Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

   Foto: Ziarul Lumina

Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a organizat duminică, 13 august 2017, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a.

A devenit o tradiţie ca în localitatea Rotunda din judeţul Suceava să se organizeze anual un concurs de toacă pentru tineri. „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, sub coordonarea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa.

Potrivit Ziarul Lumina, au participat 58 de copii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Aceştia au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, categoria tinerilor din liceu şi studenţi.

Pe parcursul competiţiei, Grupul „Balada”, condus de Maria Tănase, şi fratele Adrian de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, judeţul Botoşani, au oferit publicului un repertoriu de pricesne.

Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul cultural Bucovina, Florin Luncariu şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala din Gura Humorului. Marele premiu al concursului a fost obţinut de Adrian Jijie din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava.

La categoria 3-6 ani, premiul I a fost oferit lui Matei Neamţu din Rotunda, iar la categoria clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de Denis Amanoaie din Fălticeni şi de Răzvan Andronache din Dumbrăveni.

La categoria clasele V-VIII, premiul I i s-a acordat lui Matei Ştefan şi lui Marius Antonesei din Dumbrăveni, iar la categoria elevi de liceu şi studenţi, premiul I a fost obţinut de Matei Secrieru din Icuşeni, judeţul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Procurorii vor putea renunța la urmărirea penală în cazul micilor evazioniști

astăzi, 14:02
163

În prezent, persoanele care nu declară la Fisc veniturile impozabile riscă pedepse cu închisoarea de până la opt ani, ceea ce face imposibil pentru procurori să renunțe la urmărirea penală ...

Top 3 cele mai proaste drumuri naționale din România! VIDEO

astăzi, 11:50
368

România și drumurile, baba și mitraliera. Cam astfel s-ar putea rezuma în câteva cuvinte starea drumurilor de la noi. Auto-bild.ro a alcătuit un top al celor mai proaste drumuri d...

Bugetarii nu primesc nici în 2018 indemnizații de hrană, tichete cadou și premii, iar munca suplimentară nu se plătește

astăzi, 10:14
379

Ca o continuare a situației din 2017, nici în 2018 bugetarii nu vor primi indemnizații de hrană (cu o mică excepție), tichete cadou, premii ori bani de vacanță, iar în acest din urm...