Botoșăneanul care cucerește lumea în pași de dans: De la Vocea României la cel mai mare show al Chinei! GALERIE FOTO, VIDEO

Iubeste dansul mai presus de orice, munceste zi de zi pentru a fi mai bun, mult mai bun si spera ca intr-o zi sa ajunga pe marile scene americane, pentru ca acum traieste acest vis pe scenele din China. Are 23 de ani si se numeste Gabriel Apetroae. Este botosanean de-al nostru si de mic copil a visat ca intr-o zi va ajunge sa danseze alaturi de vedete nationale sau internationale.

Botoșăneanul care cucerește lumea în pași de dans: De la Vocea României la cel mai mare show al Chinei! GALERIE FOTO, VIDEO

 Gabriel Apetroae  Colaj foto: Stiri.Botosani.ro

S-a nascut pe 18 septembrie 1993, intr-un cartier de pe strada Primaverii. A fost elev al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” si cat timp a fost licean a dansat la balurile organizate in municipiul Botosani, alaturi de Trupa Extazy.
 

„Pasiunea mea pentru dans nu a fost dintotdeauna. Inițial eram îndrăgostit de fotbal, ca orice alt copil, însă am vrut sa fiu diferit, sa fac cu totul altceva, sa ies din rând! Iar dansul mi-a iesit in cale pe cand aveam 15 ani. Prima trupa de dans din care am facut parte a fost chiar trupa înființata de mine, împreuna cu un vechi prieten, in februarie 2009. Însă dupa o scurta perioada, rămăsesem doar eu sa fiu liderul trupei, Trupa Extazy. Dansam la balurile bobocilor, zilele orașului si concursuri, bineînțeles asta pe gratis. Era foarte greu cu sala, însă asta nu m-a facut niciodata sa renunț, ne antrenam pe unde puteam: parcuri, parcări, scari de bloc”, ne-a povestit Gabriel Apetroae.

Dupa acest moment a plecat in Cluj-Napoca, in anul 2012, acolo unde a studiat Kinetoterapia la Facultatea de Educație Fizica si Sport, din cadrul Universitatii Babeș-Bolyai. In tot acest timp a continuat sa danseze. Timp de trei ani de zile, cat a studiat in Cluj, a fost dansator, instructor si coregraf la Transilvania Dance Centre.



Vis devenit realitate! Pe scena alaturi de Delia sau INNA, dar si in emisiuni TV!

Dupa trei ani a plecat la Bucuresti, acolo unde a facut un curs de masaj, pentru a-si putea castiga propriii bani. Tot aici a primit prima veste cu adevarat frumoasa si care i-a deschis multe oportunitati: a intrat in baletul emisiunii "Vocea Romaniei", de la Pro TV.

„Nu am renunțat niciodata la visul meu de a ajunge pe cele mai mari scene. M-am antrenat din greu, am luat cursuri de dans cu cei mai buni dansatori si am fost in diferite tabere de dans! Am vrut mai mult de la viața, am vrut sa-mi testez limitele. Am reusit sa termin si un curs de tehnician maseur la Bucuresti, asa ca in timpul liber, aveam micul meu salon de masaj, acasa. In iarna anului 2015 am primit cea mai frumoasa veste a mea de pana atunci, vestea ca voi facea parte din baletul emisiunii Vocea României”, ne spune Gabi.

Luminile reflectoarelor l-au incantat si a inceput sa devina din ce in ce mai bun. Dupa „Vocea Romaniei” a ajuns sa danseze in cadrul emisiunii „Bravo, Romania” de la Antena 1, iar mai apoi la „Next Star”. In iunie 2016 a revenit la Pro Tv, dansand in Baletul Pro, din cadrul emisiunii „Romanii au Talent”.

Pe langa aparitiile in cadrul emisiunilor de la Pro TV si Antena 1 au aparut colaborari au artisti cunoscuti din Romania precum Anda Adam, Karmen, Nicole Chery, Alina Eremia, Raluka, Faydee sau INNA, dansand alaturi de acestia pe marile scene ale tarii.

