Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

   Foto: Ziarul Lumina

Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a organizat duminică, 13 august 2017, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a.

A devenit o tradiţie ca în localitatea Rotunda din judeţul Suceava să se organizeze anual un concurs de toacă pentru tineri. „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, sub coordonarea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa.

Potrivit Ziarul Lumina, au participat 58 de copii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Aceştia au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, categoria tinerilor din liceu şi studenţi.

Pe parcursul competiţiei, Grupul „Balada”, condus de Maria Tănase, şi fratele Adrian de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, judeţul Botoşani, au oferit publicului un repertoriu de pricesne.

Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul cultural Bucovina, Florin Luncariu şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala din Gura Humorului. Marele premiu al concursului a fost obţinut de Adrian Jijie din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava.

La categoria 3-6 ani, premiul I a fost oferit lui Matei Neamţu din Rotunda, iar la categoria clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de Denis Amanoaie din Fălticeni şi de Răzvan Andronache din Dumbrăveni.

La categoria clasele V-VIII, premiul I i s-a acordat lui Matei Ştefan şi lui Marius Antonesei din Dumbrăveni, iar la categoria elevi de liceu şi studenţi, premiul I a fost obţinut de Matei Secrieru din Icuşeni, judeţul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Surpriza de proportii in Liga 1: Dinamo a ratat calificarea in play-off!

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
266

Dinamo a fost invinsa sambata seara la Giurgiu, de Astra, si a ratat astfel calificarea in playoff-ul sezonului 2017/2018 al Ligii 1. "Cainii rosii" au fost invinsi cu 2-0 si vor evolua...

Când va putea polițistul să-ți intre în locuință, chiar cu forța și fără voia ta

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
559

Organele poliției au și acum binecuvântarea legii ca să intre în locuințele noastre, în cazul săvârșirii unei infracțiuni, al urmăririi unor infractori sau al unei acțiuni teroriste, dup...

Guvernul s-a răzgândit: Jignirea unui polițist aflat la datorie nu va fi pedepsită cu închisoarea

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
382

Cei care jignesc un polițist aflat la datorie urmau să riște nu doar o amendă contravențională, ci chiar o pedeapsă cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege inițiat de Guvern. Totu...