Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

   Foto: Ziarul Lumina

Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a organizat duminică, 13 august 2017, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a.

A devenit o tradiţie ca în localitatea Rotunda din judeţul Suceava să se organizeze anual un concurs de toacă pentru tineri. „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, sub coordonarea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa.

Potrivit Ziarul Lumina, au participat 58 de copii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Aceştia au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, categoria tinerilor din liceu şi studenţi.

Pe parcursul competiţiei, Grupul „Balada”, condus de Maria Tănase, şi fratele Adrian de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, judeţul Botoşani, au oferit publicului un repertoriu de pricesne.

Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul cultural Bucovina, Florin Luncariu şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala din Gura Humorului. Marele premiu al concursului a fost obţinut de Adrian Jijie din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava.

La categoria 3-6 ani, premiul I a fost oferit lui Matei Neamţu din Rotunda, iar la categoria clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de Denis Amanoaie din Fălticeni şi de Răzvan Andronache din Dumbrăveni.

La categoria clasele V-VIII, premiul I i s-a acordat lui Matei Ştefan şi lui Marius Antonesei din Dumbrăveni, iar la categoria elevi de liceu şi studenţi, premiul I a fost obţinut de Matei Secrieru din Icuşeni, judeţul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Atenție! Conduci prea încet? Ești pasibil de amendă

Vineri, 20 Octombrie 2017
1192

A conduce cu viteză mai mare decât limita admisă constitue contravenție și se pedepsește ca atare. Totuși, nu mulți sunt șoferii care știu că pot lua amendă în cazul în ca...

Atenție la mesajele primite de pe adresa anticoruptie@pna.ro! Precizările DNA

Vineri, 20 Octombrie 2017
402

Mai multe persoane au primit, în cursul zilei de miercuri, mesaje electronice de pe adresa „anticoruptie@pna.ro”, iar DNA anunţă că acestea nu au nicio legătură cu instituţia ...

Ministerul sanatatii anunta triplarea salariilor brute pentru anumite categorii de medici de la 1 martie 2018

Vineri, 20 Octombrie 2017
564

Salariul brut al unui medic rezident de anul I va creste de la 1 martie 2018 de aproape trei ori, de la 1985 lei in prezent la 5700 lei (crestere de 287%), anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunica...