în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, o competiție care a reunit cei mai buni interpreți și instrumentiști. 

Spectacolul a avut-o ca invitată de onoare pe Sofia Vicoveanca, care a evoluat alături de membrii Ansamblului “Floricică de la Munte”.

Juriul a fost compus din Elise Stan (etnomuzicolog și realizator TV), Dorin Grama (director executiv Favorit TV), Tiberiu Groza (director artistic al Ansamblului “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca), Florentina Buzenschi (expert în bunuri cu valoare etnografică, muzeograf la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamț), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, reprezentant al Casei de discuri Electrecord), Călin Brăteanu (director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural “Bucovina” al Consiliului Județean Suceava), Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultură și arte “Carmen Saeculare” Neamț) – a decis să acorde premiile următoarele premii:

TROFEUL "Florile Ceahlăului" a fost câțtigat de Ionuț Cocoș, din Ialomița.

Printre laureați s-au aflat și botoșăneni. Astfel, la secțiunea CANTO (categoria de vârstă 15 – 19 ani), Denisia Elena Andronache a obținut Premiul Special.

La secțiunea INSTRUMENTE TRADIȚIONALE (categoria de vârstă 9 – 14 ani), Premiul I a fost câștigat de Șerban Sebastian CĂRĂMIDARIU (Botoșani), alături de Dragoș Alin MLAGIU (Dolj). De asemenea, poziția a doua a podiumului a fost adjudecată tot de Botoșani, prin Andreea GHEORGHIȚĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
353

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
625

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
511

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...