Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

Botoșăneni la concursul "Răsună toaca-n cer"!

   Foto: Ziarul Lumina

Parohia Rotunda - Liteni, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a organizat duminică, 13 august 2017, concursul de toacă intitulat „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a.

A devenit o tradiţie ca în localitatea Rotunda din judeţul Suceava să se organizeze anual un concurs de toacă pentru tineri. „Răsună toaca-n cer”, ediţia a VII-a, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, sub coordonarea preotului paroh Mihai Ursuleasa şi a diaconului Adrian Ursuleasa.

Potrivit Ziarul Lumina, au participat 58 de copii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Aceştia au concurat la patru categorii: categoria 3-6 ani, categoria clasele I-IV, clasele V-VIII, categoria tinerilor din liceu şi studenţi.

Pe parcursul competiţiei, Grupul „Balada”, condus de Maria Tănase, şi fratele Adrian de la Mănăstirea Sihăstria Voronei, judeţul Botoşani, au oferit publicului un repertoriu de pricesne.

Din juriu au făcut parte: muzicologul Constanţa Cristescu - Centrul cultural Bucovina, Florin Luncariu şi arhidiaconul Ciprian Ursuleasa, slujitor la Catedrala din Gura Humorului. Marele premiu al concursului a fost obţinut de Adrian Jijie din localitatea Dumbrăveni, judeţul Suceava.

La categoria 3-6 ani, premiul I a fost oferit lui Matei Neamţu din Rotunda, iar la categoria clasele I-IV, premiul I a fost obţinut de Denis Amanoaie din Fălticeni şi de Răzvan Andronache din Dumbrăveni.

La categoria clasele V-VIII, premiul I i s-a acordat lui Matei Ştefan şi lui Marius Antonesei din Dumbrăveni, iar la categoria elevi de liceu şi studenţi, premiul I a fost obţinut de Matei Secrieru din Icuşeni, judeţul Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Guvernul vrea să interzică vânzarea băuturilor energizante către minori, la automate, în incinta școlilor și a spitalelor

astăzi, 16:36
85

Guvernul intenționează să interzică comercializarea băuturilor energizante către minori, precum și vânzarea acestora la automate, în incinta unităților sanitare, precum și î...

Gabriela Firea, despre evenimentul de pe Arena Naţională dedicat Simonei Halep: "Am greşit. Știţi cum e... mintea românului cea de pe urmă!"

astăzi, 14:40
684

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, într-un interviu acordat RFI, că a greşit alegând să-i înmâneze Simonei Halep cheia oraşului şi diploma de...

"33% din angajaţii statului stau degeaba, dar cei care muncesc îi susțin"

astăzi, 11:43
783

33% din angajaţii statului stau degeaba şi alţi 33% trebuie supravegheaţi ca să îşi facă treaba. Iar ceilalţi, care muncesc, manifestă o solidaritate ciudată cu ei, de tip colectivism ...