„Viața de dansator, in general, e frumoasa. Iar atunci cand dansezi pentru artisti devine si mai interesanta: călătorești mult, cunosti diferiti oameni, experimentezi, iar cateodata job-ul de a dansa alaturi de artist se poate transforma in familie. E greu si lung drumul pana aici, dar daca muncesti din greu, visul tau poate devine realitate”, ne-a marturisit botosaneanul nostru.



Pasul spre China...

Visul lui Gabriel Apetroae devenise realitate. Miile de ore petrecute in sala de dans dadusera roade si ce poate fi mai frumos pentru un tanar dansator decat sa faca ceea ce iubeste in emisiuni TV sau pe scena alaturi de artisti cunoscuti in intreaga tara. 

Insa, Gabi a vrut mai mult de atat. La finalul anului 2016 a primit un telefon din China. Un club de dans din Shenzhen a dorit ca tanarul botosanean sa mearga si sa danseze pentru ei, pentru o perioada de 6 luni. I-a fost teama sa nu dea cu piciorul performantei obtinute in tara, insa a riscat.....si a meritat.

„Dupa un an 2016 perfect, mi s-a ofeit oportunitatea de a ajunge chiar si in China. Recunosc, am fost putin stresat in privința asta, mi-a fost frica sa nu pierd tot ce realizasem in Romania. Mi-a fost teama de eșec. Însă cu susținea familiei si a unor prieteni, am reusit sa iau o decizie importanta. Mi s-a propus sa vin in China, pe un contract de 6 luni, ca dansator si coregraf la un Club. Faptul ca acum sunt aici, ma face sa ma simt plin de bucurie si împăcat cu mine”, a mai spus Gabi.



Dupa doar trei saptamani de stat in Shenzhen a aparut o noua oferta. Chinezii l-au vrut pe tanarul din Botosani in trupa de dans pentru cel mai mare spectacol al anului, organizat in imensa tara din ASIA.

„Am fost contactat sa fac parte din echipa de dansatori pentru cel mai mare show al anului. Un concert de Anul Nou, un show unde iau parte artisti din emisiuni TV, precum "The Voice o China", "Run,China", "Sounds of my dream", asa ca am avut marea ocazie de a dansa pentru nu mai putin de 6 artisti chinezi: A-Mei, Stefanie Sun, Yu Quan, Li Qi, Zhang Lei, Jiang Dunhao. Concertul a avut loc pe un stadion si a fost transmis in direct in intreaga tara. Dupa acest spectacol am primit șansa de a preda la cel mai mare studio de cand din SHENZHEN. Duminica acesta (n.red. maine) va fi primul meu curs aici”, a mai spus Gabriel Apetroae. 

Sa-l cunoastem mai bine:

- Cum te descurci cu mancarea chinezeasca?
- E foarte buna, imi place, ei mănâncă sănătos, ce-i drept extrem de picant. Si da, mananc cu bete (rade)

- De ce mancare ti-e dor de acasa?
- De mămăliga cu brânza si smântâna. Mi se face gura apa cand m-am gandit la asta.

- Cu ce echipa de fotbal tii?
- FC Botoșani si Dinamo Bucuresti, de cand ma stiu.

- Messi sau Cristiano Ronaldo?
- Messi.

- Ce faci in timpul liber?
- Merg la sala de forța, citesc, ma uit la seriale, creez coregrafii, ma plimb cu bicicleta.

- Cum stai cu dragostea?
- Nu am pe nimeni, sunt singur, dar înconjurat de multe fete (rade).

- Frati ai?
- Doi frați mult mai mari, unul in Londra si unul in Botoșani.

-Unde te vezi peste 5 ani?
-Vreau sa reușesc sa-mi iau viza pentru America si sa merg acolo.

- Un mesaj pentru micii dansatori cu visuri mari.
- Dream big,work hard,stay focused & surround yourself with good people.

VIDEO:











GALERIE FOTO:




















 

 

Spune-ne opinia ta