Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO

Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO
"A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii", spune Oana Tabultoc, "micuta" artista care intre timp a ajuns la varsta de 15 ani.

Oana Tabultoc a participat in perioada 18-22 octombrie 2015 la Festivalul International de Muzica "Marea Mediterana", ce a avut loc in orasul Ashdod din Israel, insa, pentru prima data, botosaneanca nu a concurat, ci a facut parte din juriu.

Au fost peste 300 de concurenti, din 12 tari, iar lupta a fost extrem de stransa si asta pentru ca premiile pentru primii trei clasati au ajuns la 14.000 de dolari. Trofeul cel mare, un microfon cu diamante, in valoare de 7.000 de dolari a ajuns in Ucraina.
Oana a ajuns in Israel la invitatia organizatoarei acestui festival, Stella Kuper, cu care s-a intalnit la Festivalul Novaia Volna din Rusia si a fost singura reprezentanta din Romania.

"Nu am putut refuza invitatia, mai ales ca era pentru prima data cand ma aflam in postura de jurat. A fost un juriu format din profesori, interpreti si organizatori de festivaluri, dar si un juriu junior, format din tineri interpreti. A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii, desi nu a fost deloc usor sa jurizezi atat de multi copii talentati. Experienta a fost minunata, iar festivalul pe masura, bine organizat si cu premii importante", ne-a declarat Oana Tabultoc.


Botosaneanca nu a plecat din Israel pana cand nu a cantat. In prima seara de concurs a interpretat piesa "Любовь уставших лебедей" (Lyubov ustavshikh lebedey), melodie interpretata de Lara Fabian, impreuna cu renumitul compozitor rus, Igor Krutoy, iar seara Galei Lauriatilor a cantat melodia "Любовь похожая на сон" (Lyubov pokhozhaya na son).

Oana s-a indragostit de melodiile rusesti si a ajuns cunoscuta atat in Republica Moldova, dar si in Rusia, studiind limba rusa in particular.

Oana Tabultoc este eleva in clasa a VIII-a la Liceul de Arta "Stefan Luchian" din municipiul Botosani si face partie din Grupul "Cheia Sol", fiind pregatita de prof. Oana Puscasu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD solicitat in Botosani pentru un barbat din Todireni

Marţi, 21 August 2018
1543

Un barbat de 66 de ani a fost transportat in aceasta dimineata la Unitatea Militara 01188 Botosani, pentru a fi preluat de elicopterul SMURD. Originar din localitatea Todireni, acesta a fost preluat d...

77.000 de firme românești în Italia, ne apropiem vertiginos de locul 1

Luni, 20 August 2018
699

Magazinul de obiecte casnice din colț? E al chinezului. Magazinul de fructe și legume? Deținut de băieți de origine marocană. Magazinul de haine? Fără îndoială chinezesc. Ai nevoie de u...

Niciun candidat înscris încă pentru şefia DNA

Luni, 20 August 2018
243

"Am verificat de dimineaţă la Departamentul de Resurse Umane şi, până în clipa asta, când vorbim, nu s-a înscris niciun candidat (pentru funcţia de procuror-şef al D...