Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO

Botosaneanca Oana Tabultoc, pe scena unui festival international din Israel, in calitate de jurat! FOTO, VIDEO
"A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii", spune Oana Tabultoc, "micuta" artista care intre timp a ajuns la varsta de 15 ani.

Oana Tabultoc a participat in perioada 18-22 octombrie 2015 la Festivalul International de Muzica "Marea Mediterana", ce a avut loc in orasul Ashdod din Israel, insa, pentru prima data, botosaneanca nu a concurat, ci a facut parte din juriu.

Au fost peste 300 de concurenti, din 12 tari, iar lupta a fost extrem de stransa si asta pentru ca premiile pentru primii trei clasati au ajuns la 14.000 de dolari. Trofeul cel mare, un microfon cu diamante, in valoare de 7.000 de dolari a ajuns in Ucraina.
Oana a ajuns in Israel la invitatia organizatoarei acestui festival, Stella Kuper, cu care s-a intalnit la Festivalul Novaia Volna din Rusia si a fost singura reprezentanta din Romania.

"Nu am putut refuza invitatia, mai ales ca era pentru prima data cand ma aflam in postura de jurat. A fost un juriu format din profesori, interpreti si organizatori de festivaluri, dar si un juriu junior, format din tineri interpreti. A fost primul festival la care am participat si nu am avut emotii, desi nu a fost deloc usor sa jurizezi atat de multi copii talentati. Experienta a fost minunata, iar festivalul pe masura, bine organizat si cu premii importante", ne-a declarat Oana Tabultoc.


Botosaneanca nu a plecat din Israel pana cand nu a cantat. In prima seara de concurs a interpretat piesa "Любовь уставших лебедей" (Lyubov ustavshikh lebedey), melodie interpretata de Lara Fabian, impreuna cu renumitul compozitor rus, Igor Krutoy, iar seara Galei Lauriatilor a cantat melodia "Любовь похожая на сон" (Lyubov pokhozhaya na son).

Oana s-a indragostit de melodiile rusesti si a ajuns cunoscuta atat in Republica Moldova, dar si in Rusia, studiind limba rusa in particular.

Oana Tabultoc este eleva in clasa a VIII-a la Liceul de Arta "Stefan Luchian" din municipiul Botosani si face partie din Grupul "Cheia Sol", fiind pregatita de prof. Oana Puscasu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Colectivitatea, mai periculoasă decât frigul iernii pentru copii. Sfaturi de la un pediatru botoşănean

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
1158

Fie că merg la creşă sau la grădiniţă, copiii cu vârste sub 6 ani sunt "victime" sigure ale viruşilor şi bacteriilor şi, de cele mai multe ori, le împart cu dărnicie &i...

FC Botoşani învinge Zimbrul Chişinău, cu Ciubotariu principal

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
273

Meciul s-a jucat pe Stadionul "Mecanex", pe un teren nins. Marcatori au fost Trujic şi Dumitraş, cu câte un gol, şi Miron, cu două reuşite în poarta moldovenilor.A fost ...

Mici voluntari de la Şcoala 11, alături de copiii născuţi prematur

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
198

Evenimentul a avut loc vineri, în preajma zilei de 17 noiembrie, Ziua Internațională a Prematurilor, la maternitatea botoşăneană.Elevii le-au oferit pachețele cu fructe, baloane mov (c...