Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

   Foto: Ziarul Lumina

Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a organizat duminică, 13 august 2017, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a.

A devenit o tradiţie ca în localitatea Rotunda din judeţul Suceava să se organizeze anual un concurs de toacă pentru tineri. „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, sub coordonarea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa.

Potrivit Ziarul Lumina, au participat 58 de copii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Aceştia au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, categoria tinerilor din liceu şi studenţi.

Pe parcursul competiţiei, Grupul „Balada”, condus de Maria Tănase, şi fratele Adrian de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, judeţul Botoşani, au oferit publicului un repertoriu de pricesne.

Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul cultural Bucovina, Florin Luncariu şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala din Gura Humorului. Marele premiu al concursului a fost obţinut de Adrian Jijie din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava.

La categoria 3-6 ani, premiul I a fost oferit lui Matei Neamţu din Rotunda, iar la categoria clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de Denis Amanoaie din Fălticeni şi de Răzvan Andronache din Dumbrăveni.

La categoria clasele V-VIII, premiul I i s-a acordat lui Matei Ştefan şi lui Marius Antonesei din Dumbrăveni, iar la categoria elevi de liceu şi studenţi, premiul I a fost obţinut de Matei Secrieru din Icuşeni, judeţul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...